. .. .. .. .. .. .. .
. .

Recept na obľúbenú nátierku nielen našich starých otcov: Pivný syr si zamilujete na prvé zahryzn Jedlo

Máte pocit, že už sa vám všetky nátierky, ktoré doma pripravujete, prejedli? Potom určite vyskúšajte tú z tvarohu, sardel a kvapky piva. Pripravená je raz dva, nemusí sa uležať a na jej prípravu nepotrebujete žiadne extra ingrediencie. A čo je najdôležitejšie, na krajci čerstvého voňavého chleba chutí báječne nielen k pivu.

Keď nemôžeme na pivo do krčmy, tak prečo si ho trochu nedať doma? Je známe, že jeho konzumácia v rozumnom množstve má priaznivý vplyv v oblasti prevencie radu civilizačných chorôb, znižuje riziko aterosklerózy, redukuje stres, podporuje krvný obeh aj trávenie, je plné vitamínu B a niektoré zložky obsiahnuté v pive majú protirakovinový a antibakteriálny charakter. A navyše ho môžeme využiť aj pri výrobe pivného „syra“ - nátierky objavenej foodblogerkou Koko v jednej starej kuchárke.

Nátierka pivný syr

Ingrediencie:

  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 3 vrchovaté lyžice majonézy
  • 4 sardelové rezy v oleji
  • necelá lyžička soli
  • malá cibuľa
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • lyžička mletej papriky (ideálne údená)
  • štipka mletej alebo drvenej rasce
  • 2 - 3 lyžice piva (podľa chuti môžete pridať až 100 ml)
  • čerstvá pažítka

Postup:

1. Do mixéra vložte tvaroh, maslo, sardely aj s trošku oleja z plechovky a malú cibuľku na štvrtky. Osoľte a rozmixujte asi minútu na jemnú hmotu.

2. Preložte ju do misky a pridajte zvyšok ingrediencií: dijonskú horčicu, lahôdkovou (pálivú, údenú) papriku, drvenú alebo mletú rascu a pridajte pivo. Zatiaľ dve až tri lyžice, ďalšie prípadne ešte pridajte pri dochucovaní. Zvyšok fľaše vypite, dajte manželovi alebo priateľovi a zmes premiešajte.

3. Nebuďte prekvapení, nátierka bude veľa tekutá, nezabudnite ju dostatočne vychladiť, aby zhustla a dala sa dobre natierať. A než ju dáte do chladničky, doplňte ešte trochu zelene - trebárs najemno nasekanú jarnú cibuľku alebo pažítku. Dosoľte a okoreňte podľa potreby.

4. Servírujte s čerstvým chlebom. Prípadne aj ďalším pivom.

Publikované



ČLÁNKY MOHOU KOMENTOVAT POUZE PŘIHLÁŠENÍ UŽIVATELÉ
Registraci provedete ZDE
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Kontakt

© 2004-2022 CZECH NEWS CENTER a.s.