. .. .. .. .. .. .
. .

buchty *♥*Tvarohové prasiatka*♥* - RECEPT 14500

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


buchty *♥*Tvarohové prasiatka*♥*


[ recept č. 14500 zo dňa  ]


buchty *♥*Tvarohové prasiatka*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g polohrubej múky, 3 žĺtky, 1,5 dl oleja, 1 čL soli, 3 PL práškového cukru, 1 kocka droždia, 1/4 l mlieka, 1 vajco na potieranie, Plnka - tvaroh, vanilkový cukor, práškový cukor (podľa chuti), žĺtko, hrozienka, trocha citrónovej kôry

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiesime kysnuté cesto (najprv kvások, potom ho pridáme k preosiatej múke + zvyšné suroviny) a dáme ho kysnúť na teplé miesto (cca 50 - 60 min). Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme ho a hrnčekom vykrajujeme kolieska - párny počet - ktoré budeme spájať. Z cesta v medzerách vykrojíme polovičný počet malých koliesok, ktoré budú tvoriť ňufáčiky a z ďalších odrezkov cesta si poodkrajujeme trojuholníčky, ktoré budú tvoriť ušká prasiatok.
Pripravíme tvarohovú plnku zmiešaním všetkých surovín. Keby plnka bola redšia, môžeme pridať trocha pudingového prášku (vanilkového).
Na polovicu veľkých koliesok nakladieme plnku, prikryjeme druhým kolieskom a okraje pritlačíme. Hlavičku prasiatka máme teda pripravenú, uložíme na plech a môžeme do hlavičky zapichnúť očká - hrozienka. Hlavičky potrieme trochou oleja a rozšľahanou zmesou vajíčka s mliekom prilepíme nad každé očko "uši". Do ňufáčikov - menšie kolieska- najprv urobíme slamkou dve dierky (nozdry) a potom ich pricapíme na hlavičku prasiatka. Ešte raz všetky hlavičky pretrieme rozšľahaným vajcom s mliekom a necháme ich ešte 15 minút podkysnúť.
Pečieme pri 180°C asi 15 - 20 minút (podľa rúry). Po vybratí z rúry každé prasiatko potrieme studeným mliekom (pomocou maslovačky)
<< Vyprážaná šunka plnená syrom | buchty *♥*Tvarohové prasiatka*♥* | Macko pre Lindušku >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (5.7.2009, 11:41)
hehe, tak toto mi pripomenulo Vianoce, keď som bola malá. Robievali sme ich každý rok... už by som aj zabudla.... no my sme tam dávali makovú plnku - veľa, veľa maku. A pre nás deti to bola úžasná zábavka. Pod hrozienka /oči/ sme dávali bielok, - len nepamätám či aj s cukrom - ale asi len samotný, a po upečení tie očičká boli krásne biele s hrozienkom uprostred. Odporúčam tým, čo majú deti.
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.7.2009, 10:36)
To je ale výborný nápad (Y) Keď ich budem robiť nabudúce, skúsim zo zvyš. bielka urobiť sneh a štetcom nacapkať prasiatkam bielka :-) Tie hrozienka asi viac vyniknú *-) Ďakujem, Tinka (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (1.6.2009, 22:30)
:-) Ano, to je pravda. Ani to nie je az taka babracka, ako by sa zdalo. (F) a dakujem (F)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (25.5.2009, 19:57)
poznám - sú super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu