Zobraziť přihlasovací formulár

Špinavý spôsob bielenia zubov

  • Publikované:
Špinavý spôsob bielenia zubov

Ale predovšetkým bezpečný, účinný a úplne prírodný. Ak patríte medzi milovníkov kávy, čajov alebo občasných fajčiarov, asi sa tiež stretávate s viditeľným zažltnutím zubov. A kto by netúžil po žiarivom úsmeve? Jedna z najprirodzenejších ciest, ako docieliť perličkovo biele zuby, je zároveň celkom špinavá. Používa sa k nej totiž živočíšne uhlie. A akým spôsobom?

Aktívne živočíšne uhlie je taký malý domáci zázrak. Okrem toho, že upokojuje žalúdok a pôsobí na zažívacie ťažkosti vrátane otráv, pomôže vám vybieliť zuby. Vie totiž na seba naviazať kadejakú nečistotu. Pri použití na bielenie zubov na seba viaže triesloviny, skupinu látok, ktorá spôsobuje práve tie nepekné škvrny od kávy, čajov a niektorých potravín.

Výsledky uvidíte veľmi skoro, už po prvom použití budete mať zuby hladšie, po pár ďalších použitiach viditeľne belšie. Ako teda na to? Môžete využiť dva spôsoby.

Budete potrebovať:

  • Jednu tabletu živočíšneho uhlia

  • Zubnú kefku (ktorú si vyčleníte iba na prácu s uhlím)

  • Pohár vody

  • Ideálne papierový kelímok, do ktorého uhlie vypľuje

Zuby si najskôr vyčistite ako obvykle - zubnou pastou a kefkou. Potom vypláchnite, vezmite si inú kefku, namočte ju, ale osušte od prebytočnej vody (nech vám voda s uhlím nestrieka po kúpeľni). Naneste na ňu rozdrvenú jednu tabletu živočíšneho uhlia. A ňou si zuby „vyčistite“ (niekoľko minút). Dbajte na to, aby sa uhlie dostalo úplne všade. Nebojte sa, síce uhoľný úsmev nebude nijak vábny, ale výsledky za to stoja. Potom si pusu vypláchnite, ale odporúčame pľuvať vodu s uhlím do špeciálneho téglika, ktorý potom vyhodíte - živočíšne uhlie vám môže zašpiniť umývadlo a na dlho na ňom spôsobiť nepekné škvrny. Pusu vyplachujte tak dlho, kým sa nezbavíte posledných čiernych zvyškov.

Tip Mimibazara: Ak chcete k živočíšnemu uhliu pridať ešte niečo zdravé navyše, siahnite po kokosovom oleji. Zmiešajte lyžičku kokosového oleja v tuhom stave s tromi rozdrvenými tabletami (plus mínus jedna) tak, aby sa vytvorila tuhšia pasta. Tou si potom vyčistite zuby a ideálne nechajte v ústach niekoľko minút pôsobiť. Kokosový olej pôsobí antibakteriálne na celú ústnu dutinu vrátane ďasien a na zuby má taktiež bieliace účinky.

Ako často opakovať?

Zo začiatku odporúčame túto procedúru opakovať každý druhý deň. Akonáhle docielite vytúženého stavu a farby svojich zubov, stačí opakovať len pre udržovanie zhruba raz za štrnásť dní.
  

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku

janrri 11. 11. 2016, 21:21
(wash)