. .. .. .. .. .. .
. .

Zapekaný fenikel s parmezánom - RECEPT 23310

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ID 135731 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Zapekaný fenikel s parmezánom


[ recept č. 23310 zo dňa  ]


Zapekaný fenikel s parmezánom


POTREBNÉ PRÍSADY

Na cca 3 porcie potrebujeme: 2 hľuzy feniklu, 2 vajíčka, 150 ml šľahačkovej smotany, 50 ml mlieka, strúhaný parmezán, soľ, mleté čierne korenie, tymián, chilli.

POSTUP PRÍPRAVY

Fenikel nepatrí k tradičnej zelenine v našej kuchyni. Treba však nabrať odvahu a vyskúšať ho. Po tom, čo som ho vyskúšala ja, nedám na neho dopustiť. Fenikel je jemný, s príjemnou arómou a veľmi chutný.

Postup pri obrázkoch.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

V hrnci necháme zovrieť vodu. Medzitým si pripravíme fenikel. Umyjeme ho, odrežeme z neho vrchné stopkové výhonky a zo spodu odkrojíme zhrubnutý hlúbik (po koreňoch). Fenikel nakráme podľa veľkosti hľuzy na osminky, štvrťky alebo na plátky.
Keď voda vrie, vložíme do nej fenikel a varíme cca 5 min, kým nie je polomäkký. Medzitým zapneme rúru na 200 C.
V miske zmiešame šľahačkovú smotanu, mlieko, vajíčka, chilli korenie a tymián. Potom pridáme soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Vmiešame nastrúhaný parmezán. Kto chce zdravšiu verziu, môže šľahačku nahradiť mliekom alebo kyslou smotanou. Parmezán sa dá nahradiť iným syrom, ktorý sa dobre roztápa (čedar, ementál).
Uvarený fenikel zlejeme a necháme odkvapkať na sitku. Potom ho poukladáme do zapekacej misy a zalejeme pripravenou smotanovou zmesou.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 45 minút. Podávame teplý. Servírujeme buď samotný, so šalátom, alebo so zemiakmi. Na tanieri ozdobíme lístočkami z fenikla, ktoré si odložíme pri čistení na začiatku.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kubánska torta | Zapekaný fenikel s parmezánom | LIPEN ALEBO PSTRUH*****recept z rybárskych pretekov >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva K. (evekei) ID 31604 (10.2.2010, 17:38)
mňam - vyzerá to super (Y) (Y) (Y) (Y) fenikel som už raz jedla a musím povedať, že mi chutil, ale tak ako píšeš - často sa u nás naň zabúda...a je to veru škoda (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (10.2.2010, 23:53)
veru je to skoda, ja som rada, ze som ho objavila, patri k mojej naoblubenejsej zelenine. A super je aj surovy pokrajany na tenulinke platky, zamiesany v zeleninvom salate (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu