. .. .. .. .. .. .
. .

Schwarzwaldská roláda - RECEPT 26096

Andrea D. (Adusha22) ID 135731
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.1.2010
Naposledy: 18.9.2012 22:27
Aktualizácia: 7.10.2010 23:16
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 16
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 34
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)


Schwarzwaldská roláda


[ recept č. 26096 zo dňa  ]


Schwarzwaldská roláda


POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 5 vajec, 100 g krupicového cukru, 60 g hladkej múky, 40 g kakaa holandksého typu, 1 lyžička vanilkového extraktu, 100 ml silného čaju Earl Grey, práškový cukor na posypanie Na náplň: 150-180 g kompotových višní, 1-2 lyžice bourbonu, 2 smotany na šľahanie (ale stačí aj 1,5), 2 vanilkové cukry Na čokoladovu polevu: 200 g kvalitnej čokolády, 10 g masla, 1 kelimok smotany na šľahanie, 1 lyžička bourbonu Na čokoladove lístky: 200 g kvalitnej čokolády, 20 celých neporušených bobkových lístkov, alebo čerstvých lístkov ruží

POSTUP PRÍPRAVY

Túto úžasnú roládu som prvýkrát robila na Vianoce, kvôli čokoládovým dekoračným lístkom bola pre mňa cukárskou výzvou. Prvý pokus nebol stopercentný, ale aspoň som zistila čo a ako a ako celú roládu vylepšiť. Prvé zistenie - na plnku stačí použiť cca 350-400 ml smotany na šľahanie, 500 ml je naozaj veľa, lebo pri rolovaní vylezie veľa smotany von.
Druhé zistenie - ani na polevu netreba robiť celú dávku, stačí polovičná, prípadne 2/3 z rozpisu.
Tretie zistenie - na prípravu čokolístkov sú oveľa lepšie čerstvé ružové lístky, lepšie sa s nimi pracuje a lepšie sa od nich odlepujú hotové čokolístky. A dôležité upozornenie - lístky robiť v predstihu, nechať ich tuhnúť aj celý deň či dva - v žiadnom prípade ich nevložiť tuhnúť do chladničky či mrazničky! NEskôr vysvetlím prečo.
Postup pri obrázkoch...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Najprv si v časovom predstihu pripravíme dekoračné čokolístky. Postup ich prípravy kuknite v mojom ďalšom recepte.


Rúru predhrejeme na 180 C. Plech vyložíme papierom na pečenie. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do svetlej peny, trvá to cca 5 minút. Múku zmiešame s kakaom a preosejeme. Pridáme k vyšľahaným vajíčkam, prilejeme vanilkový extrakt a poriadne premiešame. Rozotrieme na papier na plechu a pečieme vo vyhriatej rúre 12-14 minút. Upečené cesto vyklopíme na hárok papiera posypaný práškovým cukrom a podložený vlhkou utierkou. Zrolujeme s papierom aj s utierkou a necháme vychladnúť.


Čokoládu na polevu dáme spolu s maslom do hrnca a prelejeme horúcou smotanou. NEcháme 5 minúť stáť. Potom prilejeme bourbon a umiešame dohladka.


Roládu rozvinieme, stiahneme z nej papier a pokvapkáme silným čajom. smotanu vyšľaháme dotuha a osladíme vanilkovým cukrom. Šľahačkou potrieme cesto, odkvapkané višne premiešame s troškou bourbonu, poukladáme na šľahačku a roládu zavinieme.


Zrolovanú roládu potrieme polevou.


Na záver ozdobíme roládu čokoládovými lístkami.


Na záver zľahka poprašíme práškovým cukrom. JA som to tu nechtiac s cukrom trošku prehnala... treba cukrovať opatrne, aby nezanikli čokolístky.


Pár pohľadov na celú roládu zhora


Pohľad na roládu - rez



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Tvarohový mazanec | Schwarzwaldská roláda | Dekoračné čokoládové lístky (k Schwarzwaldskej roláde) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (30.4.2010, 23:34)
jééj babulky, dakujem vam vsetkym za milé komentáre (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (30.4.2010, 13:31)
Aďka (flower) znova špeciálna fajnotka, tortu poznám, ale roládka a s tým
čajíkom - to musí byť mňami :-p :-p :-p keby som práve nechrúmala margotku
tak snáď olížem monitor ,-) (F) (F) (F) (F) (F) toto prednostne zaraďujem
na popredné miesto do receptíkov, ktoré skúšam .................. a na tie lístočky
dlho pokukávam v malej bielej knižočke s rec.zo Slovenky, ale nemala som
odvahu vyskúšať...... snáď teraz, keďže vidím, že sa ti vydarili ...............
(flower) (flower) (flower) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (30.4.2010, 23:35)
želka, rolada je naozaj úžasná, len sa tak za nou zaprasilo ,-) a co sa listkov tyka, na moje pocudovanie to slo celkm v pohode, len treba dodrziavat tie zasady ohladom roztapania a tuhnutia polevy (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (24.4.2010, 20:20)
:-o :-o wauu Adulik ty sem same uchvatnosti davas!! [A] [A] krasne zvladnute (clamp) (clamp) si sikulka, raz hadam vyskusam, ked budem robit nieco speci speci (Y) (Y) :-) :-) :-) (L) (L) (L) (L) (F) (F) (F) (F) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (24.4.2010, 20:16)
luxusný dezert (Y) |:o) (zajic) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (22.4.2010, 16:11)
Andrejka tá je krásna (clamp) (clamp) (clamp) - ja som raz robila Schwarzwaldskú bábovku - ale táto verzia v roládičke sa mi ešte viacej páči (Y) (Y) (Y) perfektná (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (22.4.2010, 15:49)
jedinečný kúsok určite vyskúšam super nápad (i) (i) (u) (u) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (21.4.2010, 12:54)
:-o :-o wau, perfektné, efektné a úžasná chuť... (zajic) (zajic) (zajic) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (21.4.2010, 12:49)
(Y) (Y) (Y) paráda (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (21.4.2010, 12:47)
vyzerá veľmi dobre, tie lístky to bol veľmi dobrý nápad (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika G. (gumonik) ID 63849 (21.4.2010, 12:35)
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (21.4.2010, 12:21)
krasna roladka |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (21.4.2010, 11:25)
ta je ale..k nakusnuti..super.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (21.4.2010, 9:28)
(Y) (Y) Suepr, toto je recept z Apetitu, však ? Už dávno po ňom poškulujem, že ho spravím |:o) |:o) roláda vyzerá super a super spravený postup (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (21.4.2010, 13:10)
Janka, ano, z Apetitu ,-) JA som neodolala, prvykrat som ju skusila na vianoce, ale druhy pokus vysiel lepsie ,-)
Vyskusaj, je naozaj uzasna! (L)
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (20.4.2010, 23:29)
Adka :-) mas ju nadhernu (F) (F) (F) a urcite aj chutnucku :-p (zajic) (zajic) Schwarzwaldsku tortu poznam (^) ,-) roladu som este nerobila (zajic) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu