. .. .. .. .. .. .
. .

Diviačik na spôsob Chop-suey - RECEPT 7102

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZVERINA

ID 24486 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Diviačik na spôsob Chop-suey


[ recept č. 7102 zo dňa  ]


Diviačik na spôsob Chop-suey


POTREBNÉ PRÍSADY

pri prvom obrázku...

POSTUP PRÍPRAVY

:-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Tu sú pripravené suroviny: mäsko z diviaka (/ja som mala plece), veľká cibuľa, pór, mrkva (môže byť farebná pre konečný efekt), čierne huby, sušené dubáčiky, bambusové výhonky, čierne korenie, korenie na zverinu, vegeta, bujón, olej, cukor, sójová omáčka, čínska ostrosladká omáčka, solamyl.. a ryža
Najskôr mäso zbavíme mastných a šľachovitých častí, pokrájame ho na tenké razance, pokropíme (asi 5 PL) sújovou omáčkou a necháme chvíľu postáť. Zatiaľ dáme povariť čínske aj tie naše huby, z čínskych potom vykrojíme tie tvrdé stredy a všetky pokrájame na tenké pásiky. Mäso orestujeme na cibuľke v tlakovom hrnci, podlejeme vodou, pridáme vegetu, práškový bujón, korenie, cukor a necháme dusiť. Po 15 minútach pridáme nakrájané predvarené huby a dusíme ešte 5 min.
Medzitým si nastrúhame na pásiky mrkvu, pór a 5 minút ich podusíme na oleji.
Keď je mäsko mäkké, pridáme k nemu udusenú zeleninku, bambusové výhonky a čínsku omáčku, ak treba dosolíme. Vo vode rozmiešame solamyl a spolu prehrejeme aby mala omáčka krémovú konzistenciu.
A hotovo.. podávame s ryžou a čerstvou zeleninkou.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< PARÍŽSKY REZ - úplne úžasnýýý!! | Diviačik na spôsob Chop-suey | sekaná nejlepší jakou znám!! >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana M. (dorry) ID 2408 (2.9.2008, 12:38)
Lucka ja som teraz dostala divinu a uvažujem nad tým, čo z nej urobiť. Je, resp. bol, to tiež diviačik a mám k dispozícii stehno a rebrá *-)...Bude to moja divá prvotina (- alebo prvá divočina?!), takže si lámem hlavu čo z toho...a za ďalšie má trápi trošičku ten parzit, ktorý zvykne bývať v divine (svalovec (cinky), či pásavec... *-) ;-)) No neviem, ale ty isto budeš vedieť o čom točím. Ako predísť tomu, aby nedošlo k nejakej "potyčke" (hadka) medzi týmto organizmom a našim organizmom ;-)? Bože, píšem ako hotentot :^), vieš čo tým chcem povedať? Prosím poraď mi. Ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (3.9.2008, 18:28)
Ahoj Zuzi,
ano jasne viem o čo Ti ide :-) a máš pravdu, u diviačieho mäsko je to tak a preto je dôležité ho poriadne tepelne upraviť, teda žiadne rezne alebo steaky narychlo opečené. Ideálne je ho pripraviť najskôr v tlakovom hrnci, ja zvyknem aj rebierka nakoreniť, manžel to nejak rozporcuje aby sa to vošlo do kuchty a tam to poriadne udusím až sa mäsko oddeľuje od kosti a keď je to mäkké, až potom to dám do rúry zapiecť, prípadne ešte dochutiť nejakým cesnačikom a tak.. prajem veľa úspechov (H)

P.S. a ak Ti to "vonia ináč" tak ho nezabudni ponoriť do mliečka a nakoniec do octovej vody, vytiahne to všetky pachy :-S
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (dorry) ID 2408 (5.9.2008, 13:52)
Lucinka ďakujem za radu (L)
Len mi tak teraz napadlo :-$ ten parazit je asi aký veľký, lebo ak v tom mäsku je a ja ho tepelnou úpravou výdúrím (smich)...potom sa akože bdw. skonzumuje, alebo čo sa s tým stane?! *-) *-) *-) Som z toho jeleň..., ale veď divina ako divina :-D.

Prajem pekný vikend (F)
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (6.9.2008, 12:58)
No koksoo... Zuzanka, až tak do detailov som sa nad tym svalovcom nezamýšľala *-) ale spýtam sa našich poľovníkov a dám Ti vedieť ok? Ale podľa mňa tá veľkosť nie je viditeľná, nachádza sa to totiž v svalových bunkách a tepelnou úpravou sa úplne zničí, tada zmizne. Ale ešte to preverím.. zatial papa prajem tiež krásny víkend (dance)
ODPOVEDAŤ
Jana Č. (janita) ID 7581 (1.9.2008, 21:26)
vyzerá to dobre :-) :-p
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (3.9.2008, 18:36)
Ďakujem (H)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu