. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Andrea D. (Adusha22) ID 135731
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.1.2010
Naposledy: 18.9.2012 22:27
Aktualizácia: 7.10.2010 23:16
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 16
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 34
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 34 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Pivný chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

2 poháre ražnej múky, 1 1/2 pohára svetlého 10 ° piva izbovej teploty, 1/2 sáčku sušeného droždia, 2 PL krupicového cukru, 1 PL soli, 1 vajce, 2 PL rozpusteného masla, 3 poháre hladkej múky, 1 PL kmínu, 2 PL sušenej restovanej cibule (nemusí byť), 1 PL kukuričnej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný chlieb, milo ma prekvapil nielen svojou chuťou, ale najmä tým, že bol super šťavnatý a mäkký aj na druhý a tretí deň.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 26.7.2010, 18:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zašnurovaný citrónový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

Na kvások: 6 PL teplej vody, 1 ČL cukru, 1 1/2 ČL instantného droždia, 1/4 pohára polohrubej múky Na cesto: pripravený kvások + 6 PL kyslej smotany alebo jogurtu, 1/4 pohára zmäknutého masla, 1 vajíčko, 1/4 pohára cukru, 1 ČL soli, 1 ČL vanilkového extraktu, 2 1/2 polohrubej múky, Na plnku: 1/3 pohára čerstvého krémoveho syra (100 g), 2 PL cukru, 2 PL kyslej smotany, 1 ČL citrónovej šťavy, 2 PL polohrubej múky, 1/4 pohára lemon curd (citrónový krém) Na potretie: 1 vajíčko, lyžica vody a hrubý cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Tento úžasný koláč ma padol do oka na mojom obľúbenom food blogu. Nedal mi spávať, jeho zaujímavý vzhľad ma dostal a povedala som si, že ho musím vyskúšať. To som ešte netušila, že nielen vzhľad ale aj chuť je neskutočná!! Je to jednoducho delikátna mňamka! Tu je originál recept s obrazovym postupom, ak by ste mali zaujem o original ,-) http://smittenkitchen.com/2010/05/braided-lemon-bread/
Ja som do plnku použila kupovaný lemon curd, ale kto sa k nemu nemá ako dostať, nech si ho pripraví podľa tohto receptu od Adriky: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23263

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (56) posledné: 11.6.2013, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mexický čokoládovo-škoricový puding so zázvorovým sirupom



POTREBNÉ PRÍSADY

Na puding: 1 vanilkový puding alebo zlatý klas, 500 ml mlieka, 4 PL kryštálového cukru, mletá škorica, 120 g čokolády na varenie Na sirup: 100 g hnedého trstinového cukru, kúsok čerstvého zázvoru, 2 citróny, čerstvá mäta, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept mám doma na vystrihnutom útržku z nejakých novín, nalepený vo svojom zošite s receptami. NEviem či je tento puding naozaj mexický, možno sa tak volá len kvôli čokoláde a škorici, ale to nič nemení na tom, že je to najgeniálnejší puding aký som kedy jedla!
Postup nižšie

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 2.5.2010, 13:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ricottové muffiny



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g ricotty, 2 lyžice créme fraiche alebo hustej kyslej smotany, 1 PL cukru, 1 vanilkový cukor, 200 g hladkej múky, 1 balíček čoko pudingu, 2-3 lyžice kakaa, 1 ČL prášku do pečiva, 1 ČL sódy bikarbóny, štipka soli, 1 vajíčko, 125 g cukru (prípadne zmes bieleho a trstinového, alebo hnedého), 175 ml mlieka, 80 ml oleja, čokoládové stružlinky na dozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto muffinky sú vďaka sviežej ricotte ľahké a osviežujúce. A prepkvapivo nie sú veľmi sladké, takže odporúčam vyskúšať každému, čo nemá rád presladené muffiny.

Z dávky vyjde presne 12 muffinov, čiže jeden plech.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 23.7.2010, 20:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Dekoračné čokoládové lístky (k Schwarzwaldskej roláde)



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g kvalitnej čokolády, najlepšie aspoň 70 %, 20 celých neporušených bobkových lístkov alebo lepšie čerstvých lístkov z ruží

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto dekoračné čokoládové lístky som vyrábala kvôli úžasnej Schwarzwaldskej roláde, ale pokojne sa dajú použiť na dekoráciu hocijakého dezertu.
Postup nižšie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (28) posledné: 7.4.2011, 12:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Schwarzwaldská roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 5 vajec, 100 g krupicového cukru, 60 g hladkej múky, 40 g kakaa holandksého typu, 1 lyžička vanilkového extraktu, 100 ml silného čaju Earl Grey, práškový cukor na posypanie Na náplň: 150-180 g kompotových višní, 1-2 lyžice bourbonu, 2 smotany na šľahanie (ale stačí aj 1,5), 2 vanilkové cukry Na čokoladovu polevu: 200 g kvalitnej čokolády, 10 g masla, 1 kelimok smotany na šľahanie, 1 lyžička bourbonu Na čokoladove lístky: 200 g kvalitnej čokolády, 20 celých neporušených bobkových lístkov, alebo čerstvých lístkov ruží

POSTUP PRÍPRAVY

Túto úžasnú roládu som prvýkrát robila na Vianoce, kvôli čokoládovým dekoračným lístkom bola pre mňa cukárskou výzvou. Prvý pokus nebol stopercentný, ale aspoň som zistila čo a ako a ako celú roládu vylepšiť. Prvé zistenie - na plnku stačí použiť cca 350-400 ml smotany na šľahanie, 500 ml je naozaj veľa, lebo pri rolovaní vylezie veľa smotany von.
Druhé zistenie - ani na polevu netreba robiť celú dávku, stačí polovičná, prípadne 2/3 z rozpisu.
Tretie zistenie - na prípravu čokolístkov sú oveľa lepšie čerstvé ružové lístky, lepšie sa s nimi pracuje a lepšie sa od nich odlepujú hotové čokolístky. A dôležité upozornenie - lístky robiť v predstihu, nechať ich tuhnúť aj celý deň či dva - v žiadnom prípade ich nevložiť tuhnúť do chladničky či mrazničky! NEskôr vysvetlím prečo.
Postup pri obrázkoch...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 30.4.2010, 23:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohový mazanec



POTREBNÉ PRÍSADY

4 lyžice hrozienok, 4 lyžice umu, 500 g hladkej múky (ja som dala 200 g polohrubej a 300 g hladkej 00), 2 prášky do pečiva, kôra z jedného citróna, 150 g mäkkého masla alebo margarínu, 3 vajíčka (ja som použila 6 žltkov), 150 g cukru, 1 vanilkový cukor, 500 g mäkkého tvarohu, 60 g sekaných mandlí (alebo lupienkov) a 10 g lupienkov na posypanie, 1 vajíčko na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

ez víkend som robila zabudnutý puding - môj predchádzajúci recept a ostalo mi 6 žĺtkov. Nemala som v pláne nič piecť, ale bolo mi ľúto ich vyhodiť, keďze zvyčajne to mám doma opačne - žĺtka miniem a bielka ostanú ,-)
Už pred Veľkou Nocou som natrafila na recept na Tvarohovy mazanec - celkom ma zaujal, i keď najprv som nad ním krútila nosom, keďže do neho nejde kvások ale prášok do pečiva. Príprava je preto veľmi rýchla a výsledok geniálny! Lahodný, voňavý a jemný mazanec, ktorý úžasne sviežo chutí po tvarohu, mňam!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 24.4.2011, 21:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Zabudnutý puding



POTREBNÉ PRÍSADY

6 bielkov, 1/2 lyžičky soli, 250 g kryštálového cukru, 1/2 lyžičky vínneho kameňa, 1 lyžička vanilkového extraktu, maslo na vymastenie, 250 ml šľahačkovej smotany, bobuľové a tropické ovocie (jahody, černice a passion fruit)

POSTUP PRÍPRAVY

Odteraz už budem vedieť čo zo zvyšnými bielkami! Tento dezert je slasť! Tentokrát ma však k jeho príprave nepriviedli zvyšné bielka ale kúpené ovocie. Do oka mi padli černice a passion fruit a potom som doma špekulovala čo vymyslim a spomenula som si na moju najobľúbenejšiu kuchársku knižku - Nigella Express, odkiaľ pochádza tento recept.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 21.12.2014, 19:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kávové muffiny



POTREBNÉ PRÍSADY

2 poháre múky, 2 ČL prášku do pečiva, 1/2 ČL soli, 1/3 pohára cukru, 2 PL instantnej kávy, 4 PL kávového likéru, mlieko, 1 vajce, 1/2 pohára rozpusteného masla (cca 80 g).

POSTUP PRÍPRAVY

Priznám sa, nemám rada anglo-americké recepty, kde sa všetko uvádza v pohároch (cup). Človek si sypké potraviny ešte ako tak odmeria, ale odmerať si pevne maslo? Tento recept je nakoniec sčasti improvizácia, ale keďže muffiny sú k improvizácii veľmi tolerantné, nič sa im nestalo, aj keď som postupovala podľa vlastného uváženia a nie podľa pôvodného receptu. 1 pohár je približne 200 ml, ja som si poháre merala podľa odmerky k domácej pekárničke. Nevšímala som si rysku pre ml, ale pre cupy. Čo sa masla týka, použila som 80 g.
Muffiny sú naozaj kávové, ich chuť je intenzívna...ďalšie tipy a rady nižšie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 16.3.2010, 17:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Muffiny Earl Grey



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml plnotučného mlieka, 6 vrecúškov čaju Earl Grey, 280 g hladkej špaldovej múky, 120 g trstinového cukru, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 1 lyžička kypriaceho prášku, 1/2 lyžičky soli, 1 veľké vajce, 90 g masla, 130 g jogurtu, 3 lyžice medu

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto muffiny majú veľmi zaujímavú chuť. Chutia naozaj ako čaj Earl Grey. Odporúčam vyskúšať všetkým milovníkom čaju. Najlpešie chutia práve ku čaju, na olovrant, spolu s masielkom, ale super sú aj úplne čisté.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 31.10.2013, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 34 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu