. .. .. .. .. .. .
. .

Mexický čokoládovo-škoricový puding so zázvorovým sirupom - RECEPT 26487

Andrea D. (Adusha22) ID 135731
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.1.2010
Naposledy: 18.9.2012 22:27
Aktualizácia: 7.10.2010 23:16
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 16
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 34
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Mexický čokoládovo-škoricový puding so zázvorovým sirupom


[ recept č. 26487 zo dňa  ]


Mexický čokoládovo-škoricový puding so zázvorovým sirupom


POTREBNÉ PRÍSADY

Na puding: 1 vanilkový puding alebo zlatý klas, 500 ml mlieka, 4 PL kryštálového cukru, mletá škorica, 120 g čokolády na varenie Na sirup: 100 g hnedého trstinového cukru, kúsok čerstvého zázvoru, 2 citróny, čerstvá mäta, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept mám doma na vystrihnutom útržku z nejakých novín, nalepený vo svojom zošite s receptami. NEviem či je tento puding naozaj mexický, možno sa tak volá len kvôli čokoláde a škorici, ale to nič nemení na tom, že je to najgeniálnejší puding aký som kedy jedla!
Postup nižšie


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


čokoládu si nasekáme na väčšie kúsky. Pudingový prášok rozmiešame v mlieku a dáme variť podľa návodu na obale. Ochutíme cukrom a škoricou. Do hotového, ešte horúceho pudingu vsypeme čokoládu a zľahka premiešame. NAlejeme do pripravených, studenou vodou vypláchnutých misiek alebo formičiek a dáme vychladnúť.


Puding je úžasný aj samostatný, ale pikantno-svieži zázvorovo-mätový sirup sa k nemu neskutočne hodí. Sirup si pripravíme takto: Hnedý trstinový cukor dáme variť s 2 dl vody a s postrúhaným, alebo nadrobno nasekaným kúskom zázvoru. Varíme, kým nám nevznikne hustý sirup, ktorý ochutíme citrónovou šťavou a nasekanou čerstvou mätou. Studený puding vyklopíme na tanierik a prelejeme pripraveným, vychladnutým sirupom. Ozdobíme kúskom mäty. Tip: Ak chceme, aby nám puding po vyklopení lepšie držal tvar, pridáme do uvareného pudingu rozpustenú želatínu.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Ricottové muffiny | Mexický čokoládovo-škoricový puding so zázvorovým sirupom | Zašnurovaný citrónový chlieb >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (1.5.2010, 20:10)
vyzerá to zaujímavo (Y) |:o) (clamp)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (1.5.2010, 13:32)
juuj,aka laskotinka tu na mna pozera (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)urcite niekedy vyskusam (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (1.5.2010, 10:36)
toto by som veru chcela ochutnať (zajic) (zajic) (zajic) (zajic),určite je to veľká mňamka (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (1.5.2010, 8:25)
Andrejka, musí to byť geniálne (Y) ten sirup má ingrediencie, ktoré sa k sebe hodia, a dá sa využiť aj pri iných"dielkach" tento recept určite stojí za vyskúšanie (zajic) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (2.5.2010, 13:38)
KAtka, urcite vyskusaj, ten puding je naozaj genialny a najmä v spojeni s tym sirupom. Mas pravdu, sirup sa da pouzit aj inde, ja milujem mätu aj zazvor (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (2.5.2010, 13:59)
Ja na zázvor nedám dopustiť ,-) a mäta je tiež fantastická bylinka (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu