končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 201 (zobrazuje sa 161-170) | << predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |
OMÁČKY |
*♥*Omáčka chrenová (s údeným) alebo kôprová (s hovädzím)*♥*POTREBNÉ PRÍSADY cca 6 PL oleja, 5 PL hladkej múky, 3/4 litra mlieka, 1 dl šľahačkovej smotany, ocot, cukor, soľ, chren alebo kôpor, voda na zredenie podľa potreby (alebo mlieko) POSTUP PRÍPRAVY Základ pre obidve omáčky robím rovnaký, rozdiel je iba v záverečnom finiši, kde kôprovku dochutíme čím? :))) Áno, správne kôprom. A chrenovku dochutíme chrenom... buď hotovým sterilizovaným alebo postrúhaným čerstvým... takáto býva najlepšia, ale večne nemá kto chren strúhať :-) Do rozohriateho oleja dáme múku a urobíme zápražku bledohnedej farby. Robíme ju pomaly, aby nám neprihorela. Odstavíme a necháme chvíľu schladnúť (nie je to nutné, ale takto určite nezhrčavie). Studené mlieko vlejeme do zápražky a poriadne rozmiešame. Dáme znova na sporák a omáčku často miešame. Postupne, keď začína hustnúť, miešame stále a pridáme i smotanu. Osolíme a necháme ju trocha povrieť. Odstavíme a dochutíme. Ak chceme chrenovú omáčku, pridáme postrúhaný chren a dochutíme octom a cukrom. Už nevaríme. Ak chceme kôprovú omáčku, po odstavení do nej pridáme nasekaný čerstvý alebo mrazený kôpor, pridáme ocot a štipku cukru. Ale to už podľa chuti. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 30.1.2021, 15:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Zapekané kuracie rezne s jablkami*♥*POTREBNÉ PRÍSADY na marinádu : 1 téglik bieleho jogurtu, 3 PL slnečnicového oleja, 1/2 čL bieleho (čierneho) mletého korenia, 2 čL korenia gyros, 1-2 čL oregana, 1 čL vegety 4 ks kuracích pŕs , soľ, mleté korenie 3 jablká, 6 - 7 plátkov šunky 6 - 7 plátkov ementálu (alebo iného) papier na pečenie, 1 PL oleja na jeho pomastenie trocha strúhanky na vysypanie plechu POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
*♥*Bravčové dusené plátky na šampiňónoch*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 800 g br. guľatého pliecka (stehno), cibuľa, dijonská horčica, soľ, mčk, 1/2 čL vegety, troška chilli, kúštik údenej slaninky (nemusí byť), 20 dg šampiňónov, 1 vajco natvrdo, 2 čL solamylu POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 17.3.2013, 11:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Chrumkavé kuracie medailónky*♥*POTREBNÉ PRÍSADY vykostené mäsko 1 kuriatka, 250 ml bieleho jogurtu (čize 2 tégliky), soľ, 2 čL grilovacieho korenia, 1/2 čL mčk, trocha chilli, zemiakové lupienky (1 sáčok) + kukuričné cornflakes, papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY Kuracie mäso umyjeme, vykostíme, odkožíme, osušíme a nakrájame na medailónky (hrúbka cca 1,5 cm ) Jogurt vylejeme do misky, osolíme ho podľa chuti, pridáme koreniny, dobre premiešame a medailónky vložíme do tejto marinády. Necháme marinovať aspoň 1 hod (lepšie je dlhšie). Lupienky vložíme do misy a tĺčikom na mäso ich rozdrvíme. Pridáme i cornflakes, premiešame. Kúsky mäsa vyberáme z marinády a vložíme do lupienkov, ktoré dobre k mäsu pritlačíme. Kladieme na plech s papierom na pečenie. Šuchneme do rúry na 200°C a necháme bez obracania piecť cca 25 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 27.5.2011, 20:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*♥*Tvarohový koláčik s marhuľami*♥*PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY podľa receptu Zdenky R. (Zdenka67) ID 65214 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13690 Tak tu je recept pre istotu, pre tie, ktoré návod nenašli pomocou uvedeného linku: Cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 PDP, 1 hrnčk kryštáľ. cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 1 vajíčko, 1 hrnček mlieka, do zvyšku cesta - viď v postupe ( 1 PL kakaa+ 2 PL mlieka) Náplň: 500 g tvarohu, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, 3 PL kryšt.cukru, 250 ml mlieka, 1 Zlatý klas (alebo sáčok vanilk.pudingu), 1 veľký marhuľový kompót ( ale mohli by byť jahody, ríbezle, vykôstkované višne ap. ) POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny na náplň, okrem kompótu, rozmiešame v mixéri na hladkú hmotu. Náplň si odložíme do inej nádoby a do mixéra (netreba umyť :)) vložíme všetky ingrediencie na cesto. Zamixujeme ho, premiešame ešte stierkou a pre istotu znova zmixujeme. Rúru zapneme, nastavíme na 190°C. Pekáč asi 30 x 40 cm vystelieme papierom a vylejeme naň asi 2/3 cesta. Naň nalejeme tvarohovú hmotu a roztiahneme po celom povrchu. Marhule si nakrájame na hrubšie pásiky a rovnomerne ich pokladieme do tvarohu. Ku zvyšku cesta, k tej 1/3 v mixéri pridáme 1 PL kakaa + 2 PL mlieka a všetko zmixujeme. Túto tmavú časť cesta vylejeme na koláča silikónovou stierkou ho roztiahneme po povrchu (netreba nejako dôkladne, stačí len tak hala-bala). Dáme piecť na cca 30 -35 minút pri 190°C (pre istotu treba skúsiť špajdlou). Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 28.6.2009, 19:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
*♥*Živánska pochúťka*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 900 g karé bez kosti (v pohode môže byť i s kosťou), 1,2 kg zemiakov, 4 cibule (nezaškodí jej oveľa viac... ja dám nabudúce aspoň 6 - 7 ks), 8 strúčikov cesnaku, 10 dg oravskej slaniny, 1 nôžka pikantnej klobásy (ja som nedala) , 1 - 2 papriky, soľ, mčk, červená sladká paprika, kúsok masla, olej, bujónová kocka, voda, 1 dl červeného vína. POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 27.1.2019, 8:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
buchty *♥*Tvarohové prasiatka*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 500 g polohrubej múky, 3 žĺtky, 1,5 dl oleja, 1 čL soli, 3 PL práškového cukru, 1 kocka droždia, 1/4 l mlieka, 1 vajco na potieranie, Plnka - tvaroh, vanilkový cukor, práškový cukor (podľa chuti), žĺtko, hrozienka, trocha citrónovej kôry POSTUP PRÍPRAVY Vymiesime kysnuté cesto (najprv kvások, potom ho pridáme k preosiatej múke + zvyšné suroviny) a dáme ho kysnúť na teplé miesto (cca 50 - 60 min). Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme ho a hrnčekom vykrajujeme kolieska - párny počet - ktoré budeme spájať. Z cesta v medzerách vykrojíme polovičný počet malých koliesok, ktoré budú tvoriť ňufáčiky a z ďalších odrezkov cesta si poodkrajujeme trojuholníčky, ktoré budú tvoriť ušká prasiatok. Pripravíme tvarohovú plnku zmiešaním všetkých surovín. Keby plnka bola redšia, môžeme pridať trocha pudingového prášku (vanilkového). Na polovicu veľkých koliesok nakladieme plnku, prikryjeme druhým kolieskom a okraje pritlačíme. Hlavičku prasiatka máme teda pripravenú, uložíme na plech a môžeme do hlavičky zapichnúť očká - hrozienka. Hlavičky potrieme trochou oleja a rozšľahanou zmesou vajíčka s mliekom prilepíme nad každé očko "uši". Do ňufáčikov - menšie kolieska- najprv urobíme slamkou dve dierky (nozdry) a potom ich pricapíme na hlavičku prasiatka. Ešte raz všetky hlavičky pretrieme rozšľahaným vajcom s mliekom a necháme ich ešte 15 minút podkysnúť. Pečieme pri 180°C asi 15 - 20 minút (podľa rúry). Po vybratí z rúry každé prasiatko potrieme studeným mliekom (pomocou maslovačky) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 7.7.2009, 10:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Kurohus - kurča ako hus*♥*POTREBNÉ PRÍSADY kuracie stehná, soľ, mčk, rasca, polovica citróna, cesnak, cibuľa, čierne pivo, trocha vývaru, kúsok masla alebo olej ( bravčová krkovička alebo rebierka ) POSTUP PRÍPRAVY Kombinácia pečené mäso a kapusta s knedľou je dosť ťažká na trávenie. Pre seba vtedy robievam tzv. kurohus. Trochu som si upravila recept z knihy Petra Novotného. Ale samozrejme sa dá podávať aj inak ako s kapustou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 25.5.2009, 17:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
*♥*Zapekané rezne so šampiňónmi / alebo s ananásom*♥*POTREBNÉ PRÍSADY vykostené bravčové karé, tvrdý syr ( gouda, ementál, eidam ), šampiňóny, pohár bieleho vína, 2 cibule, slaninka, (alebo ananásový kompót), mčk, paprika, soľ, šľahačková smotana, olej, maslo POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*♥*Kokosovo-orieškové rezy*♥* - jednoduché a dobréPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto - 3 vajcia, 2 1/2 hrnčeka polohrubej múky, 1 PDP, 1,5 hrnčeka kryštálového cukru, 3/4 hrnčeka oleja, 400 ml mlieka, 1 hrnček pomletých orieškov, 2 PL kakaa, 2 PL práškového cukru, 6 kopcovitých lyžíc kokosu, troška soli, 1 vanilkový cukor, - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Krém - 1 sáčok vanilkového pudingu, 3 PL kryštálového cukru, 400 ml mlieka, 5 kopcovitých PL kokosu, 125 g masla, 4 PL práškového cukru, 3 PL rumu 5 PL rumu na poliatie cesta, kakao a práškový cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 201 (zobrazuje sa 161-170) | << predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |