. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

*♥*Živánska pochúťka*♥* - RECEPT 14548

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

BRAVČOVÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


*♥*Živánska pochúťka*♥*


[ recept č. 14548 zo dňa  ]


*♥*Živánska pochúťka*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

900 g karé bez kosti (v pohode môže byť i s kosťou), 1,2 kg zemiakov, 4 cibule (nezaškodí jej oveľa viac... ja dám nabudúce aspoň 6 - 7 ks), 8 strúčikov cesnaku, 10 dg oravskej slaniny, 1 nôžka pikantnej klobásy (ja som nedala) , 1 - 2 papriky, soľ, mčk, červená sladká paprika, kúsok masla, olej, bujónová kocka, voda, 1 dl červeného vína.

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Karé po umytí a vysušení vykostíme, nakrojíme okraje a vyklepeme.


Z obidvoch strán osolíme, okoreníme mčk a opaprikujeme.


V panvici rozpálime olej a mäso opečieme zo všetkých strán.


Pekáč vymastíme maslom a na dno pekáča dáme kúsky pokrájanej oravskej slaniny. Na ne ukladáme zemiaky nakrájané na kolieska, osolíme a okoreníme ich.


Posypeme plátkami cibule


a potom kladieme pláty mäsa, na ne cibuľu


a ešte opäť plátky cibule a tiež cesnaku. Toho nie je nikdy dosť :))


Polejeme výpekom z mäsa.


Môžeme pridať ešte nahrubo nakrájanú zelenú papriku (a klobásu)


Poslednou vrstvou budú opäť zemiaky, ktoré posolíme a okoreníme. A nakladieme kúsky masla.


podlejeme bujónom a dáme do rúry zakryté piecť pri 220°C.


Po hodine pečenia odkryjeme, môžeme trocha premiešať vrstvenie


pridáme víno spolu so zvyškom bujónu. Pečieme odkryté ďalších 20 minút a potom si prepneme ešte 5 minút grilovanie.


A naložíme si pekne chrumkavučké


Druhý deň už zemiačky chrumkavé nie sú, ale papena je to stále eňo-ňuňo :)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< buchty *♥*Tvarohové prasiatka*♥* | *♥*Živánska pochúťka*♥* | *♥*Tvarohový koláčik s marhuľami*♥* >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (27.1.2019, 8:41)
(Y) (Y) (Y) (Y)idem ho dnes urobiť (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu