. .. .. .. .. .. .
. .

Bielkový múčnik - RECEPT 38971

Jana S. (JaniS.) ID 159902
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.7.2010
Naposledy: 26.10.2018 19:00
Aktualizácia: 21.10.2015 15:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 28
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 49
NÁVODY 0

SLADKÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Bielkový múčnik


[ recept č. 38971 zo dňa  ]


Bielkový múčnik


POTREBNÉ PRÍSADY

7 bielkov, 160 g prášk. cukru, 80 g rozpusteného masla, 60 g hladkej múky, 100 g polohr. múky, pol balíčka pdp, 50 g čokolády (ja som mala mliečnu Milku s pomarančovou chuťou), veľká hrsť mletých orechov, veľká hrsť hrozienok namočených vo vode

POSTUP PRÍPRAVY

1. Bielka vyšľaháme dotuha, prisypeme cukor a za stáleho šľahania pridávame striedavo vychladnuté tekuté maslo, obe múky s pdp a zvyšok (na kúsky nasekaná čokina, hrozienka bez vody, najemno pomleté orechy).
2. Cesto zľahka premiešame metličkou a vylejeme do menšej vymastenej a pomúčenej formy ( ja som mala jánsku misu o priemere 20cm a výška koláča bola asi 5cm po upečení).
3. Pečieme prvých 10 minút pri 200°C, potom znížime teplotu na 150°C a ďalej pečieme 30 minút. Vo forme ho necháme do úplného vychladnutia, až potom ho vyberáme von - a keďže je dosť sladký, odporúčam ho naplniť pikantným džemom, resp. poliať ho šťavou z dákeho kyslejšieho, trpkého ovocia.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


tu sú oddelené bielka od žĺtkov (tie som použila do druhého receptu - Vyprážaných hviezdičiek, ktorý vložím inokedy)...


... tuhý sneh z bielkov ušľahaný na vysokých obrátkach, ďalšie prísady som už zašľahávala na stredných obrátkach...


...potom doň prisýpame práškový cukor za stáleho šľahania....


...vzniknutá masa je tuhšia krémová a lesklá...


...pridala som polovicu zmäknutého masla, ktoré mi medzitým stihlo vytvrdnúť, tak som ho musela dať znova do MW...


...tu prisýpam polovicu zmesi zloženej z preosiatych múk s pdp (cesto trochu "spadne z objemu")...


...teraz je na rade polovica odkvapkaných hrozienok...


...polovičná hrsť mletých vlašských orechov...


...polovica nadrobno posekanej čokolády...


...toto je ona - má super pomarančovú chuť a aj sa seká veľmi dobre, nie ako taká horká čokina napríklad... ďalej k receptu : postup od masla až po čokoládu znova zopakujeme...


...teraz cesto jemne vymiešame...


a nalejeme do pomastenej a vymúčenej formy ( u mňa to bola jánska misa o priemere 20 cm, no zabudla som ju vystlať papierom na pečenie, čo bola trochu chyba, lebo pri vyklápaní nebol povrch koláča rovnomerný)


...povrch ešte jemne uhladíme a dáme piecť na 200 °C prvých 10 minút...


...skoro som potom zabudla znížiť teplotu, ale našťastie ma osvietilo...


hotový múčnik necháme ešte chvíľu pri izbovej teplote chladnúť (trošku mu stred klesne), potom ho vyklopíme a môžme servírovať k čaju, káve alebo k dákej pikantnej ovocnej omáčke.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< TRIKOLÓROVÉ REZY + prvý fotopostup | Bielkový múčnik | Vyprážané hviezdičky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu