. .. .. .. .. .. .
. .

Mramorovaná charlotta s marhuľovou penou - RECEPT 40267

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 159902 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Mramorovaná charlotta s marhuľovou penou


[ recept č. 40267 zo dňa  ]


Mramorovaná charlotta s marhuľovou penou


POTREBNÉ PRÍSADY

20 g mletej čírej želatíny, 500 ml mlieka (studených 300+horúcich 200), 2 čerstvé domáce žĺtky (bielka odložíme do chladničky), 200 g prášk. cukru, 150 g zmäknutého masla, 500 g krémového tvarohu (napr. zn.KAPUCÍN), 1 vanilínový cukor, 2,5 PL kakaa, 1 malá konzerva (320ml) mäkkého kompótového ovocia - ja som dala marhule, + pol balíka detských piškót, 1 veľká ovocná piškótová roláda (400g) - ja som mala marhuľovú

POSTUP PRÍPRAVY

1. DEŇ VOPRED: Želatínu poriadne rozmiešame v 300 ml studeného mlieka a necháme to cez noc v pohári na kuchynskej linke.
2. NA DRUHÝ DEŇ: Zvyšných 200 ml mlieka privedieme k bodu varu a odstavíme. Primiešame želatínové mlieko a premiešame.
3. Okrúhlu misu si vystelieme potrav. fóliou a 0,5 cm hrubými plátmi ovocnej rolády. Z kompótu si zlejeme šťavu, ktorú dáme do malej misky a dobre odkvapkané ovocie si nadrobno pokrájame.
4. Rozmixujeme si maslo, žĺtky, oba cukry, tvarohy a postupne varechou primiešavame želatínovú masu. Celú masu si potom rozdelíme na 2/3 svetlej a 1/3 tmavej časti, do ktorej vlastne len prišľaháme kakao.
5. Do vystlanej misy nalejeme trochu svetlej hmoty, poukladáme piškóty namočené v kompótovej šťave, ďalej nalejeme trochu tmavej plnky, naukladáme drobné kompótové ovocie, nalejeme zvyšok tmavej plnky, poukladáme namočené piškóty a nakoniec opatrne začínajúc od okraja nalejeme zvyšok svetlej hmoty. Prípadné vyduté piškóty jemne zatlačíme. Po celej ploche naukladáme znova plátky rolády (budú po vyklopení tvoriť dolnú podstavu torty). Charlottu necháme v chladničke tuhnúť min. 6 hodín, potom ju vyklopíme, fóliu odstránime, dozdobíme šľahačkou alebo ovocnou penou:
6. Zvyšné 2 bielky si ušľaháme dotuha, primiešame 3 PL preosiateho práškového cukru a vymiešame tuhú masu. Ešte pridáme 5 PL riedkeho džemu (napr. marhuľového) a chvíľu pošľaháme.
<< Spoločná oslava syna a otca | Mramorovaná charlotta s marhuľovou penou | Schwarzwaldská višňová torta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (30.5.2011, 11:22)
super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (30.5.2011, 19:29)
ďakujem (radost) inak neskoro, ale predsa - všetko naj k meninám, Ivetka (^)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (31.5.2011, 9:11)
Janka ďakujem za milé prianie (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (1.6.2011, 13:28)
a hneď pripájam aj všetko naj k MDD, veď si niečie dieťa, nie? ,-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu