Zobraziť přihlasovací formulár

Čo ženy pred svojimi mužmi taja najčastejšie?

  • Publikované:
Čo ženy pred svojimi mužmi taja najčastejšie?

Poznáte príslovie „čo je moje, to je tvoje“? Vo väčšine vzťahov toto platí aj o myšlienkach, pocitoch, obavách a radostiach. Proste zdieľanie na maximálnej možnej úrovni. Každá žena však (ale pozor, každý muž tiež) má niekoľko vecí, ktoré veľmi často svojmu partnerovi neprizná, s ktorými sa nezveruje, ktoré jednoducho nechce, aby vedel. A zďaleka to nie je (len) nevera alebo myšlienky na ňu.

Samozrejme nič z nasledujúcich vecí nie je dogma, každý má nastavenú inú mieru potreby zdieľania, ale mnoho žien sa na oblastiach, ktoré si radšej nechávajú pre seba, zhodne.

Obavy o svoj zdravotný stav. Ak žena nájde na svojom tele podozrivé znamienko, hrčku v prsníku alebo iný znepokojujúci symptóm, je veľká pravdepodobnosť, že sa s tým svojmu partnerovi nezverí. Alebo možno zverí, ale situáciu aj svoju úzkosť bude zámerne a významne bagatelizovať. Ženy majú prirodzenú obavu o fyzickú aj psychickú pohodu svojho okolia a snažia sa partnera uchrániť pred obavami (prípadne samy seba od zistenia, že si partner toľko starostí robiť nebude). V zdravom vzťahu by ale žena mala mať možnosť o svojich obavách hovoriť napriek prirodzenému inštinktu mlčať. Každá si zaslúži rameno na vyplakanie a náruč na utešenie.

Problémy vo vzťahu. Len si to predstavte. Nesúhlas s tým, kde rodina žije, nesúhlas s partnerovým prístupom k výchove, ťažkosti vo vzťahu medzi partnermi, neľúbosť k návykom, k chodu domácnosti. Toho, o čom žena mlčí, môže byť veľa, rovnako ako dôvodov, prečo to vlastne robí. Je až prekvapivé, ako často dochádzajú ženy k psychoterapeutovi, psychológovi alebo vyhľadávajú duchovnú útechu v prípade, kedy by sa terapia hodila predovšetkým páru, teda spoločne obom partnerom. Aj toto ženy často pred svojimi mužmi taja - myslia si, že tieto problémy sú len jej, tak je dostatočné, keď ich len ona vyrieši.

Preferencie v sexe. Všeobecne nie je pre ženy téma sexu toľko podstatná, ako pre mužov. Je to možno konštatovanie nekorektné, však pravdivé. Téma sexu je väčšinou podľa rovnakého scenára - hlavne, nech je spokojný partner, žena sa „uspokojí“ s tým, čo je. Ale pozor. Ženy si uvedomujú, že pre mužov je to veľmi problémová téma a všetky návrhy na zmeny alebo úpravy môžu pochopiť ako kritiku. Opäť nechcú raniť ich city, tak mlčia, a nechajú svojich mužov, aby robili to, čo je najlepšie podľa nich. Častým problémom tiež je, že ženy vlastne nevedia, aké ich preferencie sú, pretože nikdy nemali partnera, s ktorým by to objavili. A tak sa dostávajú do začarovaného kruhu...

Úspechy. Postup na vyššiu kariérnu pozíciu, pridané, lepší čas v behu, vyššia váha, ktorú zdvihne v posilňovni...? Je veľa žien, ktoré takéto úspechy pred svojimi mužmi zatajujú, a keď už nie zatajujú, tak ich neprezentujú (a možno ani nevnímajú) ako niečo významné. Nie je to neprezieravé, niektorí muži sú na svoju pozíciu veľmi hákliví. Aj keď deklarujú, že chcú sebavedomú, nezávislú a inteligentnú ženu, nemala by byť viac sebavedomá, nezávislá a inteligentná ako oni. A najväčšie ťažkosti nastávajú, keď majú ženy úspechy na rovnakých poliach, ako oni sami. Že vám to v modernej spoločnosti pripadá nepravdepodobné? Bohužiaľ.

Bankový účet. Tým nemyslíme zatajovanie svojich financií, ale boli by ste prekvapení, koľko žien má „len svoj“ účet v banke, na ktorý si sporí, „keby niečo“. Často nám takú vec poradí mamička, ktorá oveľa skôr, ako jej dcéra, vytuší potenciál rizika u partnera. Problém nastane, keď sa o takomto účte dozvie partner. Ako zareaguje? Ťažko povedať, ale najväčšie riziko je v pochopení takéhoto účtu ako zrady, nedostatku dôvery v neho, vo vzťah, v spoločnú budúcnosť. A niekedy je celkom umenie partnerovi vysvetliť, že tajné peniaze nie sú prostriedkom pre odchod zo vzťahu, len ... obyčajná poistka.



Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku