Zobraziť přihlasovací formulár

Hrnček a mikrovlnná rúra

  • Publikované:
Hrnček a mikrovlnná rúra

Už ste počuli termín mug cake? Teda hrnčeková buchta? Asi áno, ale tentoraz nebudeme používať hrnček ako mernú jednotku. Hrnček nám poslúži miesto formy, mikrovlnka miesto rúry a jednu porciu vynikajúcej raňajkovej buchty môžeme mať hotovú za päť minút. Ako to funguje? Aký je univerzálny postup? A aký je najpopulárnejší mug cake?

Nebudeme sa venovať potenciálnym rizikám respektíve neprínosom používania mikrovlnnej rúry. Pre mug cake je nevyhnutná, aj keď sa dá nahradiť obyčajnou a poriadne rozohriatu rúrou - avšak s ňou mizne extrémna časová efektivita.

Kúzlo mug cakes spočíva v tom, že v jednom hrnčeku zmiešate všetky ingrediencie, dáte na pár sekúnd do mikrovlnky a máte upečenú porciu výbornej buchty. Dajú sa pripravovať najrôznejšie varianty, od tých extrémne zdravých, kedy používate namiesto múky proteíny a ovsené vločky, až po tie vyložene hriešne. A jeden z tých najhriešnejších má na svedomí popularitu mug cake.

Najpopulárnejší mug cake

Nie je to nič zdravé, ale zato čertovsky dobré. A ak si chcete raz za čas dopriať vyložene sladký pôžitok, sem tam vám raňajkový mug cake môže urobiť radosť.

Budete potrebovať:

  • Jeden väčší hrnček (aspon 350 ml)

  • 4 lyžičky hladkej múky

  • Štipka kypriaceho prášku

  • 4 lyžičky cukru kryštál

  • 1 vajce

  • 3 lyžičky kakaového prášku

  • 3 lyžičky akékoľvek obľúbenej lieskovoorieškovej čokoládovej nátierky

  • 3 lyžičky plnotučného mlieka

  • 3 lyžičky rastlinného oleja

Postup je jednoduchý. Priamo v hrnčeku zmiešajte všetky ingrediencie dohromady (ideálne najskôr tie suché, potom tie mokré). Vidličkou vymiešajte dohladka a dajte do mikrovlnky. Prvý mug cake bude vyložene pokusný - treba totiž zistiť, na ako dlho ho musíte do mikrovlnky dať. To záleží na výške a šírke hrnčeka a výkone samotnej mikrovlnky. Väčšinou sa pohybujeme v časovom rozmedzí 1 ½ - 3 minúty.

Servírovať môžete priamo v hrnčeku, vyklopiť na tanierik, so šľahačkou, práškovým cukrom, ovocím alebo len tak. Všetko záleží na vašej fantázii a chutiach!

Akonáhle vychytáte postup, môžete meniť ingrediencie, ako príde na chuť. Rovnako tak si môžete pripraviť vyložene zdravý raňajkový mug cake z ovsených vločiek, banánu, kokosového oleja a vajíčka. A iste prídete na veľa ďalších.

Máte nejaký vlastný recept na mug cake? Už ste ho vyskúšali? A ako sa podaril, ako vám chutil? Povedzte to ostatným na Mimibazari!

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku

maJamaJa 21. 9. 2016, 15:28
Keď môj syn má na niečo sladké chuť, tak si urobí mikrovlnkový koláč .... ,-) (Y) (Y) (Y)