končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 41 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
ZVERINA |
Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínomPOTREBNÉ PRÍSADY 600g jelenieho (srnčieho) stehna, 2 PL oleja, kúsok zeleru, petržlenu a mrkvy, korenie na divinu, 3 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká borievok, 1 bobkový list, 1 dl červeného vína, brusnice, soľ, ½ kocky bujónu POSTUP PRÍPRAVY Stehno opláchneme, očistíme od blán, pokoreníme korením na divinu, posolíme. Na tuku opražíme mäso z každej strany a potom ho dáme do tlakového hrnca. Pridáme koreňovu zeleninou, koreniny, bobkový list, bujón, víno a podlejeme asi 2,5 dcl vody a dusíme 30-35 min. Mäkké mäso vyberieme dáme do pekáča. Šťavu aj so zeleninou rozmixujeme pridáme brusnice, povaríme . Šťavu nalejeme na mäso a dáme ho zapiecť. Podávame so zemiakovými knedličkami alebo knedľou, prípadne zemiakmi. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov) Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 21.12.2014, 19:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Jelenie medailóniky s brusnicovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY jelenie stehno * mleté čierne korenie * soľ * olej * hladká múka * cibuľa * paradajkový pretlak * mletá červená paprika * bobkový list * čierne korenie celé * nové korenie * brusnicový džem s kúskami * hladká múka * červené víno POSTUP PRÍPRAVY Túto špecialitku som varila na svoje narodeniny, a keďže nám to chutilo tak som urobila na Silvestra repete :) Mäso si narežeme na rezne a naklepeme. Osolíme a okoreníme. Rezne ukladáme do dózy pričom jednotlivé kúsky polejeme olejom, takto sa to môže marinovať aj dva, tri dni v chladničke. Základ: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak a ďalej restujeme. Potom zaprášime mletou červenou paprikou a zalejeme vodou. Mierne osolíme, pridáme nové korenie, čierne celé korenie a bobkové listy. Rezne obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji. Opečené ukladáme do pripraveného základu. V tlakovom hrnci varíme 20 minút a potom ešte necháme 5 minút postáť. Rezne vyberieme na tanier. Do omáčky dáme brusnicový džem a červené víno. Krátko povaríme. Ochutíme. Omáčka by mala byť skôr sladká ako slaná. Omáčku zahustíme hladkou múkou rozhabarkovanou v červenom víne. Následne omáčku precedíme a prehrejeme spolu s rezňami. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 22.1.2016, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Zajac na paprikePOTREBNÉ PRÍSADY 1 predná časť zajaca, rastlinný olej, 2 cibule, 1 lyžica mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, voda, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, 1 zeleninová paprika, 2 lyžice bieleho jogurtu. POSTUP PRÍPRAVY Očistenú a umytú prednú časť zajaca posekáme na menšie kúsky a opražíme v rozohriatom rastlinnom oleji. Pridáme očistenú cibuľu posekanú nadrobno a mletú červenú papriku, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a trocha opražíme. Potom podlejeme vodou, pridáme rajčiakový pretlak, zeleninovú papriku bez jadrovníka pokrájanú na malé kúsky a udusíme do mäkka. Nakoniec zjemníme bielym jogurtom. Podávame so zeleninovým šalátom vhodným k hlavnej živočíšnej skupine. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Katarina H. (penelope10) ID 45813 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 30.10.2008, 23:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Diviačik na spôsob Chop-sueyPOTREBNÉ PRÍSADY pri prvom obrázku... POSTUP PRÍPRAVY :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Lucia B. (luckaeuro) ID 24486 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 6.9.2008, 12:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Zapekaný varený domáci králikPOTREBNÉ PRÍSADY 1 varený králik maslo mletá červená paprika mleté čierne korenie soľ POSTUP PRÍPRAVY Uvareného králika pokrájajte na porcie, poukladajte na alobalovú misku, preložte na dobre rozohriaty rošt, obložte surovým maslom a grilujte z každej strany 3 min. Hotového králika upravte na misu, posypte mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou a soľou a polejte horúcou odkvapkanou šťavou. Podávajte s paradajkovou omáčkou a so zemiakmi. Môžete podávať aj s kôprovou alebo chrenovou omáčkou. je to ozajstná mnamka,ale nam viac chuti s paradajkovou omáčkou a so zemiačikmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lenka Tarabova (cocacola3) ID 20161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Divina - Medailónky s brusnicovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g karé z diviny, olej, cesnak, koreňová zelenina (mrkva, kúsok petržlenu, kúsok zeleru), korenie na divinu alebo na stejky, šľahačková smotana, brusnicový kompót, citrónová šťava, soľ POSTUP PRÍPRAVY Manžel priniesol mäsko z lane a nevedela som, čo s ním. Tak som si prečítala pár receptov a uvarila podľa svojho ;o) Je to veľmi jednoduchý, rýchly a chutný receptík, tak vyskúšajte. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Lucia G. (Luliky) ID 9334 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 9.3.2013, 21:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Maxov zajacPOTREBNÉ PRÍSADY 1 zajac,kečup, cesnak, slanina,soľ,ČMK,kari korenie, vegeta,oliv.olej,oregano, provensálske korenie,maslo, príloha-ryža,zemiaky.. POSTUP PRÍPRAVY viď obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Adriana M. (Adrian) ID 32760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Srnčie ragúPOTREBNÉ PRÍSADY srnčie pliecko,olej,cibuľa, koreňová zelenina,soľ, 3 zrnká čierne korenie, 3 zrnká nové korenie, 1 bobkový list, 1 L cukru,2 dl červené víno,2 L šípkový lekvár (slivkový) POSTUP PRÍPRAVY Deň pred varením pliecko pokrájam na kocky (slížiky, medailónky). Nakorením (na divinu alebo stačí soľ, drvená rasca, trošku tymiánu, nové korenie a polejem trošku olejom - premiešam, odložím do chladničky). V deň varenia cibuľu spením na oleji, pridám mäsko, pokrájanú zeleninu, cukor, korenie a ešte chvíĺu opečiem, stále miešam, zalejem vývarom (môže byť aj voda) a dusíme. Zalejem červeným vínom, pridám lekvár a povarím, pred koncom zahustím solamylom (nepoužívam zápražku z múky...:-(() Mäso môžem nakrájať aj na medailónky, potom ho vyberiem a omáčku zmixujem a zalejem ňou mäsko !!! Vyzerá to super. Podávame s ryžou. Dobrú chuť ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Gabika F. (copka) ID 27398 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Medailónky v omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY srnčie (jelenie) mäso v celku,korenie - soľ, čierne korenie celé, nové korenie celé, bobkový list,pretlak,mrazená zelenina (ja používam Trio-mrkva, hrášok, kukurica ),sladká smotana na varenie,solamyl POSTUP PRÍPRAVY Mäso deň pred úpravou natriem korením (na divinu) a odložím do chladničky. Na druhý deň dám mäsko v celku variť do vody s korením (viď prísady). Keď je mäso uvarené, vyberiem z hrnca, vývar precedím a ďalej varím, pridám zeleninu, pred dovarením zeleniny pridám mäsko pokrájané na asi 0,5 cm medailónky, pretlak (+1L cukru) a nechám trošku povariť, aby sa prísady "zoznámili". Nakoniec pridám trocha sladkej smotany na zjemnenie chuti a zahustím solamylom rozmiešaným vo vode. Nechám prevrieť a odstavím. Podávam so zemiakovou kašou. PS: je to super jedlo bez tuku...., aj pre deti mňam....:-)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Gabika F. (copka) ID 27398 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.9.2011, 9:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Jelení gulášPOTREBNÉ PRÍSADY 1-1,3 kg orezov z jeleňa vhodných na guláš, olej alebo masť , veľká cibuľa, 1 ks veľký paradajkový pretlak alebo 2 ks malých,1 kávová lyžička mletej červenej papriky, 4-5 strúčikov cesnaku, Worčestrová omáčka, soľ , korenie, sušený alebo čerstvý tymián, rozmarín po 1/2 kávovej lyžičky alebo 1 vetvička čerstvého, borievky (cca 25 ks bobuliek) , cca 1 kg zemiakov, kto má a chce môže dať aj za hrsť sušených hríbov POSTUP PRÍPRAVY Keď som skoro dovarila napadlo ma, že pozriem či už tu taký recept je a nie je, tak pridávam, ale len s minimom obrázkov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 7.1.2017, 9:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 41 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |