. .. .. .. .. .. .
. .

Zemiakovy chlieb trošku inak - RECEPT 19382

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 53992 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Zemiakovy chlieb trošku inak


[ recept č. 19382 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:700 g rozmixovanych zemiakov,10 g cukru,10 g oleja,1240 g hl.muky,70 g drozdia,6 g zemiak.škrobu,rasca,semiačka podla chuti,1PL octu Zemiakova hmota: 500g zemiakov,1 liter vody,50 g soli

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si uvarime zemiaky do makka a všetko spolu rozmixujeme ponornym mixerom na kašu,aj s vodou.Cesto si vymiesime v pekarni,nechame vykysnut,vytvarujeme bochnik a upečieme na 200 st do chrumkava.Neviem čim to je ale tento chlebik bol makky ešte aj na treti den..čo sa o inych domacich chleboch neda povedat. Ja som robila z polovičnej davky a chlebik bol dost velky..Chutovo vyborny..
<< Rybacia nátierka | Zemiakovy chlieb trošku inak | Limonádový koláč >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (5.11.2009, 8:08)
joooooj,evka ,uz som myslela ze daky problem ked si sa tak rozpisala ;-) O to viac ma to teši ze to takto všetko podrobne popisuješ pretoze vela zenam to pomoze..No s tymto chlebikom je trochu babračka ,ja tiez musim stierat v pekarni kym sa všetko pekne spojí ale ja aj ked nemusim tak do toho čumim ( aj s detmi),no čo uz, ked ma to baví :-D Buchtičky som z toho ešte neskušala ale musia byt super,take zemiakove..Aj ja uz miešam všetky mozne muky a zmesy ale veru s hrubou a polohrubou som ešte neskušala,ale laka ma to,ked to tak chvališ..Inak moja starka tiez pekava vyborny zemiakovy chlieb,pečie ho na všeliake rodinne oslavy,ale ani za toho otca sa mi ešte taky isty nepodaril..a miesi ho ručne,pečie v rure..uz som ho par krat skusila ale tomu jej sa to nevyrovna..Som rada ze muz pochvalil ,lebo to teši najviac,ked chutí všetkym v rodine...papa (L)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (4.11.2009, 21:38)
Marti, dnes som tento chlebík piekla, ale zas nie v rúre. ;-) Zamiesila som celú dávku v DP - no to bola fuška ... zo začiatku som stála pri pekárni a občas som pomáhala stierkou, kým sa miesenie poriadne rozbehlo. Z tej zemiakovej hmoty po odobratí 700 g ostala asi štvrtina a slané to bolo poriadne :^) aj som sa bála, že bude chlebík slaný, ale bol akurát - to sa v tej múke rozišlo. Po vymiesení toho bolo 2400 g (ja všetko vážim) *-) Odobrala som 1600 g a urobila som 8 dalamánok, obalila v semiačkách a vločkách a po vykysnutí upiekla v rúre - nemohli sme sa dočkať, kým vychladnú :-p A boli teda vynikajúce !!! Muž mi povedal, že konečne sú to tie pravé chlebové dalamánky. Zvyšných 800 g cesta som vrátila späť do pekárničky a upiekla som chlebík - a stále si z neho ukrajujem a vychutnávam. Tá chuť mi najviac pripomína chlebík, ktorý moja babka pekávala v peci a keď ich vyberala, ja som ich ometala takým veľkým husacím perom. Úplná paráda !!! (L) Jaj, a ešte, múky som si pomiešala všetky, ktoré stále používam - hladkú, teraz najnovšie aj polohrubú a hrubú, pšen. celozrnnú a ražnú celozrnnú ..... no ale som nadmieru spokojná (F) |:o) (F) ..... neviem, či nezaspíš pri tom čítaní |-) ... tak už končím (D) (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.11.2009, 22:08)
Ja som ho piekla včera a dala som ho do pekáča, dobre mu tam bolo a vyplnil celý pekáč, tak teraz má taký tvar ;-) vôbec nie je šišatý :-D Evi, z rúry má takú nebeskú kôrku, mňam :-p. Ja neviem, kde berie tá šamanka Egreška (H) tieto bááájo recepty?
Ako si zmiešala tie múky? lebo s ražnou cesto kysne zle. :-$ ..brúúúú nôcku (noc)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (5.11.2009, 8:10)
ze šamanka :-D :-D :-D muž sa mi smeje (tudledudle)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (1.11.2009, 23:46)
Marti, kapánek zmeny v tomto tvojom recepte, lebo som nemala solamyl a manžel mi šiel dať variť zemiaky. Zrejme ma vôbec nepočúval, lebo mi ich uvaril v šupke. :-# Ale môžem povedať, že chlebík chutí vynikajúco. :-p :-p :-p . Ešte teda uvidíme, ako obstojí zajtra :-) prípadne pozajtra :-)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=614742 a http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=614741
Nabudúce presne dodržím tvoj technologický postup (H) aj so solamylom. Nevieš vlastne akú funkciu tam ten solamyl má? *-)
Egrešiatko moje (L) díky, že si mi dala tento nápad so zemiakovým receptom |:o) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (hello) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (2.11.2009, 8:44)
Mne sa zda ze ty mas doma mojho muža ,nie? Alebo ze by predsa boli všetci rovnakí? ;-) Zevraj ten solamyl ustaluje kvasenie.. tazko to posudit ale ked tam ma ist tak asi niečo na tom bude.. *-) Predsa len sa mi zda ze tie zemiaky v ceste robia vela..paaaaaa (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (31.10.2009, 15:46)
kristi aj si si sama odpovedala :-D pravdu poviem robila som to skor od oka asi z polovičnej davky a snazila som sa aby mi zemiaky nezostali..ale sem som napisala ako bolo v povodnom recepte,inak chlebik bol fantasticky..dufam ze aj tebe vyjde dobre. (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (30.10.2009, 20:07)
Marti, chcem ho vyskúšať, len nie som si úplne istá, či otmu celému dobre rozumiem. Čiže dám variť zemiaky v 1 l vody, zmixujeme a z toho odoberieme tých 700 g hmoty... pridáme všetky ostatné ingrediencie normálka do DP.... a toto je plná dávka asi. Čo so zvyšnými rozmix. zemiakmi ? (H) či to je fuk? ;-) môže byť... idem na to (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu