Zobraziť přihlasovací formulár

Negatívni ľudia, ako a prečo sa ich zbaviť

  • Publikované:
Negatívni ľudia, ako a prečo sa ich zbaviť

Chcete byť v živote úspešní? Máte svoje sny a radi by ste v živote dosiahli veľkých cieľov? ...a hlavne spokojnosť? Potom buďte veľmi opatrní v rozhodovaní o tom, s akými ľuďmi sa spájate. Či už osobne alebo profesijne. Väčšina úspešných ľudí sa naozaj dôsledne vyhýba negatívne naladeným kolegom alebo priateľom, pretože si uvedomujú, ako veľmi im to môže škodiť.

Tu je 5 dôvodov, prečo sa rozlúčiť s reptalmi, poslami zlých správ a večnými hundrošmi.

Ovplyvnia váš postoj

Negatívni ľudia vás odradia a budú vás ťahať ku dnu. Zveríte sa so svojimi snami, a buď sa dozviete, že na to nemáte talent, koľko ľudí už pri tom skrachovalo, alebo že strieľate príliš vysoko. Získate nové zamestnanie a oni vás varujú, aby ste si to ešte rozmysleli a boli opatrní. Proste sa radšej o nič nepokúšajte a zostaňte pekne pri zemi. Potrebujete počuť práve toto?

Bývajú energetickými upírmi

Všimnite si, že ľudia, ktorí sú nadšení, zvyšujú hladinu energie aj u ostatných. Negatívni ľudia robia pravý opak, majú tendenciu energiu odčerpávať. Po takomto stretnutí sa cítite vyžmýkaný ako hubka na riad a vaše nadšenie je preč, zatiaľ čo upír odchádza spokojný.

Poškodzujú vašu dôveryhodnosť

Či chcete alebo nie, ľudia vás budú posudzovať aj podľa toho, akými ľuďmi sa vo svojom živote obklopujete. Ak trávíte väčšinu času s ľuďmi, ktorí uvažujú prízemne a chýba im nadšenie, budete automaticky zaradení medzi nich a vašej povesti to rozhodne nepridá.

Podporu od nich nečakajte

Negativci sú výborní v tom, ako vám poskytnúť negatívnu spätnú väzbu. V živote tu a tam budete prežívať chvíle, v ktorých sa môžete stretávať s nepriazňou osudu. Počas tejto doby potrebujete niekoho, kto vás bude podporovať a presvedčí vás, že na to máte a že to dokážete. Niekoho, kto vás pozdvihne a nie zrazí dole.

Záporné nastavenie versus pozitívne posilňovanie

Negatívni ľudia jednoducho zosilnia každú vašu pochybnosť a predložia vám všetky možné dôvody, prečo sa o nové veci vlastne vôbec nemáte pokúšať. Pozitívni ľudia vám povedia, že to určite dokážete a dodajú vám potrebnú sebadôveru. A to je to, čo potrebujete, keď máte pochybnosti. Joel Osteen kedysi povedal: „Nemôžete žiť s negatívnymi ľuďmi a očakávať, že prežijete pozitívny život.“

A ako ich rozpoznáte

  • stále si robia starosti, cítia sa ohrození

  • radia, ako si máte usporiadať svoj život namiesto toho, aby si vyriešili svoje vlastné problémy

  • sú pesimisti, vždy predpokladajú zlý priebeh udalosti

  • vyhľadávajú zlé správy, ktoré hneď sprostredkujú ďalej - výskumníci zistili, že dlhodobé vystavenie násiliu, smrti a tragédií prostredníctvom médií vedie k depresiám, úzkostiam a ochoreniu post - traumatickou stresovou poruchou.

  • sú citliví na kritiku

  • často sa sťažujú (na počasie, šéfa, rodičov, smolu...)

  • nikdy nevyjdú zo zóny pohodlia, tak totiž nemôžu čeliť strachu alebo výzvam a získať nové skúsenosti

  • Milujú slovo „ale“. Negatívny človek môže povedať niečo pozitívne, týmto čarovným slovíčkom sa však všetko zase v zlo obráti. „Je to krásna pláž, ale vždy je tam plno ľudí.“

  • Budúcnosť ich nezaujíma. Vy snívate a plánujete budúcnosť, oni sú zabraní do súčasného trápenia.

  • Neprežívajú radosť, nadšenie, vzrušenie - tieto emócie sú im vzdialené. Často bývajú viazaní na neuspokojivé vzťahy alebo pracovné miesta.

Chcete rásť? Tak sa odstrihnite.

Pozitívny človek má nohu na plyne, negatívny na brzde. Ak chcete byť v živote spokojnejší, eliminujte kontakt s negatívne zmýšľajúcimi ľuďmi vo svojom okolí. Ak máte niekoho takého vo svojej rodine, mali by ste s ním stráviť čo najmenej času. Je len na vašom rozhodnutí, s akými ľuďmi sa budete priateliť, pracovať a žiť, ak sa však chcete pohybovať vpred, vyberajte tých, ktorí už vykročili.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku

mickey 30. 8. 2016, 16:24
boze,ake hluposti .....kazdy z nas je obcas negativny..stale pozitivni a vysmiati su na uzavretych oddeleniach ps. :-D