Zobraziť přihlasovací formulár

Čo všetko vyrieši lak na vlasy?

  • Publikované:
Čo všetko vyrieši lak na vlasy?

The higher the hair, the closer to god“ alebo „Čím vyšší účes, tým bližšie k bohu“. Áno, toto bolo oficiálne heslo šesťdesiatych rokov v Amerike. Dnes už je lak na vlasy úplne bežnou súčasťou kozmetickej výbavy každej ženy, k čomu je, všetci vieme. Aj keď možno nie tak úplne. Vďaka rovnakým vlastnostiam, ktoré držia naše vlasy viac či menej tak, ako si to predstavujeme, zvládne aj obyčajný lak za pár korún doslova zázraky. A to nielen na vlasoch.

Ako úplne prvý lak na vlasy sa objavil dodnes známy Elnette značky L'Oréal, a to v roku 1960. Už o pár rokov vytlačil z prvej priečky najpoužívanejších kozmetických prípravkov rúže a bolo vďaka nemu možné prežiť dnešnú optikou vnímanú šialenú módu tých najvelkoobjemovejších účesov. Je horľavý, je pod tlakom, obsahuje veľa škodlivých látok, ale napriek tomu si svoje popredné miesto v našej kozmetickej výbave drží a držať bude. Aj preto, že s ním zvládneme veľa ďalších vecí.

  • Domáce vence. A to najmä tie, ktoré na sebe majú ihličie. Akonáhle ich prestriekame lakom na vlasy, ihličie nebude opadávať a nevyschne - nezhnedne. Len naozaj pozor, nepoužívajte na vence, na ktorých majú horieť sviečky! Lak na vlasy vám zafixuje aj iné dekorácie, šípky, jarabiny, obilie, drobné kvety. Všetko síce časom zoschne, ale nestratí farbu a nebude opadávať.

  • Pomôže odstrániť z oblečenia škvrny od rúžu aj prepisovačky. Na takéto škvrny nastriekajte lak na vlasy. Pár minút počkajte, rúž aj pero by ste mali ľahko zotrieť.

  • Udrží čisté záclony. Nové alebo čerstvo vyprané (ale suché) záclony udržíte čisté oveľa dlhšie, keď ich niekoľkokrát prestriekate lakom na vlasy. Každú vrstvu nechajte zaschnúť a špina, prach alebo dym sa rozhodne do vlákien nedostanú len tak.

  • Výkresy sa nerozmažú. Či už chcete zafixovať svoj výtvor alebo výkresy vašich detí, nasprejujte papier alebo plátno z väčšej vzdialenosti lakom na vlasy. To funguje výborne predovšetkým na výkresy kreslené uhľom, pastelkami alebo kriedami, ktoré sa ľahko stierajú.

  • Topánky vydržia dlhšie naleštené. Prestriekajte ich jemne lakom na vlasy, ten vytvorí na zapracovanej vrstve krému ochrannú masku.

  • Proti kĺzavej podrážke. Nasprejujte lakom na vlasy kĺzavé podrážky topánok, ideálne v niekoľkých vrstvách. Niekoľko nosení ani nebudete vedieť, že vaše nové topánky niekedy kĺzali.

  • Dlhšia krása pre rezané kvety. Nastriekajte ich zo vzdialenosti asi 30 cm lakom na vlasy (kvety zospodu). Kvety si oveľa dlhšie udržia farbu, neopadajú a vy si tak ich krásu krásne zakonzervujete.

  • Proti statickej elektrine. Na vlasoch aj na oblečení. Nastriekajte na elektrizujúci sveter lak na vlasy a poriadne premädlite, nech sa nevytvoria zaschnuté zlomy.

A aké je netradičné využitie laku na vlasy pre krásu?

Uhladí účes. Proste prestriekajte lakom na vlasy kefu, a tým potom vlasy učešte. Zabránite tak „malým úletom“ vašich vlasov.

Zafixujte doplnky. Pinetky, sponky, gumičky a iné vlasové doplnky, ktoré vám po vlasoch skĺzavajú, môžete udržať na mieste tak, že ich „prilepíte“ lakom na vlasy. Len ich po použití umyte, nech sa na ne do budúceho nosenia nenalepia smietky.

Funguje aj na mokré vlasy. Nasprejujte si lakom vlasy, keď sú ešte mokré, zapleťte vrkoče alebo urobte drdol a nechajte uschnúť. Potom rozpleťte a budete mať nádherne pevné lokne.

Ale aj na obočie. Vezmite si vatovú tyčinku alebo starú zubnú kefku a nastriekajte na ňu ľahko lak na vlasy. Následne použite k úprave obočia - funguje lepšie ako rôzne špeciálne gély! Len naozaj pozor na vniknutie laku do očí. Rozhodne nesprejujte lak priamo!

Urýchli schnutie laku na nechty. Proste na nechty naneste po nalakovaní lak na vlasy. Okrem toho, že skráti čas schnutia zhruba na polovicu, dodá aj extra lesk.

Máte nejaké vlastné špeciálne použitie laku na vlasy? Podeľte sa so svojimi skúsenosťami s ostatnými na Mimibazari!

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku