Zobraziť přihlasovací formulár

Ako vylepšiť make-up, keď nosíte okuliare?

  • Publikované:
Ako vylepšiť make-up, keď nosíte okuliare?

Ak nosíte permanentne okuliare, asi viete, s akými problémami sa stretávate. Oči vyzerajú väčšie alebo menšie, maskara robí šmuhy na šošovkách a viac sa maže, kúpila ste si moderné obrúčky, ktoré sa vám teraz už nehodia farbou, ale hlavne, keď si okuliare zložíte, tak logicky moc dobre nevidíte. Ako sa teda nalíčiť tak, aby sa vám make-up očí podaril, lichotil vám a vydržal?

Celkom často sa stane, že sa líčite, líčite, potom ste spokojná, potom si nasadíte okuliare... a nie je to úplne katastrofa, ale rozhodne to nie je ono. Oči vyzerajú moc malé alebo veľké, okuliare sú za chvíľu zašpinené od maskary. Čo všetko sa dá vylepšiť?

Zmeňte zrkadlo. Ideálne na to 12x zväčšovacie. Proste potrebujete niečo, čo sa bude správať ako vaše okuliare v momente, keď ich nemáte na nose.

Nelaďte farby. Ak nosíte okuliare, rozhodne sa nesnažte ladiť farby očných tieňov s obrúčkami alebo oblečením. Orámovaným očiam pristanú neutrálne tóny.

Používajte vodeodolnú maskaru. Nemusíte na celé mihalnice, ak nechcete tráviť zbytočne veľa času odličovaním. Stačí ju použiť na končeky mihalníc, aby nešpinili okuliare. Očné okolie sa tiež pod okuliarmi viac potí, preto sa make-up často rozmaže. Vodeodolné prípravky môžu tomu zabrániť.

Aplikujte maskaru trošku inak. Pozornosť by mali priťahovať oči za okuliarmi, nie okuliare. Takže používajte klieštiky na mihalnice, rozhodne nanášajte maskaru aj na spodné mihalnice (tá by mala byť vodeodolná určite). Ak ste ten typ, nevyhýbajte sa ani experimentom s farebnými maskarami.

Krátkozraké oči vyzerajú za šošovkami okuliarov menšie, než sú v skutočnosti. Preto je potrebné ich zväčšovať, ako to len ide. Požívajte rozhodne svetlé očné tiene, je dobré vynechať výrazné linky a veľkú starostlivosť venujte úprave mihalníc a maskare. Podstatné je nechávať „otvorené kútiky“ očí - neuzatvárať ich linkou ani tieňmi.

Ďalekozraké oči zase okuliare zväčšujú. Buď je priamo žiaduce oči zmenšovať, alebo ich aspoň nezväčšovať. Preto pokojne siahnite po tmavších tieňoch (stále hovoríme o neutrálnych tónoch) ideálne matné alebo zamatové textúry.

Očné linky sú pre oči za okuliarmi vždy dobrý nápad. Okuliare totiž odvádzajú pozornosť a oči by ju mali strhnúť späť na seba. Aj pri krátkozrakosti je dobré orámovať oko a ohraničiť jeho tvar ideálne gélovou linkou.

A čo s nosom? Okuliare nám síce držia aj za ušami, ale ich váhu nesie nos. Ten sa pod okuliarmi potí, robia sa otlaky, maže make-up. Čo s tým? Nič než kvalitné prípravky nám nepomôže. Malý trik spočíva v tom, že na inkriminované miesto ľahko nanesiete pred make-upom a púdrom bázu pod očné tiene, ktorá tak nejako lepšie udrží všetko na mieste. Proti otlakom síce nepomôže (proti nim pomáhajú len čo najľahšie okuliare), ale make-up zvládne.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku