. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Andrea D. (Adusha22) ID 135731
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.1.2010
Naposledy: 18.9.2012 22:27
Aktualizácia: 7.10.2010 23:16
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 16
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 34
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 34 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>

CUKROVINKY

Čokoládky s arašidovou náplňou



POTREBNÉ PRÍSADY

Na plnku: 125 g arašidového masla, 28 g obyčajného masla, 1/8 ČL morskej soli, 60 g práškového cukru... Na čokoládovú zmes: 250 g kvalitnej mliečnej čokolády, 250 g horkej čokolády, 10 g tuku (cery)

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je v podstate obdobou toho predošlého. Chuťovo veľmi podobný, ale rovnako originálny svojim prevedením.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 13.7.2012, 18:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Pralinky z arašidového masla



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g arašidového masla, 57 g nesoleného obyčajného masla, 1/4 ČL morskej soli, 1/2 ČL vanilkového extraktu, 230 - 400 g práškového cukru (závisí od hustoty arašidového masla a vymiešanej hmoty), ... Na polevu: 250 g čokolády na varenie a 25 g tuku (cery)

POSTUP PRÍPRAVY

Celý víkend som pralinkovala, a aby som to neprehnala s množstvom, rozhodla som sa urobit tieto pralinky len z tretinovej dávky. Nakoniec ich bolo málo. Arašidové pralinky boli výborné...zas a znova sa začínam namotávať na chuť arašidového masla. Zvyšky z fľaše som vyjedla lyžicou ,)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 14.3.2012, 13:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Taglioline z červeného vína s pečienkami na sherry omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 2 menšie porcie: bordové cestoviny Taglioline Barolo (LIDL) - pol balíka (cca 150 g), 2 šalotky, 150 g kuracích pečení, 3 vetvičky tymianu, sherry paradajky, 1,5 - 2 dl sherry vína (alebo červené víno), soľ a čierne korenie, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Kúpili ste si v Lidli zaujímavé bordové cestoviny a neviete čo s nimi? Inšpirujte sa!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 8.12.2010, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Čokoládové lanýžové pralinky s koňakom



POTREBNÉ PRÍSADY

70 ml smotany na šľahanie, 100 g masla, 60 g práškového cukru, 200 g čokolády s čo najvyšším podielom kakaa, 1 PL koňaku (prípadne iného alkoholu - brandy, kahlúa...), plnotučný kakaový prášok na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je v podstate základný recept na belgické pralinky (česky: lanýže, ang. truffles). Zo vzniknutej hmoty sa môžu tvarovať guľočky rovnakej veľkosti, ja som sa však rozhodla pre tento tvar, ktorú presne vystihuje slovo "lanýžové" v názve. Svojim tvarom totiž pripomínajú lanýže (truffles, po slovensky: hľuzovky) čerstvo vykopané zo zeme.
Vzhľadom na použitú kvalitnú horkú čokoládu a kakao, odporúčam tieto pralinky najmä milovníkom horkej čokolády. Mliečnočokoládo-milovníkom nemusia príliš chutiť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (25) posledné: 31.7.2011, 19:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Ako upiecť macarons


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

http://www.food4fun.sk/stranky/august2010.html (druhý článok zhora)

POSTUP PRÍPRAVY

Maťka (mauka) upiekla nádherne macarons. Mne podobne ako jej tiež nedali dlho spávať, rovnako ako Maťka aj ja ich považujem za najfotogenickejšie cukrovinky. Po prvom neúspešnom pokuse som začala na nete hľadať univerzálny a najmä fungujúci postup. Našla som super články, preložila som si ich, podrobne spísala do zošita a náležite pripravená som sa pustila do ich prípravy.
Ak teda chcete vyskúšať upiecť macarons, možno vám pomôže nasledujúci článok s podrobným postupom:
http://www.food4fun.sk/stranky/august2010.html (druhý článok zhora)
Snažila som sa ho spracovať čo najpodrobnejšie, s upozorneniami na prípadne úskalia pri ich príprave. Ak však dodržíte základné pravidlá, macarons sa vám určite podaria ,)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (55) posledné: 13.7.2012, 18:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodový cheesecake - najrýchlejší dezert na svete



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie potrebujeme: 85 g zázvorových keksov (alebo hocijakých obľúbených - maslové, karamelové...), 200 g krémového syru, 200 g hustého greckého jogurtu (alebo tučnej kyslej smotany), 4 PL cukru (alebo podľa chuti), pár kvapiek vanilkového extraktu, 2 PL jahodového džemu, 100 g čerstvých jahôd

POSTUP PRÍPRAVY

Tento cheesecake, netradične podávaný v pohároch (jeden pohár - jedna porcia), je snáď najrýchlejší dezert aký som kedy robila. Pripravila som ho včera večer tuším za 5 či 10 minút, cez noc dala vychladiť (nie je podľa mňa potrebné) a výsledok stojí zaj za to, ľahké a svieže! Jahody pomaly končia, ale pokojne ich môžeme nahradiť malinami a malinovým džemom, čučoriedkami a čuč. džemom, či černicami ,)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (28) posledné: 29.9.2010, 1:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Balzamikový bôčik s karamelizovanými jablkami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg vykosteného, krásne prerasteného bôčika bez kože, 175 g tmavého trstinového cukru + 2 PL na jablká, 125 ml balzamikového octa, 2 strúčiky cesnaku, morská soľ, čierne korenie, 2 - 4 jablká

POSTUP PRÍPRAVY

Zaujímavá, ale veľmi chutná kombinácia. Balzamiko spolu s cukrom urobia v rúre na bôčiku úžasne chutnú, chrumkavú, skaramelizovanú kôrku. Odporúčam všetkým, ktoré sa neboja experimentovať ,)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 1.7.2010, 15:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodovo-čokoládová pusinka



POTREBNÉ PRÍSADY

2 lyžičky kukuričného škrobu (gustin),2 lyžičky bieleho vínneho octa (alebo citrónovej šťavy), štipka pravej vanilky, 5 bielkov, 300 g krupicového cukru, 50 g kvalitnej čokolády na varenie, 500 ml šľahačkovej smotany, 450 g jahôd, 20 g opražených a nasekaných orieškov alebo postrúhanej čokolády.

POSTUP PRÍPRAVY

Opäť sa mi zvýšili bielka, tak som rozmýšľala čo s nimi. Najprv som chcela urobit kladickú Pavlovu, ale potom som si spomenula na tento recept, ktorý som skúšala pred pár rokmi a ktorý ma zaujal kombináciou bielkov s čokoládou a kakaom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (43) posledné: 16.8.2013, 6:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Bliny



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cca 16 kusov: 100 g hladkej múky, preosiatej, 35 g pohánkovej múky, 1/2 ČL soli, 1 ČL sušeného droždia, 125 ml mlieka, 80 g kyslej smotany, 1 vajíčko, olej, Na obloženie: 1) údený losos, kyslá smotana, kapary, kôpor, 2) syr s modrou plesňou a hruška, 3) feta, rukola, sherry paradajka, 4) sušená šunka a rukola 5) praženica a lososí kaviár...

POSTUP PRÍPRAVY

Bliny sú tradičné ruské lievančeky z pohánkovej múky. Pohánková múka je veľmi zdravá, obsahuje rutín, ktorý podporuje pevnosť cievnej steny, takže je vhodná ako prevencia pred krčovými žilami. Tieto lievančeky sa pečú len na minimálnom množstve tuku, takže ich môžeme pokladať sa celkom zdravú chuťovku. Bliny môžeme obložiť rôzne, najčastejšie sa podávajú s miešanými vajíčkami a kaviárom z lososa, alebo s údeným lososom a kôprom. Sú vhodné na párty, ako zaujímavá pestrá chuťovka alebo ako ľahšia večera.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (10) posledné: 6.4.2011, 22:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Hrášková polievka s mätou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 pór, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 200 g mrazeného hrášku, hrsť čerstvej nasekanej mäty, 2 lyžice masla, 150 ml smotany na šľahanie, 600 ml kuracieho aleho zeleninového vývaru, 2 plátky toastového chleba, soľ, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Rada skúšam nezvyčajné kombinácie, preto ma táto polievka zaujala a hneď som ju musela skúsiť. Ako som sa neskôr dočítala, hrášok s mätou je tradičná anglická kombinácia. A musím dodať, že veľmi zaujímavá.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 15.6.2010, 15:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 34 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu