. .. .. .. .. .. .
. .

Pivný chlieb - RECEPT 28248

Andrea D. (Adusha22) ID 135731
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.1.2010
Naposledy: 18.9.2012 22:27
Aktualizácia: 7.10.2010 23:16
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 16
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 34
NÁVODY 0

DOMÁCE PEKÁRNE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Pivný chlieb


[ recept č. 28248 zo dňa  ]


Pivný chlieb


POTREBNÉ PRÍSADY

2 poháre ražnej múky, 1 1/2 pohára svetlého 10 ° piva izbovej teploty, 1/2 sáčku sušeného droždia, 2 PL krupicového cukru, 1 PL soli, 1 vajce, 2 PL rozpusteného masla, 3 poháre hladkej múky, 1 PL kmínu, 2 PL sušenej restovanej cibule (nemusí byť), 1 PL kukuričnej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný chlieb, milo ma prekvapil nielen svojou chuťou, ale najmä tým, že bol super šťavnatý a mäkký aj na druhý a tretí deň.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Večer si pripravíme kvások. Do misy dáme ražnú múku, pivo izbovej teploty a droždie. Dôkladne premiešame, prikryjeme plastovou fóliou a necháme cez noc kvasiť pri izbovej teplote. NA obrázku je odfotený pripravený kvások, fotený ráno.


Na druhý deň ráno vylejeme kvások do pekárničky. Pridáme k nemu cukor, soľ, vajíčko, rozpustené maslo a nastavíme program cesto - to v tom prípade, ak chceme chlieb piecť v normalnej rúre. Ak si chceme prácu uľahčiť, nastavíme si základný program. Keď už sú mokré prísady premiešané, prisypeme postupne pšeničnú múku. Na záver primiešame aj rascu a prípadne aj restovanú cibuľu. Ja som použila sušenú restovanú cibuľu. Cesto necháme vykysnúť. Hotové cesto si vyberieme na pracovnú plochu, prehnetieme ho a vytvarujeme z neho bochník. Bochník preložíme na plech s papierom, ktorý sme posýpali kukuričnou múkou.


Bochník priečne niekoľkokrát narežeme a necháme ešte 30 minút kysnúť na plechu. MEdzitým si rúru prehrejeme na 200 C. Do podkysnutého chlebíka "vmasírujeme" trošku kukuričnej múky. Vložíme do rúry a pečieme cca 25 minút, prípadne dovtedy, kým pri poklopkaní na spodnú stranu neznie duto.


Hotový upečený chlebík.


Detail na krajce chlebíka.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Zašnurovaný citrónový chlieb | Pivný chlieb | Hrášková polievka s mätou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (26.7.2010, 18:26)
Vyzerá veľmi chutne, ta cibuľka sa tam "napučí" nie je suchá,tiež pekavam chlebík ale cibulový som ešte neskúšala *-) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (15.6.2010, 9:01)
Aďka, ja prvý krát počujem, že večer zarobiť kvasok a nechať do rána :-o, to ti nepretečie? Hm...Ražnú múku akú používaš, teda aká je to? Ja na svoj chlieb používam len špaldovú, strednú, polohrubú alebo hladkú *-). A kukuričná musí byť?
Dnes musím piecť chlebík, ale ak treba kvasok nechať cez noc kvasiť, tak tento tvoj určite skúsim v piatok (Y)

(hello)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (15.6.2010, 15:04)
matka, ražná múka alebo žitná, hladku... predava sa v polkilovom baleni, ja kupujem v Terne, ale mali by ju mat aj inde. Razna muka je dost specificka, ma zaujimavu chut, je tmavsia a chlieb upeceny z nej ma dlhsiu trvanlivost ako zo psenicnej.
A co sa tyka kvasku, nepretecie, neboj sa, ved kukni na fotke. Existuje viacero chlebov kde sa kvasok robi uz vecer, resp, aj pomaly cely den. Kukni si moj recept Pain Levain Bread a uvidis ,-) Je totiz rozdiel medzi kvaskom a medzi kysnutim cesta...Kvasok sa robi iba s trochou muky a s trochou drozdia.... nehrozi ze by to pretieklo :-)

A kukuricna nemusi byt ,-) ja som mala doma, tak som ju pouzila, ale v podstate staci obycajna hladka
ODPOVEDAŤ
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (26.7.2010, 18:29)
Adka pozri v kauflande aj tam majú dosť dobrý výber ale už sa začali snažiť aj v bille ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (15.6.2010, 8:44)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu