končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
ZVERINA |
Mirka M. (Myrca) ID 22115 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Jelenie medailóniky s brusnicovou omáčkou[ recept č. 10008 zo dňa 3.1.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY jelenie stehno * mleté čierne korenie * soľ * olej * hladká múka * cibuľa * paradajkový pretlak * mletá červená paprika * bobkový list * čierne korenie celé * nové korenie * brusnicový džem s kúskami * hladká múka * červené víno POSTUP PRÍPRAVY Túto špecialitku som varila na svoje narodeniny, a keďže nám to chutilo tak som urobila na Silvestra repete :) Mäso si narežeme na rezne a naklepeme. Osolíme a okoreníme. Rezne ukladáme do dózy pričom jednotlivé kúsky polejeme olejom, takto sa to môže marinovať aj dva, tri dni v chladničke. Základ: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak a ďalej restujeme. Potom zaprášime mletou červenou paprikou a zalejeme vodou. Mierne osolíme, pridáme nové korenie, čierne celé korenie a bobkové listy. Rezne obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji. Opečené ukladáme do pripraveného základu. V tlakovom hrnci varíme 20 minút a potom ešte necháme 5 minút postáť. Rezne vyberieme na tanier. Do omáčky dáme brusnicový džem a červené víno. Krátko povaríme. Ochutíme. Omáčka by mala byť skôr sladká ako slaná. Omáčku zahustíme hladkou múkou rozhabarkovanou v červenom víne. Následne omáčku precedíme a prehrejeme spolu s rezňami. Ako prílohu som zvolila farebné penne alebo hodia sa k tomu aj tagliatelle. Na tanieri rezeň ozdobíme šľahačkou a brusnicovým džemom OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Mäso si narežeme na rezne a naklepeme. Osolíme a okoreníme. Rezne ukladáme do dózy pričom jednotlivé kúsky polejeme olejom, takto sa to môže marinovať aj dva, tri dni v chladničke. Rezne obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji. Základ: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak a ďalej restujeme. Potom zaprášime mletou červenou paprikou a zalejeme vodou. Mierne osolíme, pridáme nové korenie, čierne celé korenie a bobkové listy. Opečené ukladáme do pripraveného základu. V tlakovom hrnci varíme 20 minút a potom ešte necháme 5 minút postáť. Rezne vyberieme na tanier. Do omáčky dáme brusnicový džem a červené víno. Krátko povaríme. Ochutíme. Omáčka by mala byť skôr sladká ako slaná. Omáčku zahustíme hladkou múkou rozhabarkovanou v červenom víne. Následne omáčku precedíme a prehrejeme spolu s rezňami. Na fotke je hotová precedená. Uvaríme si cestoviny - prílohu. Na tanieri rezeň ozdobíme šľahačkou a brusnicovým džemom OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
hana h. (hankazk) ID 90615 (11.3.2013, 19:34) | |
ODPOVEDAŤ |
Sandra D. (Sannynka) ID 39734 (9.10.2011, 19:34) |
vyyyborneee mozem len odporucat... ako prilohu sme mali knedlu.. |
ODPOVEDAŤ |
Dianka Z. (Didusinka) ID 98466 (8.11.2009, 9:41) |
cestoviny k divine tak to tada nemusím |
ODPOVEDAŤ |
Ľubomír K. (Luboško57) ID 319388 (22.1.2016, 13:26) | |
Keď budeš robiť divinu na kyselo resp. na spôsob sviečkovej a ostane ti omáčka, sprav si k nej cestoviny a zadrhneš sa ak oti bude chutiť | |
ODPOVEDAŤ |
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (8.11.2009, 10:13) | ||
Veď ja vás do nich ani nenútim Ja tu dávam recepty len pre inšpiráciu a komu sa zapáčia tak vyskúša. A mimochodom, nám chutilo aj s cestovinami. Niekto je rezeň s ryžou - proti gustu žiaden dišputát. Krásny deň | ||
ODPOVEDAŤ |
maria v. (misa2406) ID 60887 (24.1.2009, 21:07) | |
Tak tento receptik určite vyskušam,dakujem | |
ODPOVEDAŤ |
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (24.1.2009, 22:38) | ||
Dúfam, že bude chutiť | ||
ODPOVEDAŤ |
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (5.1.2009, 18:43) | |
Pridala som nejaké fotky do postupu | |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.1.2009, 19:27) | |
toto vyzerá dobre, idem vybrať jeleňa z mrazáku, vyriešila si mi problem čo na zajtrajší obed | |
ODPOVEDAŤ |
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (3.1.2009, 19:40) | ||
No tak to som rada dúfam, že ti bude chutiť | ||
ODPOVEDAŤ |