Zuzana M. (zumma) ID 214481 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Skvelý zajac na cesnaku
[ recept č. 58890 zo dňa 13.9.2015 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
4 stehná zo zajaca (ja som mala dve zadné a dve predné), 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, soľ, korenie, cca 150g oravskej slaniny, 1 väčšia mrkva, kúsok zeleru, 1/3 väčšieho petržlenu, olej, 6 guľôčok čierneho korenia, 1 bobkový list
POSTUP PRÍPRAVY
... dnes som skúšala - pôvodný recept Zdeňka Pohlreicha som jemne upravila a bolo to výbornéééé, preto posúvam ďalej ... stehná umyjeme, osušíme, prešpikujeme časťou slaniny - 1/3 si necháme do omáčky ... osolíme, okoreníme a zatiahneme na rozpálenom oleji ... vyberieme z panvice, do výpeku dáme na malé kocky pokrájanú koreňovú zeleninu a restujeme do hneda, pred koncom pridáme pokrájanú cibuľu a polovicu pokrájaného cesnaku, orestujeme ... mäso preložíme do pekáča, pridáme orestovanú zeleninovú zmes a nadrobno pokrájanú zvyšnú slaninu, celé korenie a bobkový list, ak máme málo tekutého výpeku podlejeme trochou oleja ... prikryjeme a dusíme do mäkka (mne to trvalo cca 1,5 hodiny) ... po upečení vyberieme ... podávame s prílohou podľa chuti (v originál recepte bola prílohou zemiaková knedľa a špenát, ja som robila zemiakovú kašu) ... polejeme šťavou z výpeku a restovanou zeleninou ... fantastická kombinácia chutí a tá vôňa ..... proste mňaaaam |
 | magdaléna c. (megi118) ID 105517 (27.1.2016, 12:54) |
už sa to pečie,som zvedavá na tú chuť-teším sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana M. (zumma) ID 214481 (27.1.2016, 16:52) |
... dúfam, že bude chutiť ... my sme sa oblizovali  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |