končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,17 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Biskupský chliebPOTREBNÉ PRÍSADY (ešte sa pečie, keď bude hotový, pridám aj foto) 3 vajcia, 9 dg kryšt. cukru, 1ČL vanilk. cukru, 7,5 dg polohrubej múky, 3 dg hrozienok, 7,5 dg sekaných orechov, 3,5 dg sekanej čokolády, 6 dg kandizovaného ovocia (ja som dala moje presladené ovocie http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20318&user=106659 ) POSTUP PRÍPRAVY Bielka vyšľaháme s 2 PL cukru, žĺtka s ostatným cukrom, pridáme múku a premiešame. Zamiešame opatrne k vyšľahaným bielkam, pridáme hrozienka, orechy, čokoládu, kandizované ovocie a zľahka premiešame. Dáme na papier do formy srnčí chrbát. Pečieme 5 minut pri 250 st.C, potom teplotu znížime na 200 st. C. Pečie sa celkom asi 30 minut. Pozor, rúru neotvárame skôr, ako 15 minút od začiatku pečenia OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Jarmila P. (jatea) ID 106659 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
BIELY RASCOVÝ CHLIEB - ZÁKLADNÝPOTREBNÉ PRÍSADY 300ml vody 500g hladkej múky 2 lyžičky soli 1 lyžička rasce 1 lyžička sušeného droždia POSTUP PRÍPRAVY Ingrediencie dáme do pekárne. Najprv dáme vodu a potom múku. Do jedného rohu dáme soľ, do druhého rohu dáme rascu. Do stredu urobíme jamku a dáme lyžičku sušeného droždia. Jamku zasypeme. Pekáreň zatvoríme a nastavíme program pečenia Basic. Chlebík je určený na 950g, kôrku chleba si určíme podľa vlastnej chuti. Keď nám pekáreň počas pečenia zapípa, môžeme popridávať ľubovoľné semienka. Recept je úplne jednoduchý a je výborný pre gazdinky, ktoré sa začínajú zoznamovať s domácou pekárňou. Prajem príjemné pečenie, experimentovanie a hlavne DOBRÚ CHUŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Lucia Mikušová (camelotka) ID 17644 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 15.12.2009, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Môj prvý chlieb :)))POTREBNÉ PRÍSADY Kvások: ½ H hladká múka * 1 PL sušené droždie * ½ H vody _____ 1 a ½ H vody * 1 PL oleja * 2 KL soli * 1 KL cukru * 300 g hladká múka * 100 g celozrnná pšeničná múka * 100 g ražná múka (ja som dala grahamovú) * 1,2 H otruby * 2 KL kmín * 2 PL ľanové semienka / POSTUP PRÍPRAVY Konečne som sa aj ja odhodlala upiecť chlieb. Vybrala som si chlebík z tejto stránky http://www.mamincinyrecepty.cz/chleb-1/velky-lneny-chleb - link vkladám aj do komentárov OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 22.10.2010, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
MLIEČNY CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY 270 g chlebovej muky-hladkej,30 g celozrnnej alebo inej muky,3 g drozdia,4 g cukru,5 g soli,240 g studeneho mlieka,12 g masla,semiačka podla chuti POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmiešajte v pekarni okrem masla,ked sa masa spoji pridajte maslo.Cesto bude trošku redšie ale nesmie sa lepit,mozete ešte pridat trošku muky ak sa moc lepí.Cesto nechame kysnut 80 minut,potom preklopime na dosku a premiesime,ja som podsypala sekanymi pšeničnymi vločkami aby mal chlebik " country look".Prehodime do formy,alebo len na plech a ešte nechame 45 min oddychovat.Pečieme na 190 st asi 20-25 min.Je makkučky,na dotyk ako vata.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 18.9.2010, 17:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥* Zemiakový chlieb *♥*POTREBNÉ PRÍSADY 400 ml vody, 30 g oleja, 1 čL octu, 2 čL soli, 1a1/2 čL cukru, 35 g čerstvého droždia, 200 - 300 g prelisovaných zemiakov (uvarených v šupke), 780 g hladkej pšeničnej múky T650 POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie dáme do DP a ak treba, pridávame niektorú zložku, aby konzistencia cesta bola správna. Dosť záleží, aký druh zemiakov máme. Po vymiesení cesta ho vyklopíme na pomúčenú dosku, trocha premiesime a rozvaľkáme. Potom ho stočíme a vytvarujeme, uložíme ho na plech s PNP a urobíme doň pár zárezov nožom. Necháme ho ešte kysnúť na teplom mieste (aspoň pol hodky ale i viac, podľa toho, ako mu to ide). Pred pečením ho potrieme slanou vodou a posypeme ľubovolnými semienkami. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 220°C a po 15 minútach teplotu znížime na cca 180°C. Celkový čas pečenia bol 45 minút. Po vybratí z rúry ho ešte trocha potrieme slanou vodou a dáme ho vychladnúť na mriežku. Chcem sa ešte poďakovať Martuške - Egreske, ktorá ma nakriatla na pečenie zemiakového chlebíka. Ona je už zdatná pekárka a chlebov upiekla habadej, takže sa vyzná :) Marti, vďaka :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (55) posledné: 6.4.2010, 23:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zemiakovy chlieb trošku inakPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:700 g rozmixovanych zemiakov,10 g cukru,10 g oleja,1240 g hl.muky,70 g drozdia,6 g zemiak.škrobu,rasca,semiačka podla chuti,1PL octu Zemiakova hmota: 500g zemiakov,1 liter vody,50 g soli POSTUP PRÍPRAVY Najprv si uvarime zemiaky do makka a všetko spolu rozmixujeme ponornym mixerom na kašu,aj s vodou.Cesto si vymiesime v pekarni,nechame vykysnut,vytvarujeme bochnik a upečieme na 200 st do chrumkava.Neviem čim to je ale tento chlebik bol makky ešte aj na treti den..čo sa o inych domacich chleboch neda povedat. Ja som robila z polovičnej davky a chlebik bol dost velky..Chutovo vyborny.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 5.11.2009, 8:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Chlieb z MixBPOTREBNÉ PRÍSADY Možno tu už takýto recept je, neviem, nehľadala som, no tento som si obľúbila a iný už nepoužívam. 400 ml vlažnej vody, 1 Pl vínneho octu, 1 PL olivového oleja, 1 KL soli, 450 g MixB, 1 KL cukru, 16 g čerstvého droždia Fala, ľanové alebo iné semienka POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady dáme do nádoby od pekárničky, začneme tekutými a múka nakoniec. ( ja dávam kvasnice do vody a nechám ich nakysnúť ) Program: rýchly ( alebo taký, čo trvá cca 2 hodiny ) Občas zvyknem 50g múky MixB nahradiť inou múkou - napr. ryžovou, kukuričnou, pohánkovou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 27.4.2017, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
GRECKY VIDIECKY CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY KVASOK:1 PL inst.droždia (rovnu) ,1/4 šalky teplej vody,1/4 šalky hl.muky CESTO:500 g chlebovej muky (ja som miešala 100 g celozrnnej špecial-strednej,100 g pšenično-žitnej,300 g hl.muky),1 1/2 čl soli,2 šalky teplej vody,1 PL mlieka,1 PL oliv.oleja,1PL medu,rasca,lanove semiačka POSTUP PRÍPRAVY Najprv si v miske vymiešame všetko na kvasok a nechame 15-20 min odpočivat.Ostatne dame všetko do pekarne a zalejeme odstatym kvaskom.Vymiesime nelepive cesto ,ak je tuhe pridajte trošku vody.Olejom si vymazeme vačšiu misu a cesto preklopime,zatvorime a nechame na linke kysnut 2 hodiny.(Malo by sa zakryt len utierkami,najprv suchou na to vlhkou a navrch zase suchou,ale ja som to tak nerobila.)Potom cesto 2-3 krat premiesime a vytvarujeme do tvaru chleba,polozime na pekač a vyhrejeme si ruru na 220 st.Pečieme 30 min.Je to asi moj najlepši chlebik,chutí fantasticky,chrumkava vypečena korka a stred makkučký.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 7.2.2011, 16:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
"Rychly " chlieb bez mieseniaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 1/2 pohara teplej vody,3 pohare chlebovej muky, 1/2 drozdia,1 1/2 čl soli,rasca,trosku oleja POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmiešajte vo velkej mise varechou,stačí chvilu,kym sa všetko nespoji.Cesto bude redšie,a lepkave ale tak to ma byt.Misu zatvorte a nechajte 4 hodiny kysnut na kuchynskej linke.Typ takehoto chleba zvyčajne kysne aj 18 hodin,tak preto ten nazov "rychly". Potom cesto preklopime do formy a nechame ešte 30 min odpočivat.Povrch poprašime troškou muky.Ruru predhrejte na 220 st a pečieme asi 30 min. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 18.11.2010, 7:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Turecký chlieb (Fladenbrot ; Pide)POTREBNÉ PRÍSADY na 2 bochníky chleba: 500g naozaj kvalitnej hladkej múky * 1 kocku čerstvých kvasníc * 1 ČL cukru * 80 ml panenského olivového oleja * 375 ml vlažnej vody * 1 a pol ČL soli * 1 vajíčko + 2 PL vody * sezam * olej na vymazanie plechu a trochu múky na podsypávanie POSTUP PRÍPRAVY Chlebík, ktorý najlepšie chutí naplnený kuracím mäskom a čerstvou zeleninkou...(viď moje recepty) V zahraničí a možno aj na Slovensku sa dá kúpiť hotový, ale domáci je domáci, veď to poznáte... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Eva K. (evekei) ID 31604 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 9.3.2010, 16:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,17 ďalšie >> |