. .. .. .. .. .. .
. .

Mandľové madlénky - RECEPT 23299

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 135731 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Mandľové madlénky


[ recept č. 23299 zo dňa  ]


Mandľové madlénky


POTREBNÉ PRÍSADY

Základný rozpis: 190 g masla (z mlieka!), 250 g práš. cukru, 80 g polohrubej múky, 130 g mletých mandlí, štipka soli, 6 bielkov, 50 g mandľových lupienkov Rozpis na 8 bielkov: 253 g masla, 333 g práš. cukru, 106 g múky, 173 g mletých mandlí, 66 g mandľových lupienkov a 8 bielkov

POSTUP PRÍPRAVY

Šťavnaté, chrumkavé koláčiky, pôvodom z Francúzska. Pečieme ich v oválnych formičkách, ja som ich piekla v oválnych košíčkoch, ktoré sa tvarom približujú k originálu. Dajú sa upiecť aj vo väčších formičkách na medvetie tlapky, prípadne aj v mafinkovom plechu.

Základný rozpis surovín ráta s 6 bielkami, ja som mala doma 8 odložených bielkov (žltky šli do šišiek), preto som si rozpis prisposobila a prerátala gramáž surovín.

Postup pri obrázkoch.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Maslo rozpustíme pri strednej teplote a necháme ho na sporku dovtedy, kým trošku nezhnedne a nezačne krásne voniať. Potom ho odstavíme. Dávame pozor, aby sme ho neprepálili! Necháme schladnúť. Rúru predhrejeme na 200 C.
V miske zmiešame preosiaty cukor, múku, mleté mandle a štipku soli.
Bielka vymiešame, ale nešľaháme! Také ako sú na obrázku vlejeme do suchých prísad a premiešame.
Takto vyzerá cesto. Do vymiešaného cesta prilejeme rozpustené a trochu schladené maslo (nesmie byť horúce).
Takto vyzeré cesto po vliatí masla. Chvíľu potrvá, kým sa maslo úplne vmieša do cesta. Treba mať trpezlivosť a miešať a miešať.
Keď už je maslo v ceste dobre zapracované, pridáme mandľové lupienky.
Formičky vymastíme roztopeným maslom a do troch štvrtín plníme cestom. Pečieme v rúre na strednej koľajničke 5 minút, potom teplotu znížime na 180 C a pečieme ešte 20 minút dochrumkava. Rúru vypneme a pečivo v nej necháme dôjsť 5 minút. Potom vytiahneme z rúry a madlénky necháme ešte 10 minút vo formičkách. Potom vyklopíme a necháme úplne vychladnúť. Zabudla som odfotiť naplnené formičky, tu je fotka prázdnych formičiek.
Upečené madlénky vo formičkách.
Detail na madlénky


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Losos s dvojitou omačkou | Mandľové madlénky | "Pain au Levain" Bread >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (9.2.2010, 10:18)
vyzeraju velmi mnamkovo (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (9.2.2010, 9:16)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.2.2010, 8:15)
zaujímavý receptík, musím vyskúšať (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (8.2.2010, 23:26)
Andrejka,tvoje madlenky vyzeraju nadherne (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)a chut si viem velmi dobre predstavit (zajic)ja som raz robila friands,a tie su zlozenim velmi velmi podobne,a patria medzi moje naj kolaciky (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu