Zobraziť přihlasovací formulár

Nejasné znamenia zlej životnej cesty

  • Publikované:
Nejasné znamenia zlej životnej cesty

Skoro každý z nás sa v živote ocitol v situácii, keď sa vydal cestou, ktorá neviedla inam než ku slepému koncu. Zlé rozhodnutia, nešťastie, bezmocnosť, straty, ale aj nevedomosť, ľahkomyseľnosť alebo nerozvážnosť, to všetko a oveľa viac (vrátane ľudí v okolí) nás mohlo ovplyvniť na ceste za nešťastím. Verte, alebo nie, o tom, že sa pohybujeme po šikmej ploche, často dostávame informácie oveľa skôr, než si to my sami všimneme.

Znamenie vesmíru, osudu, Boha...? Každý tomu môže hovoriť inak. Na tej najracionálnejšej úrovni môžeme hovoriť o našom podvedomí, ktoré je mnohokrát oveľa chytrejšie, než je naše vedomé ja. A tak nám dáva znamenia, ktoré sa prejavujú našimi nevedomými činmi, opomenutiami, myšlienkami, ale aj pohybmi a zdravím. Podvedomie je v strese, a tak nám to dáva najavo. Skúste si zachovať otvorenú myseľ a prečítať si niekoľko znamení, ktorými sa môže varovanie, že sme v živote zišli na scestie, manifestovať.

Hádky sú na dennom poriadku. A to najmä s tými, ktorých najviac milujeme. Pred nimi si totiž pripadáme najviac previnilo, takže podľa hesla - najlepšia obrana je útok, na ne začíname byť agresívnejší, menej tolerantní. Čím viac chýb si všímame na sebe samých, tým viac ich vidíme na ostatných. A čím viac problémov sami so sebou máme, tým viac za ne chceme viniť druhých.

Nečakané výdavky alebo účty. U nečakaných účtov je to jednoduché, proste sme nepríjemnú vec, ako je splácanie alebo obyčajné platenie výdavkov, vytesnili, pretože hlava nechcela ďalší problém. Ako si však vysvetliť, že sa nám vo chvíľach, kedy si v živote nevedieme dobre, pokazí auto, práčka alebo čokoľvek iné, čo nutne potrebujeme vymeniť za nové? Veľa z nás, ktorí sú spirituálnejšie zmýšľajúci, by to mohlo pochopiť ako trest, ako zdvihnutý prst akéhokoľvek univerza, v ktorý veríme. Pre skeptikov je tu vysvetlenie oveľa prozaickejšie, pod neuvedomovaným dlhodobým stresom konáme neopatrnejšie, neohľaduplnejšie a sme oveľa náchylnejší k chybám. Takže sme možno tú spojku predsa len dusili moc, práčku preplňovali a inak sabotovali čokoľvek iné. A posledné vysvetlenie? Náhoda. Ktorej ale prikladáme oveľa väčší význam, pretože jej vplyv je umocnený našou všeobecne zlou náladou.

Zdravie, choroba, zranenie, bolesť. Telesná schránka, ktorá je v strese (hoci podvedomom), je oveľa náchylnejšia na zranenie a choroby. Okrem toho, že je naša imunita oslabená a my ju vystavujeme ťažkým skúškam, sme celí akoby „krehkejší“. Z neopatrnosti a zníženej pozornosti oveľa častejšie dochádza k úrazom, zlomeninám, odreninám, modrinám... A nesmieme zabudnúť na bolesti hlavy, ktoré sú zapríčinené našou psychickú tenziou. Tá sa vie prejaviť zvýšením svalového napätia a teda aj bolesťami hlavy (chrbta, krku alebo napätými trapézmi).

  • Keď už sme pri telesných prejavov podvedomej nespokojnosti s vlastným životom, nemôžeme vynechať zmysly. Veľmi často zažívame nepríjemné pocity, keď dôjde na chute, pachy alebo zvuky. Naša citlivosť sa vplyvom potlačovaného vypätia zvýši, čo sa prejaví mnohonásobne intenzívnejšou dráždivosťou.

Myšlienky, túžby, pocity. Naša intuícia nie je nič, čo by sme mali podceňovať. Ak nie sme v živote na mieste, na ktorom by sme mali byť. Často máme neovládateľnú chuť zmeniť svoj život, odsťahovať sa, zmeniť prácu, nezriedka opustiť rodinu. Túžime po zmene, možnosti začať znova. Často sa u nás môžu prejavovať príznaky depresie, najčastejšie stratou záujmu o to, čo sme doteraz robili, strácame vášeň, nadšenie, radosť.

Často sa stane, že príde udalosť, človek, článok, veta alebo pohľad, ktorý nám zmení život. Vďaka ktorému sa prebudíme a uvidíme sami seba na svojej ceste oveľa jasnejšie. Otvoriť oči je ale len začiatok, niekedy sa rozhodneme nechať ich privreté, pretože zmena sa zdá byť moc ťažká. Ak k tomu ale dôjde, stojí za to nájsť silu a zmeniť v živote to, s čím nie sme spokojní. A začať musíme len a len pri sebe.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku