končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Karé z diviny na červenom víne (4) 15.12.2019, 19:48 PECENY DIVIAK***** (19) 25.9.2017, 13:27 Jelení guláš (13) 7.1.2017, 9:28 Skvelý zajac na cesnaku (4) 27.1.2016, 16:52 Jelenie medailóniky s brusnicovou omáčkou (10) 22.1.2016, 13:26 Jahnacie kotlety podla Jamieho Olivera (1) 8.1.2015, 22:58 Mäso na spôsob sviečkovej (2) 7.1.2015, 14:57 Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom (14) 21.12.2014, 19:35 JEMNÝ JELENÍ BIFTEK (1) 19.9.2014, 13:02 TAK ZVERINA? (21) 16.10.2013, 21:53 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 41 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
ZVERINA |
Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínomPOTREBNÉ PRÍSADY 600g jelenieho (srnčieho) stehna, 2 PL oleja, kúsok zeleru, petržlenu a mrkvy, korenie na divinu, 3 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká borievok, 1 bobkový list, 1 dl červeného vína, brusnice, soľ, ½ kocky bujónu POSTUP PRÍPRAVY Stehno opláchneme, očistíme od blán, pokoreníme korením na divinu, posolíme. Na tuku opražíme mäso z každej strany a potom ho dáme do tlakového hrnca. Pridáme koreňovu zeleninou, koreniny, bobkový list, bujón, víno a podlejeme asi 2,5 dcl vody a dusíme 30-35 min. Mäkké mäso vyberieme dáme do pekáča. Šťavu aj so zeleninou rozmixujeme pridáme brusnice, povaríme . Šťavu nalejeme na mäso a dáme ho zapiecť. Podávame so zemiakovými knedličkami alebo knedľou, prípadne zemiakmi. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov) Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 21.12.2014, 19:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Jelenie medailóniky s brusnicovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY jelenie stehno * mleté čierne korenie * soľ * olej * hladká múka * cibuľa * paradajkový pretlak * mletá červená paprika * bobkový list * čierne korenie celé * nové korenie * brusnicový džem s kúskami * hladká múka * červené víno POSTUP PRÍPRAVY Túto špecialitku som varila na svoje narodeniny, a keďže nám to chutilo tak som urobila na Silvestra repete :) Mäso si narežeme na rezne a naklepeme. Osolíme a okoreníme. Rezne ukladáme do dózy pričom jednotlivé kúsky polejeme olejom, takto sa to môže marinovať aj dva, tri dni v chladničke. Základ: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak a ďalej restujeme. Potom zaprášime mletou červenou paprikou a zalejeme vodou. Mierne osolíme, pridáme nové korenie, čierne celé korenie a bobkové listy. Rezne obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji. Opečené ukladáme do pripraveného základu. V tlakovom hrnci varíme 20 minút a potom ešte necháme 5 minút postáť. Rezne vyberieme na tanier. Do omáčky dáme brusnicový džem a červené víno. Krátko povaríme. Ochutíme. Omáčka by mala byť skôr sladká ako slaná. Omáčku zahustíme hladkou múkou rozhabarkovanou v červenom víne. Následne omáčku precedíme a prehrejeme spolu s rezňami. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 22.1.2016, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Jelení gulášPOTREBNÉ PRÍSADY 1-1,3 kg orezov z jeleňa vhodných na guláš, olej alebo masť , veľká cibuľa, 1 ks veľký paradajkový pretlak alebo 2 ks malých,1 kávová lyžička mletej červenej papriky, 4-5 strúčikov cesnaku, Worčestrová omáčka, soľ , korenie, sušený alebo čerstvý tymián, rozmarín po 1/2 kávovej lyžičky alebo 1 vetvička čerstvého, borievky (cca 25 ks bobuliek) , cca 1 kg zemiakov, kto má a chce môže dať aj za hrsť sušených hríbov POSTUP PRÍPRAVY Keď som skoro dovarila napadlo ma, že pozriem či už tu taký recept je a nie je, tak pridávam, ale len s minimom obrázkov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 7.1.2017, 9:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Divina na dubákoch s brusnicamiPOTREBNÉ PRÍSADY Na túto dobrotu budeme potrebovať:1 kg mäsa z diviny ( jeleň, daniel , príp.diviak.Ja som mala srnčie stehno,preto som volila varenie v tlakovom hrnci)Na pác: 200 ml oleja + 1PL korenia na divinu, 2-3 PL bravčovej masti,1 väčšia cibuľa,2 bobkové listy,10 ks celého čierneho korenia,3 ks celého bieleho korenia,2 klinčeky,soľ,štipku mletého čierneho korenia,štipku rasce,150 g dubákov(ja som dal 2 hrste sušených) a brusnicový džem POSTUP PRÍPRAVY Je nasledovný: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 18.4.2012, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Divina - Medailónky s brusnicovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g karé z diviny, olej, cesnak, koreňová zelenina (mrkva, kúsok petržlenu, kúsok zeleru), korenie na divinu alebo na stejky, šľahačková smotana, brusnicový kompót, citrónová šťava, soľ POSTUP PRÍPRAVY Manžel priniesol mäsko z lane a nevedela som, čo s ním. Tak som si prečítala pár receptov a uvarila podľa svojho ;o) Je to veľmi jednoduchý, rýchly a chutný receptík, tak vyskúšajte. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Lucia G. (Luliky) ID 9334 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 9.3.2013, 21:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Roláda z diviakaPOTREBNÉ PRÍSADY olej, mleté mäso z diviaka (cca 1 kg), 4 rožky, 200-300 ml mlieka, 6 strúčikov cesnaku, 1 bal korenie na divinu, soľ, čierne korenie, strúhanka, 2 surové vajíčka, 2 uvarené vajíčka, mrazená zelenina, tvrdý syr nakrájaný na pásiky (cca 100 g), párky alebo klobáska, potravinárska fólia, alobal POSTUP PRÍPRAVY Mleté mäso premiešame s korením na divinu, čiernym korením, prepasírovaným cesnakom a soľou. Rožky nakrájané na jemné kocky namočíme do mlieka a necháme dobre napiť. Pridáme 2 vajcia, dôkladne rukami premiešame a vytvoríme pevnú hmotu. Necháme hodinku alebo aj dlhšie odležať v chladničke, aby mäsko prešlo chuťami. Ďalší postup je pri obrázkoch. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 15.1.2011, 17:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
PECENY DIVIAK*****POTREBNÉ PRÍSADY Mäso z diviaka,údená slanina,cesnak,soľ,rasca,voda POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyjeme,osušíme,potrieme cesnakom so soľou a prudko opečieme na oleji.Dáme na pekač ,posypeme rascou a polejeme opraženou slaninkou.Prikryjeme druhým pekačom a pečieme.Počas pečenia podlievame horúcou vodou.Ku koncu pečenia odkryjeme.Podávame s domácou knedľou a kyslou kapustou.Ak máme menšie kúsky mäsa,opečieme každý zo všetkých strán. Recept som si upravila ja,pretože sa mi nepáčilo prevoňané mäso ,ktoré bolo predtým v páci.Zatiaľ nemal nikto výhrady a robila som ho veľakrát. A NAJ Z DIVIAKA?rebierka OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 25.9.2017, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
SRNCIE STEHNO A LA SVIECKOVA*****POTREBNÉ PRÍSADY Srnčie stehno,olej,mrkva,petržlen,červená cibuľa,citron,soľ,čierne mleté korenie,bobkový list,hovädzí vývar,šľahačková smotana POSTUP PRÍPRAVY * OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 14.2.2013, 18:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Diviačik na spôsob Chop-sueyPOTREBNÉ PRÍSADY pri prvom obrázku... POSTUP PRÍPRAVY :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Lucia B. (luckaeuro) ID 24486 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 6.9.2008, 12:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Nálev na divinu, ale aj na bravčové a hovädzie mäskoPOTREBNÉ PRÍSADY mäsko - toto je pliecko z diviačika, 2 vajíčka, soľ, čierne mleté korenie, rasca, cibuľa, kečup, kryštálový cukor, sladká mletá paprika, trošku maggi POSTUP PRÍPRAVY Do misky dáme vajíčka, nasekanú cibuľu a ostatné prísady...tak, aby nálev bol voňavý a dosť silný. Pridáme pokrájané mäsko, premiešame a dáme aspoň na 24 hodín do chladničky odpočívať. Potom restujeme na panvici, pritom podlievame vodou, aby sme mali aj sťavičku. Podávame so zemiakovým pyré, s ryžou, len tak s chlebíkom alebo so šalátikom...mňam ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Pavlína M. (Melipa) ID 28391 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 11.3.2013, 19:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 41 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |