Zobraziť přihlasovací formulár

Strie, upchaté póry a chĺpky pod nosom? Nikdy viac!

  • Publikované:
Strie, upchaté póry a chĺpky pod nosom? Nikdy viac!

Každá žena sa stretáva s nejakou tou chybičkou na kráse, i keď "vadí" len jej. Prinášame vám jednoduché, prírodné a osvedčené tipy, ako sa zbaviť tých najbežnejších. A najlepšie na tom je, že to zvládnete aj bez drahých chemických prípravkov!

Ako na strie?

Drobné jazvičky na miestach, kde je naša koža namáhaná najviac, sa u žien (ale aj u mužov!) vyskytujú pomerne často. A u tých, ktoré majú za sebou pôrod a teda aj extrémne namáhanú kožu na tehotenskom brušku, ešte častejšie. Ale ide sa ich zbaviť.

Budete potrebovať:

  • 1 lyžičku kryštálového cukru

  • 1 lyžičku ricínového (účinnejší, ale pozor! Ricínový olej môže byť nebezpečný, dávajte si pozor, aby ho niekto omylom nepožil.) alebo olivového oleja

  • Šťavu vytlačenú z ½ citróna

  • 1 kapsulu vitamínu E (predávaný ako doplnok stravy, možno kúpiť aj tekutý)

Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady a štedro aplikujte na „postihnuté“ miesto. Avšak teraz príde to najdôležitejšie. Aby sme sa zbavili strií, je potrebné odstrániť starú kožu a stimulovať telo k jej obnovovaniu. Preto natreté miesto dôkladne, aspoň 2 - 3 minúty, masírujte štětinovou kefou na telo. Tým odstránite starú kožu a účinné látky zapracujete hlboko do kože. Potom miesto opláchnite teplou vodou, ale nie mydlom.

Procedúru je potrebné opakovať každý deň po dobu aspoň troch týždňov, najlepšie večer po kúpeli. A plavková sezóna je tu, takže je najvyšší čas začať!

pory

Ako na upchaté póry?

Upchaté póry v podobe čiernych bodiek sa najčastejšie objavujú na tvári, konkrétne na nose a lícach. Ženy tento problém často riešia make-upom, čím sa ale dostávajú do začarovaného kruhu. Cez make-up síce nie sú vidieť, ale póry sa upchávajú ďalej.

Budete potrebovať:

  • Šťavu vytlačenú z ½ citróna

  • 2 lyžičky jedlej sódy

  • (2 lyžičky hnedého cukru - akchcete zároveň peeling)

     

Obe (všetky) ingrediencie zmiešate dohromady a vytvoríte pastu. Tú nanesiete na tvár, ak používate variantu s peelingom, tak jemne vmasírujte, a necháte zhruba 10 minút pôsobiť. Opláchnite vlažnou vodou.

Ako sa raz a navždy zbaviť chĺpkov pod nosom?

Chĺpky na tvári sú jedným z častých problémov, ktoré riešia ženy ako doma, tak v kozmetických salónoch. Ide to ale aj bezbolestne a natrvalo! Ako?

Budete potrebovať:

  • 2 lyžičky medu

  • 2 lyžičky citrónovej šťavy

  • 1 lyžičku ovsenej kaše (pripravenej z ovsených vločiek a vody)

Ingrediencie zmiešate a nanesiete na miesto na tvári, na ktorom sa chcete chĺpkov zbaviť. Necháte pôsobiť asi 15 minút, opláchnete teplou vodou a nanesiete bežný hydratačný krém. Keď túto procedúru zopakujete 2x až 3x týždenne, zhruba po mesiaci chĺpky kompletne zmiznú!

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku

babulka86 1. 8. 2015, 12:25
Vyskusal to uz niekto?