Mirka M. (Myrca) ID 22115 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)
Jelenie medailóniky s brusnicovou omáčkou
[ recept č. 10008 zo dňa 3.1.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
jelenie stehno * mleté čierne korenie * soľ * olej * hladká múka * cibuľa * paradajkový pretlak * mletá červená paprika * bobkový list * čierne korenie celé * nové korenie * brusnicový džem s kúskami * hladká múka * červené víno
POSTUP PRÍPRAVY
Túto špecialitku som varila na svoje narodeniny, a keďže nám to chutilo tak som urobila na Silvestra repete :)
Mäso si narežeme na rezne a naklepeme. Osolíme a okoreníme. Rezne ukladáme do dózy pričom jednotlivé kúsky polejeme olejom, takto sa to môže marinovať aj dva, tri dni v chladničke.
Základ: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak a ďalej restujeme. Potom zaprášime mletou červenou paprikou a zalejeme vodou. Mierne osolíme, pridáme nové korenie, čierne celé korenie a bobkové listy.
Rezne obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji. Opečené ukladáme do pripraveného základu. V tlakovom hrnci varíme 20 minút a potom ešte necháme 5 minút postáť. Rezne vyberieme na tanier. Do omáčky dáme brusnicový džem a červené víno. Krátko povaríme. Ochutíme. Omáčka by mala byť skôr sladká ako slaná. Omáčku zahustíme hladkou múkou rozhabarkovanou v červenom víne. Následne omáčku precedíme a prehrejeme spolu s rezňami.
Ako prílohu som zvolila farebné penne alebo hodia sa k tomu aj tagliatelle. Na tanieri rezeň ozdobíme šľahačkou a brusnicovým džemom
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Mäso si narežeme na rezne a naklepeme. Osolíme a okoreníme. Rezne ukladáme do dózy pričom jednotlivé
kúsky polejeme olejom, takto sa to môže marinovať aj dva, tri dni v chladničke. |
|
Rezne obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji. |
|
Základ: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak a ďalej restujeme. Potom zaprášime mletou červenou paprikou a zalejeme vodou. Mierne osolíme, pridáme nové korenie, čierne celé korenie a bobkové listy. |
|
Opečené ukladáme do pripraveného základu. V tlakovom hrnci varíme 20 minút a potom ešte necháme 5 minút postáť. |
|
Rezne vyberieme na tanier. |
|
Do omáčky dáme brusnicový džem a červené víno. Krátko povaríme. Ochutíme. Omáčka by mala byť skôr sladká ako slaná. Omáčku zahustíme hladkou múkou rozhabarkovanou v červenom víne. Následne omáčku precedíme a prehrejeme spolu s rezňami. Na fotke je hotová precedená. |
|
Uvaríme si cestoviny - prílohu. |
|
Na tanieri rezeň ozdobíme šľahačkou a brusnicovým džemom |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| hana h. (hankazk) ID 90615 (11.3.2013, 19:34) |
|
ODPOVEDAŤ |
Sandra D. (Sannynka) ID 39734 (9.10.2011, 19:34) |
vyyyborneee mozem len odporucat... ako prilohu sme mali knedlu.. |
ODPOVEDAŤ |
Dianka Z. (Didusinka) ID 98466 (8.11.2009, 9:41) |
cestoviny k divine tak to tada nemusím |
ODPOVEDAŤ |
| Ľubomír K. (Luboško57) ID 319388 (22.1.2016, 13:26) |
Keď budeš robiť divinu na kyselo resp. na spôsob sviečkovej a ostane ti omáčka, sprav si k nej cestoviny a zadrhneš sa ak oti bude chutiť |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (8.11.2009, 10:13) |
Veď ja vás do nich ani nenútim Ja tu dávam recepty len pre inšpiráciu a komu sa zapáčia tak vyskúša. A mimochodom, nám chutilo aj s cestovinami. Niekto je rezeň s ryžou - proti gustu žiaden dišputát. Krásny deň |
ODPOVEDAŤ |
| maria v. (misa2406) ID 60887 (24.1.2009, 21:07) |
Tak tento receptik určite vyskušam,dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (24.1.2009, 22:38) |
Dúfam, že bude chutiť |
ODPOVEDAŤ |
| Mirka M. (Myrca) ID 22115 (5.1.2009, 18:43) |
Pridala som nejaké fotky do postupu |
ODPOVEDAŤ |
| Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.1.2009, 19:27) |
toto vyzerá dobre, idem vybrať jeleňa z mrazáku, vyriešila si mi problem čo na zajtrajší obed |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (3.1.2009, 19:40) |
No tak to som rada dúfam, že ti bude chutiť |
ODPOVEDAŤ |