. .. .. .. .. .. .
. .

Jelenie medailóniky s brusnicovou omáčkou - RECEPT 10008

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZVERINA

ID 22115 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)


Jelenie medailóniky s brusnicovou omáčkou


[ recept č. 10008 zo dňa  ]


Jelenie medailóniky s brusnicovou omáčkou


POTREBNÉ PRÍSADY

jelenie stehno * mleté čierne korenie * soľ * olej * hladká múka * cibuľa * paradajkový pretlak * mletá červená paprika * bobkový list * čierne korenie celé * nové korenie * brusnicový džem s kúskami * hladká múka * červené víno

POSTUP PRÍPRAVY

Túto špecialitku som varila na svoje narodeniny, a keďže nám to chutilo tak som urobila na Silvestra repete :)

Mäso si narežeme na rezne a naklepeme. Osolíme a okoreníme. Rezne ukladáme do dózy pričom jednotlivé kúsky polejeme olejom, takto sa to môže marinovať aj dva, tri dni v chladničke.

Základ: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak a ďalej restujeme. Potom zaprášime mletou červenou paprikou a zalejeme vodou. Mierne osolíme, pridáme nové korenie, čierne celé korenie a bobkové listy.

Rezne obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji. Opečené ukladáme do pripraveného základu. V tlakovom hrnci varíme 20 minút a potom ešte necháme 5 minút postáť. Rezne vyberieme na tanier. Do omáčky dáme brusnicový džem a červené víno. Krátko povaríme. Ochutíme. Omáčka by mala byť skôr sladká ako slaná. Omáčku zahustíme hladkou múkou rozhabarkovanou v červenom víne. Následne omáčku precedíme a prehrejeme spolu s rezňami.

Ako prílohu som zvolila farebné penne alebo hodia sa k tomu aj tagliatelle. Na tanieri rezeň ozdobíme šľahačkou a brusnicovým džemom


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Mäso si narežeme na rezne a naklepeme. Osolíme a okoreníme. Rezne ukladáme do dózy pričom jednotlivé kúsky polejeme olejom, takto sa to môže marinovať aj dva, tri dni v chladničke.
Rezne obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji.
Základ: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak a ďalej restujeme. Potom zaprášime mletou červenou paprikou a zalejeme vodou. Mierne osolíme, pridáme nové korenie, čierne celé korenie a bobkové listy.
Opečené ukladáme do pripraveného základu. V tlakovom hrnci varíme 20 minút a potom ešte necháme 5 minút postáť.
Rezne vyberieme na tanier.
Do omáčky dáme brusnicový džem a červené víno. Krátko povaríme. Ochutíme. Omáčka by mala byť skôr sladká ako slaná. Omáčku zahustíme hladkou múkou rozhabarkovanou v červenom víne. Následne omáčku precedíme a prehrejeme spolu s rezňami. Na fotke je hotová precedená.
Uvaríme si cestoviny - prílohu.
Na tanieri rezeň ozdobíme šľahačkou a brusnicovým džemom


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kelové rolády | Jelenie medailóniky s brusnicovou omáčkou | Strúhaný tvarohový koláč >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
hana h. (hankazk) ID 90615 (11.3.2013, 19:34)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Sandra D. (Sannynka) ID 39734 (9.10.2011, 19:34)
vyyyborneee (clamp) mozem len odporucat... ako prilohu sme mali knedlu.. (Y)
ODPOVEDAŤ
Dianka Z. (Didusinka) ID 98466 (8.11.2009, 9:41)
cestoviny k divine tak to tada nemusím
ODPOVEDAŤ
Ľubomír K. (Luboško57) ID 319388 (22.1.2016, 13:26)
Keď budeš robiť divinu na kyselo resp. na spôsob sviečkovej a ostane ti omáčka, sprav si k nej cestoviny a zadrhneš sa ak oti bude chutiť :)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (8.11.2009, 10:13)
Veď ja vás do nich ani nenútim (tudledudle) (tudledudle) Ja tu dávam recepty len pre inšpiráciu a komu sa zapáčia tak vyskúša. A mimochodom, nám chutilo aj s cestovinami. Niekto je rezeň s ryžou - proti gustu žiaden dišputát. Krásny deň (L)
ODPOVEDAŤ
maria v. (misa2406) ID 60887 (24.1.2009, 21:07)
Tak tento receptik určite vyskušam,dakujem (Y)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (24.1.2009, 22:38)
Dúfam, že bude chutiť (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (5.1.2009, 18:43)
Pridala som nejaké fotky do postupu :-)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.1.2009, 19:27)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) toto vyzerá dobre, idem vybrať jeleňa z mrazáku, vyriešila si mi problem čo na zajtrajší obed (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (3.1.2009, 19:40)
No tak to som rada (L) dúfam, že ti bude chutiť ;-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu