
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZVERINA |
Adriana M. (Adrian) ID 32760 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Maxov zajac[ recept č. 4048 zo dňa 17.2.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 zajac,kečup, cesnak, slanina,soľ,ČMK,kari korenie, vegeta,oliv.olej,oregano, provensálske korenie,maslo, príloha-ryža,zemiaky.. POSTUP PRÍPRAVY viď obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Rozporcujeme zajaca.Vymiešame si pastu z asi 1 dcl oliv./príp.iného/ oleja, 1 PL pretlačeného cesnaku, 1 ČL soli, 1ČL vegety,l ČL kari korenia, 1 ČL oregana, 1/ 2 ČL ČMK,1/2 ČL provensálskeho korenia a 1-2 PL kečupu.Koreniny dajte podľa chuti, tieto sú však overené,možno sa ich zdá príliš,ale zajačina nie je výrazné mäso. ![]() Ponatierame kúsky zajaca z jednej strany.Použijeme asi 1/3 pasty. Pokrájame si slaninu na plátky. ![]() Na panvici opražíme plátky slaniny,vyberieme na tanier a do výpeku dáme asi 2 PL masla. ![]() Kúsky zajaca natretou stranou poukladáme na rozpálenú panvicu s maslom, zvrchu ponatierame pastu /necháme si ešte trochu pasty/,potom pootáčame, aby bolo mäsko opečené z oboch strán. Opekáme len krátko. ![]() Poukladáme do pekáča,výpek vylejeme navrch,zakryté dáme piecť asi na 200 st.na cca 3/4 hod./podľa množstva mäsa a trúby/. ![]() Potom odkryjeme, ponatierame zvyšnou pastou, popolievame vypečenou šťavou,poukladáme plátky odloženej slaniny a odryté zapečieme do červena. ![]() Podávame s ryžou, zemiakmi,šalátom.. Zajačie mäso nie je vysušené,je mäkké, ale kto nemá rád, môže nahradiť kuracinou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |