. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Omáčka chrenová (s údeným) alebo kôprová (s hovädzím)*♥* - RECEPT 14829

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

OMÁČKY

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov)


*♥*Omáčka chrenová (s údeným) alebo kôprová (s hovädzím)*♥*


[ recept č. 14829 zo dňa  ]


*♥*Omáčka chrenová (s údeným) alebo kôprová (s hovädzím)*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

cca 6 PL oleja, 5 PL hladkej múky, 3/4 litra mlieka, 1 dl šľahačkovej smotany, ocot, cukor, soľ, chren alebo kôpor, voda na zredenie podľa potreby (alebo mlieko)

POSTUP PRÍPRAVY

Základ pre obidve omáčky robím rovnaký, rozdiel je iba v záverečnom finiši, kde kôprovku dochutíme čím? :))) Áno, správne kôprom. A chrenovku dochutíme chrenom... buď hotovým sterilizovaným alebo postrúhaným čerstvým... takáto býva najlepšia, ale večne nemá kto chren strúhať :-)

Do rozohriateho oleja dáme múku a urobíme zápražku bledohnedej farby. Robíme ju pomaly, aby nám neprihorela. Odstavíme a necháme chvíľu schladnúť (nie je to nutné, ale takto určite nezhrčavie). Studené mlieko vlejeme do zápražky a poriadne rozmiešame. Dáme znova na sporák a omáčku často miešame. Postupne, keď začína hustnúť, miešame stále a pridáme i smotanu. Osolíme a necháme ju trocha povrieť.
Odstavíme a dochutíme. Ak chceme chrenovú omáčku, pridáme postrúhaný chren a dochutíme octom a cukrom. Už nevaríme.
Ak chceme kôprovú omáčku, po odstavení do nej pridáme nasekaný čerstvý alebo mrazený kôpor, pridáme ocot a štipku cukru. Ale to už podľa chuti.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Studené mlieko vlejeme do zápražky a poriadne rozmiešame.
Dáme znova na sporák a omáčku často miešame. Postupne, keď začína hustnúť, miešame stále a pridáme i smotanu.
Osolíme a necháme ju trocha povrieť.
do chrenovej omáčky pridáme postrúhaný chren a dochutíme
už nevaríme, len dochutíme na sladkokyslo.
do kôprovky dáme posekaný čerstvý alebo zmrazený kôpor a dochutíme octom, pridáme štipku cukru, dosolíme dľa chuti
chrenová s vareným hovädzím mäskom
chrenová s údeným mäskom je fakt mňamka


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< *♥*Zapekané kuracie rezne s jablkami*♥* | *♥*Omáčka chrenová (s údeným) alebo kôprová (s hovädzím)*♥* | 1. sv.prijímanie >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (30.1.2021, 15:50)
zajtra bude u nás s údeným maskom a knedľou (pl)
ODPOVEDAŤ
Daniela H. (danka0306) ID 166990 (2.5.2020, 14:40)
omáčka výborná ďakujem za recept (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana G. (GALKAxxx) ID 211527 (20.7.2015, 20:45)
(zurim)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.7.2015, 23:21)
*-) čo sa vám stalo? nepodarila sa vám omáčka? Alebo niečo iné sa prihodilo?
ODPOVEDAŤ
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (27.12.2013, 20:58)
ach tú by som si ozaj dala. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Emília J. (misiak76) ID 172788, mimibazar.sk/misiak76 (27.12.2013, 17:00)
Kristínka ja ju varím takto isto ako Ty, a vždy nám to chutí. Skvelý recept! (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (Y) (novy rok)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.1.2014, 23:25)
(Y) mali sme na Nový rok s údeným :-) Želám krásny nový rok (novy rok)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (9.10.2013, 11:24)
(Y) (Y) mňam mňam (Y)
Inšpirácia :-)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (9.10.2013, 9:12)
Tiež ju takto varím a dobré je dať ten vývar z mäsa a smotanu (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana V. (Lucsi) ID 19578 (9.10.2013, 8:39)
to je ale hlupe davat do chrenovej aj ocot aj cukor teras som robyla po dlhich rokoch podla uvedeneho receptu a musim povedat huj iba co som vyhodila koruny von s okna. nehnevajte sa ale 100 ludi a 100 chuti ziadny cukor ani ocot iba sol a chren nastruhany !!!!
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.10.2013, 19:19)
No, ja neviem, čo je to "huj", ale súhlasím, že 100 ľudí, 100 chutí. Pre mňa za mňa si dajte do omáčky iba chren, je mi to fuk. Ja som napísala, ako ju doma robievam a nenútim vás robiť ju rovnako. Ja som doteraz ešte ani nepočula o chrenovici, v ktorej je iba chren a soľ. Ale keď to niekomu tak chutí... jeho vec. Majte sa.
ODPOVEDAŤ
Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (16.7.2013, 13:19)
vynikajuca, moj manzel si nevedel vynachvalit, ze aka je dobra. robila som koprovu, dakujem za super recept (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
lubomira s. (lubcaS) ID 85396 (10.11.2012, 16:51)
(pl) (pl) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lubomira V. (lubkav) ID 8345, mimibazar.sk/lubkav (3.1.2012, 13:39)
rýchla a fantastickááááááá chrenovka (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína C. (Katinka2323) ID 146653 (6.9.2011, 12:43)
Mňamííííííííííííííííííííííííííííííí (Y) (pl) uper recept. Dakujem za recept (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (6.9.2011, 16:31)
Katinka, nemáš za čo :-) aj ja sa teším, nech ti slúži (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana M. (maliarcek) ID 112729 (15.9.2009, 11:23)
Práve som dovarila túto fantastickú chrenovú omáčičku. Naozaj niečo úžasné. Nenáročné, rýchle, chutné - odporúčam. Ja som do nej pridala aj kyslú smotanu.
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (15.9.2009, 11:52)
(Y) Som veľmi rada, že ti chutí :-) Ja ju tiež robievam pomerne často. Môj muž je zaťažený na omáčky ;-) , na knedlo, kapusto a bravčo ;-) a tejto omáčky s knedľou a údeným sa vie naštopať vyše hlavy :-D .
Kyslú smotanu si dala miesto šľahačkovej? Vyskúšam nabudúce :-$
Prajem ti pekný deň, Janka (L)
ODPOVEDAŤ
Denisa K. (zurka) ID 23860, mimibazar.sk/zurka (19.7.2009, 11:07)
Kristínka pred chvíľkou som ju dovarila, je (Y) (Y) (Y) Mala som ju hustejšiu, podľa mňa stačia 2-3 lyžice hl. múky, tak som ju rozriedila aj mliekom, aj vodou. A potom už len dochutiť soľou, chrenom, cukrom, octom . . . . (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (19.7.2009, 11:15)
Deni, som rada, že sa podarilo a že chutí (clamp) (clamp) (clamp) Jasne, hustotu omáčky si treba prispôsobiť. Záleží aj od toho, ako plná je PL :-) a môj (cinky) má rád omáčku hustejšiu. A dochutenie je na každom. Niekto má radšej kyslejšie, slanšie,,. ako komu. Ale celkovo príprava takejto omáčky je úplne jednoduchá, však? :-$ :-$ :-$ (F) (F) (F) Prajem pekný deň (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (25.6.2009, 23:33)
:-) martinka, keď ju zohrievaš, tak ona trocha zredne, ale ak ju máš moc hustú, kľudne pridaj len trocha vody / mlieka , chuť zostane. Veď tam nedávaš nejak veľa tej tekutiny.
Som rada, že ti chutila :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
martina a. (fatinka) ID 97732 (23.6.2009, 16:25)
jaj ale je paradna,robila som tu chrenovu 1 krat a je mnamkova,len som ju urobila trocha hustu,myslis si ze ked ju budem zohrievat mozem ju mliekom rozriedit?Ostane tam aj ta chut po chrene?
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu