
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
SLADKÉ JEDLÁ |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)Bielkový múčnik[ recept č. 38971 zo dňa 6.4.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 7 bielkov, 160 g prášk. cukru, 80 g rozpusteného masla, 60 g hladkej múky, 100 g polohr. múky, pol balíčka pdp, 50 g čokolády (ja som mala mliečnu Milku s pomarančovou chuťou), veľká hrsť mletých orechov, veľká hrsť hrozienok namočených vo vode POSTUP PRÍPRAVY 1. Bielka vyšľaháme dotuha, prisypeme cukor a za stáleho šľahania pridávame striedavo vychladnuté tekuté maslo, obe múky s pdp a zvyšok (na kúsky nasekaná čokina, hrozienka bez vody, najemno pomleté orechy). 2. Cesto zľahka premiešame metličkou a vylejeme do menšej vymastenej a pomúčenej formy ( ja som mala jánsku misu o priemere 20cm a výška koláča bola asi 5cm po upečení). 3. Pečieme prvých 10 minút pri 200°C, potom znížime teplotu na 150°C a ďalej pečieme 30 minút. Vo forme ho necháme do úplného vychladnutia, až potom ho vyberáme von - a keďže je dosť sladký, odporúčam ho naplniť pikantným džemom, resp. poliať ho šťavou z dákeho kyslejšieho, trpkého ovocia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() tu sú oddelené bielka od žĺtkov (tie som použila do druhého receptu - Vyprážaných hviezdičiek, ktorý vložím inokedy)... ![]() ... tuhý sneh z bielkov ušľahaný na vysokých obrátkach, ďalšie prísady som už zašľahávala na stredných obrátkach... ![]() ...potom doň prisýpame práškový cukor za stáleho šľahania.... ![]() ...vzniknutá masa je tuhšia krémová a lesklá... ![]() ...pridala som polovicu zmäknutého masla, ktoré mi medzitým stihlo vytvrdnúť, tak som ho musela dať znova do MW... ![]() ...tu prisýpam polovicu zmesi zloženej z preosiatych múk s pdp (cesto trochu "spadne z objemu")... ![]() ...teraz je na rade polovica odkvapkaných hrozienok... ![]() ...polovičná hrsť mletých vlašských orechov... ![]() ...polovica nadrobno posekanej čokolády... ![]() ...toto je ona - má super pomarančovú chuť a aj sa seká veľmi dobre, nie ako taká horká čokina napríklad... ďalej k receptu : postup od masla až po čokoládu znova zopakujeme... ![]() ...teraz cesto jemne vymiešame... ![]() a nalejeme do pomastenej a vymúčenej formy ( u mňa to bola jánska misa o priemere 20 cm, no zabudla som ju vystlať papierom na pečenie, čo bola trochu chyba, lebo pri vyklápaní nebol povrch koláča rovnomerný) ![]() ...povrch ešte jemne uhladíme a dáme piecť na 200 °C prvých 10 minút... ![]() ...skoro som potom zabudla znížiť teplotu, ale našťastie ma osvietilo... ![]() hotový múčnik necháme ešte chvíľu pri izbovej teplote chladnúť (trošku mu stred klesne), potom ho vyklopíme a môžme servírovať k čaju, káve alebo k dákej pikantnej ovocnej omáčke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |