končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 34 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
Margarita cookiesPOTREBNÉ PRÍSADY 230 g masla izbovej teploty, 70 g práškového cukru, preosiateho, 2 žĺtka z veľkých vajec, izbovej teploty, štipka soli, 2 PL tequily, kôra z dvoch biolimetiek, kôra z 1/2 biopomaranča, kôra z 1 biocitrónu, 280 g polohrubej múky + na dokončenie: pol pohára kryštálového cukru, niekoľko štipiek morskej soli POSTUP PRÍPRAVY V sobotu som robila moju narodeninovú párty. Každý rok sa ju snažím poňať nejako tematicky. Minulý rok bol manžel v Rusku a doniesol mi kaviár, takže party bola v ruskom duchu. Tentokrát som si vybrala Mexico. A dôvod? Už pár rokov sa nám v bare "sušili" 4 fľaše tequily. Tak som si povedala - piť sa bude tequila...a jesť? No predsa niečo mexické! Vymyslela som celé menu v mexickom duchu. A keďže som toho vymyslela až až a nechcela som sa vzdať žiadneho receptu, rozložila som mexické papaníčky na celý víkend. V piatok to začalo empanádami, zajtra to skončí kuraťom "MArgarita". Postupne sa pokúsim nahodiť všetky receptíky z mojej párty, tentokrát to bude recept na Margarita cookies. Tento recept som objavila nečakane a neplánovane na jednom americkom blogu a nemohla som odolať... totiž, už som mala v mrazáku nachystanú home made zmrzlinu Margarita a keď som zbadala tieto cookies, hneď som si predstavila ak podávam tú zmrzlinu posypanú drvenými keksíkmi. Aj keď som už mala moje menu vopred naplánované, tieto cookies nemohli ostať nepovšimnuté. Nakoniec som ich použila len pri servírovaní zmrzliny, a aby toho nebolo na stole príliš veľa, zabalila som ich do celofánu a pripravila pre každého hosťa malý present. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (11) posledné: 30.11.2010, 22:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Ľanové rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 300 ml mlieka, 1 suché droždie, 1/2 ČL cukru, 30 g mäkkého masla, 300 g chlebovej pšeničnej múky 650, 200 g grahamovej múky, 2 ČL soli, cca dve hrste ľanových semiačok + čo to na podsýpanie a posýpanie POSTUP PRÍPRAVY Minule som si tak písala s kamarátkou, ktorá žije 10 rokov v USA a reč prišla na úžasné slovenské pečivo, ktoré jej v USA veľmi chýba. Smútila najmä za rožkami a predovšetkým za ľanovými. Tak som si povedala, že ich upečiem a vymyslím receptík. Tu je ;-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (9) posledné: 4.3.2010, 13:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Mexické empanadasPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 4 a pol pohára polohrubej múky (1/2 pohára možno nahradiť celozrnou múkou), 3 ČL soli, 1 pohár studeného masla pokrajaného na malé kocky (je to cca 200 g masla), 2 veľké vajcia, 2/3 pohára studenej vody, 2 PL bieleho octu. Na plnku: cibuľa, mleté mäso (najlepšie zmes hov. a bravčového), 4-5 na kocky pokrájaných rajčín, soľ, mleté čierne korenie, drvený rímsky kmín, pol pohára červeného vína, koriandrová alebo petržlenová vňať, konzerva šošovice Na potretie: 1 vajce, 1 lyžica vody POSTUP PRÍPRAVY Už dlhšie som hľadala recept na mexické empanády. Na internete je ich mnoho, niektoré sú nasladko, iné recepty naslano. Hľadala som spoľahlivý a najmä, originálu čo najviac podobný recept. Potom mi napadlo opýtať sa mojej kamarátky, ktorá žije v USA a je rovnako vášnivá kuchárka ako ja. Hneď obratom mi odpísala a poslala link na super empanády. Musím povedať, že sú naozaj super! Ja som si dnes vymyslela vlastnú plnku, pkojne tak urobte aj vy! Empanády sa môžu plniť mäsom, zeleninou, syrom...hocičím, čo máte radi ;-) Postup prípravy nižšie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 13.2.2010, 18:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Srdiečková torta s jahodamiPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Táto torta bola mojím prvým pokusom s marcipánom, preto nie je veľmi dokonalá ;-) Upiekla som ju môjmu mužíčkovi minulý rok na naše výročie svadby. Blíži sa Valentín, možno niekoho inšpiruje svojim srdiečkovým prevedením ;-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (6) posledné: 14.2.2010, 2:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Zázvorové sušienkyPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g masla, 180 g prírodného cukru, 100 g melasy (alebo golden sirupu), 1 vajce, 360 g hladkej múky (prípadne viac, ak je cesto riedke), 2 ČL sódy bikarbóny, 1/2 ČL soli, 2 ČL mletého zázvoru, 1 ČL mletej škorice, 100 g sekaného kandizovaného zázvoru, hrubý kryštálový cukor na obaľovanie. POSTUP PRÍPRAVY Milujem zázvor v akejkoľvek podobe. Tieto sušienky voňajú trošku Vianocami, za čo môže mletý zázvor a škorica. Najlepšie sú ešte teplé, keď cítiť karamelovú vôňu a chuť golden sirupu. Postup nižšie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (11) posledné: 12.2.2010, 22:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Arašidové cookiesPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g hladkej múky, 1/2 ČL soli, 1ČL prášku do pečiva, 70 g masla, 70 g arašidového masla, 110 g kryštál. cukru, 100 g prírodného hnedého cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vajce, hrsť-dve sekaných nesolených arašidov POSTUP PRÍPRAVY Pre všetkých arašidomaniakov ;-) Postup nižšie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 24.4.2013, 17:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zapekaný fenikel s parmezánomPOTREBNÉ PRÍSADY Na cca 3 porcie potrebujeme: 2 hľuzy feniklu, 2 vajíčka, 150 ml šľahačkovej smotany, 50 ml mlieka, strúhaný parmezán, soľ, mleté čierne korenie, tymián, chilli. POSTUP PRÍPRAVY Fenikel nepatrí k tradičnej zelenine v našej kuchyni. Treba však nabrať odvahu a vyskúšať ho. Po tom, čo som ho vyskúšala ja, nedám na neho dopustiť. Fenikel je jemný, s príjemnou arómou a veľmi chutný. Postup pri obrázkoch. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.2.2010, 23:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
"Pain au Levain" BreadPOTREBNÉ PRÍSADY Pre CHEF STARTER: 1 pohár cmaru, 2 polievkové lyžice vody (ďalej už len PL), 310 g chlebovej pšeničnej múky 650, 3 PL ražnej múky, 1/2 čajovej lyžičky sušeného droždia Pre LEVAIN: 1/2 pohára vody, 1 pohár chlebovej múky, 1/4 pohára ražnej múky, 1/4 ČL sušeného droždia Pre THE DOUGH: 1/3 pohára vody, 1 1/3 pohára chlebovej múky, 2 PL hnedého cukru, 2 ČL soli, 1/4 ČL suš. droždia POSTUP PRÍPRAVY Tento recept mám od kamarátky, ktorá žije v USA a je maniak na domácu pekáreň. Názov je francúzsky a znamená v podstate "Kysnutý chlieb". Tento recept je trošku komplikovanejší a zdlhavý, preto je určený skôr pre tých, čo majú radi výzvy v kuchyni. Celá príprava chleba trvá cca 17 hodín, ale výsledok stojí naozaj za to! JE to najlepší chlieb aký som zatial jedla! Podrobný postup pri obrázkoch. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 20.4.2010, 21:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Mandľové madlénkyPOTREBNÉ PRÍSADY Základný rozpis: 190 g masla (z mlieka!), 250 g práš. cukru, 80 g polohrubej múky, 130 g mletých mandlí, štipka soli, 6 bielkov, 50 g mandľových lupienkov Rozpis na 8 bielkov: 253 g masla, 333 g práš. cukru, 106 g múky, 173 g mletých mandlí, 66 g mandľových lupienkov a 8 bielkov POSTUP PRÍPRAVY Šťavnaté, chrumkavé koláčiky, pôvodom z Francúzska. Pečieme ich v oválnych formičkách, ja som ich piekla v oválnych košíčkoch, ktoré sa tvarom približujú k originálu. Dajú sa upiecť aj vo väčších formičkách na medvetie tlapky, prípadne aj v mafinkovom plechu. Základný rozpis surovín ráta s 6 bielkami, ja som mala doma 8 odložených bielkov (žltky šli do šišiek), preto som si rozpis prisposobila a prerátala gramáž surovín. Postup pri obrázkoch. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 9.2.2010, 10:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hruškovo-zázvorové mafinyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g hladkej muky, 2 lyzicky kypriaceho prasku, 150 g krystal.cukru, 75 g hnedeho cukru, plus 1/2lyzicky na posypanie kazdeho mafinu, 3cm kusok zazvoru - olupany, postruhany, 1 kysla smotana (200 ml), 125 ml rastlin.oleja, 1 lyzica medu, 2 vajcia L, 1 velka hruska (dve male) pokrajana na 5 mm kocky POSTUP PRÍPRAVY Tento recept pochádza od Nigelly, ja som ho len trošku vylepšila a to tým, že som sušený zázvor nahradila čerstvým. Milujem čerstvý zázvor, do týchto mafinov použijem vždy cca 3 až 5 cm kúsok, jemne nastrúhaný. Mafiny sú neskutočné šťavnaté, vrelo odporúčam vyskúšať! Tu je postup: Ruru predhrejeme na 200 °C, do formy na 12 mafinov vlozime papierove kosiky. V miske zmiesame muku, prasok do peciva, krystalovy aj hnedy cukor. V druhej miske zmiesame vajicka, smotanu, olej, med a nalejeme do misky so suchymi surovinami. Nakoniec primiesame zazvor a pokrajanu hrusku. Cesto rovnomerne rozdelime do formy. Kazdy mafin posypeme 1/2 lyzicky hnedym cukrom a pecieme cca 20-25 min. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 7.11.2012, 19:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 34 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |