Janette M. (Zinka16) ID 75844 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
Roláda z diviaka
[ recept č. 15592 zo dňa 24.6.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
olej, mleté mäso z diviaka (cca 1 kg), 4 rožky, 200-300 ml mlieka, 6 strúčikov cesnaku, 1 bal korenie na divinu, soľ, čierne korenie, strúhanka, 2 surové vajíčka, 2 uvarené vajíčka, mrazená zelenina, tvrdý syr nakrájaný na pásiky (cca 100 g), párky alebo klobáska, potravinárska fólia, alobal
POSTUP PRÍPRAVY
Mleté mäso premiešame s korením na divinu, čiernym korením, prepasírovaným cesnakom a soľou. Rožky nakrájané na jemné kocky namočíme do mlieka a necháme dobre napiť. Pridáme 2 vajcia, dôkladne rukami premiešame a vytvoríme pevnú hmotu. Necháme hodinku alebo aj dlhšie odležať v chladničke, aby mäsko prešlo chuťami. Ďalší postup je pri obrázkoch.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Pripravíme si suroviny |
![]() |
Mleté ochutené mäsko |
![]() |
Po odležaní mäsa si pripravíme na pracovnú dosku potravinársku fóliu, natrieme trochu olejom a rozprestrieme mäso na hrúbku asi 1,5 cm. Poukladáme syr, párky, vajíčka a zeleninu. Pomaly pevne stočíme, pričom fóliu odťahujeme. Ide to krásne, netreba sa báť. |
![]() |
Stočenú rolku ešte raz natrieme olejom, zabalíme do alobalu a dáme piecť na cca 60 min. na 200 stupňov (el. rúra) vo vodou podliatom plechu. Upečené necháme vychladnúť v alobale a krájame na kolieska. Môže sa podávať teplá aj studená. Ja som ju po rozbalení ešte obalila v nakrájanej čerstvej petržlenovej vňati. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (14.1.2011, 10:13) |
nadhera  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (15.1.2011, 17:43) |
Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | maria v. (misa2406) ID 60887 (24.6.2009, 20:01) |
Ďalšia kucharočka ktora varí z diviny,super |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (25.6.2009, 8:36) |
Len nech si náš priateľ poľovník zachová dobré zvyky a sem-tam nejakú divinku podaruje  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |