. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Andrea D. (Adusha22) ID 135731
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.1.2010
Naposledy: 18.9.2012 22:27
Aktualizácia: 7.10.2010 23:16
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 16
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 34
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 34 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>

CUKROVINKY

Margarita cookies



POTREBNÉ PRÍSADY

230 g masla izbovej teploty, 70 g práškového cukru, preosiateho, 2 žĺtka z veľkých vajec, izbovej teploty, štipka soli, 2 PL tequily, kôra z dvoch biolimetiek, kôra z 1/2 biopomaranča, kôra z 1 biocitrónu, 280 g polohrubej múky + na dokončenie: pol pohára kryštálového cukru, niekoľko štipiek morskej soli

POSTUP PRÍPRAVY

V sobotu som robila moju narodeninovú párty. Každý rok sa ju snažím poňať nejako tematicky. Minulý rok bol manžel v Rusku a doniesol mi kaviár, takže party bola v ruskom duchu. Tentokrát som si vybrala Mexico. A dôvod? Už pár rokov sa nám v bare "sušili" 4 fľaše tequily. Tak som si povedala - piť sa bude tequila...a jesť? No predsa niečo mexické! Vymyslela som celé menu v mexickom duchu. A keďže som toho vymyslela až až a nechcela som sa vzdať žiadneho receptu, rozložila som mexické papaníčky na celý víkend. V piatok to začalo empanádami, zajtra to skončí kuraťom "MArgarita". Postupne sa pokúsim nahodiť všetky receptíky z mojej párty, tentokrát to bude recept na Margarita cookies. Tento recept som objavila nečakane a neplánovane na jednom americkom blogu a nemohla som odolať... totiž, už som mala v mrazáku nachystanú home made zmrzlinu Margarita a keď som zbadala tieto cookies, hneď som si predstavila ak podávam tú zmrzlinu posypanú drvenými keksíkmi. Aj keď som už mala moje menu vopred naplánované, tieto cookies nemohli ostať nepovšimnuté. Nakoniec som ich použila len pri servírovaní zmrzliny, a aby toho nebolo na stole príliš veľa, zabalila som ich do celofánu a pripravila pre každého hosťa malý present.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (11) posledné: 30.11.2010, 22:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Ľanové rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml mlieka, 1 suché droždie, 1/2 ČL cukru, 30 g mäkkého masla, 300 g chlebovej pšeničnej múky 650, 200 g grahamovej múky, 2 ČL soli, cca dve hrste ľanových semiačok + čo to na podsýpanie a posýpanie

POSTUP PRÍPRAVY

Minule som si tak písala s kamarátkou, ktorá žije 10 rokov v USA a reč prišla na úžasné slovenské pečivo, ktoré jej v USA veľmi chýba. Smútila najmä za rožkami a predovšetkým za ľanovými. Tak som si povedala, že ich upečiem a vymyslím receptík. Tu je ;-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (9) posledné: 4.3.2010, 13:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Mexické empanadas



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 4 a pol pohára polohrubej múky (1/2 pohára možno nahradiť celozrnou múkou), 3 ČL soli, 1 pohár studeného masla pokrajaného na malé kocky (je to cca 200 g masla), 2 veľké vajcia, 2/3 pohára studenej vody, 2 PL bieleho octu. Na plnku: cibuľa, mleté mäso (najlepšie zmes hov. a bravčového), 4-5 na kocky pokrájaných rajčín, soľ, mleté čierne korenie, drvený rímsky kmín, pol pohára červeného vína, koriandrová alebo petržlenová vňať, konzerva šošovice Na potretie: 1 vajce, 1 lyžica vody

POSTUP PRÍPRAVY

Už dlhšie som hľadala recept na mexické empanády. Na internete je ich mnoho, niektoré sú nasladko, iné recepty naslano. Hľadala som spoľahlivý a najmä, originálu čo najviac podobný recept. Potom mi napadlo opýtať sa mojej kamarátky, ktorá žije v USA a je rovnako vášnivá kuchárka ako ja. Hneď obratom mi odpísala a poslala link na super empanády. Musím povedať, že sú naozaj super!
Ja som si dnes vymyslela vlastnú plnku, pkojne tak urobte aj vy! Empanády sa môžu plniť mäsom, zeleninou, syrom...hocičím, čo máte radi ;-)

Postup prípravy nižšie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 13.2.2010, 18:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Srdiečková torta s jahodami


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

Táto torta bola mojím prvým pokusom s marcipánom, preto nie je veľmi dokonalá ;-) Upiekla som ju môjmu mužíčkovi minulý rok na naše výročie svadby. Blíži sa Valentín, možno niekoho inšpiruje svojim srdiečkovým prevedením ;-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (6) posledné: 14.2.2010, 2:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Zázvorové sušienky



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g masla, 180 g prírodného cukru, 100 g melasy (alebo golden sirupu), 1 vajce, 360 g hladkej múky (prípadne viac, ak je cesto riedke), 2 ČL sódy bikarbóny, 1/2 ČL soli, 2 ČL mletého zázvoru, 1 ČL mletej škorice, 100 g sekaného kandizovaného zázvoru, hrubý kryštálový cukor na obaľovanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Milujem zázvor v akejkoľvek podobe. Tieto sušienky voňajú trošku Vianocami, za čo môže mletý zázvor a škorica. Najlepšie sú ešte teplé, keď cítiť karamelovú vôňu a chuť golden sirupu.

Postup nižšie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (11) posledné: 12.2.2010, 22:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Arašidové cookies



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g hladkej múky, 1/2 ČL soli, 1ČL prášku do pečiva, 70 g masla, 70 g arašidového masla, 110 g kryštál. cukru, 100 g prírodného hnedého cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vajce, hrsť-dve sekaných nesolených arašidov

POSTUP PRÍPRAVY

Pre všetkých arašidomaniakov ;-) Postup nižšie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.4.2013, 17:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekaný fenikel s parmezánom



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cca 3 porcie potrebujeme: 2 hľuzy feniklu, 2 vajíčka, 150 ml šľahačkovej smotany, 50 ml mlieka, strúhaný parmezán, soľ, mleté čierne korenie, tymián, chilli.

POSTUP PRÍPRAVY

Fenikel nepatrí k tradičnej zelenine v našej kuchyni. Treba však nabrať odvahu a vyskúšať ho. Po tom, čo som ho vyskúšala ja, nedám na neho dopustiť. Fenikel je jemný, s príjemnou arómou a veľmi chutný.

Postup pri obrázkoch.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.2.2010, 23:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

"Pain au Levain" Bread



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre CHEF STARTER: 1 pohár cmaru, 2 polievkové lyžice vody (ďalej už len PL), 310 g chlebovej pšeničnej múky 650, 3 PL ražnej múky, 1/2 čajovej lyžičky sušeného droždia Pre LEVAIN: 1/2 pohára vody, 1 pohár chlebovej múky, 1/4 pohára ražnej múky, 1/4 ČL sušeného droždia Pre THE DOUGH: 1/3 pohára vody, 1 1/3 pohára chlebovej múky, 2 PL hnedého cukru, 2 ČL soli, 1/4 ČL suš. droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept mám od kamarátky, ktorá žije v USA a je maniak na domácu pekáreň. Názov je francúzsky a znamená v podstate "Kysnutý chlieb". Tento recept je trošku komplikovanejší a zdlhavý, preto je určený skôr pre tých, čo majú radi výzvy v kuchyni.
Celá príprava chleba trvá cca 17 hodín, ale výsledok stojí naozaj za to! JE to najlepší chlieb aký som zatial jedla!

Podrobný postup pri obrázkoch.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 20.4.2010, 21:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Mandľové madlénky



POTREBNÉ PRÍSADY

Základný rozpis: 190 g masla (z mlieka!), 250 g práš. cukru, 80 g polohrubej múky, 130 g mletých mandlí, štipka soli, 6 bielkov, 50 g mandľových lupienkov Rozpis na 8 bielkov: 253 g masla, 333 g práš. cukru, 106 g múky, 173 g mletých mandlí, 66 g mandľových lupienkov a 8 bielkov

POSTUP PRÍPRAVY

Šťavnaté, chrumkavé koláčiky, pôvodom z Francúzska. Pečieme ich v oválnych formičkách, ja som ich piekla v oválnych košíčkoch, ktoré sa tvarom približujú k originálu. Dajú sa upiecť aj vo väčších formičkách na medvetie tlapky, prípadne aj v mafinkovom plechu.

Základný rozpis surovín ráta s 6 bielkami, ja som mala doma 8 odložených bielkov (žltky šli do šišiek), preto som si rozpis prisposobila a prerátala gramáž surovín.

Postup pri obrázkoch.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.2.2010, 10:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hruškovo-zázvorové mafiny



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g hladkej muky, 2 lyzicky kypriaceho prasku, 150 g krystal.cukru, 75 g hnedeho cukru, plus 1/2lyzicky na posypanie kazdeho mafinu, 3cm kusok zazvoru - olupany, postruhany, 1 kysla smotana (200 ml), 125 ml rastlin.oleja, 1 lyzica medu, 2 vajcia L, 1 velka hruska (dve male) pokrajana na 5 mm kocky

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept pochádza od Nigelly, ja som ho len trošku vylepšila a to tým, že som sušený zázvor nahradila čerstvým. Milujem čerstvý zázvor, do týchto mafinov použijem vždy cca 3 až 5 cm kúsok, jemne nastrúhaný.
Mafiny sú neskutočné šťavnaté, vrelo odporúčam vyskúšať!

Tu je postup:
Ruru predhrejeme na 200 °C, do formy na 12 mafinov vlozime papierove kosiky.
V miske zmiesame muku, prasok do peciva, krystalovy aj hnedy cukor.
V druhej miske zmiesame vajicka, smotanu, olej, med a nalejeme do misky so suchymi surovinami.
Nakoniec primiesame zazvor a pokrajanu hrusku. Cesto rovnomerne rozdelime do formy. Kazdy mafin posypeme 1/2 lyzicky hnedym cukrom a pecieme cca 20-25 min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 7.11.2012, 19:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 34 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu