
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 21 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Mleté mäso zo šťavouPOTREBNÉ PRÍSADY Ingredience: 1 kg mletého mäsa, 3 pomleté rohliky, 2 vajcia, soľ, čierne mleté korenie, majoránka, oregáno, mletá rasca, 2 strúčky cesnaku, 1 menšia cibuľa, strúhanka a vajcia na obaľovanie. | Šťava: 1l vody, 3Pl kečupu, 3Pl horčice, 1Pl sójovej omáčky, oregáno, tymián, soľ, mleté čierne korenie. POSTUP PRÍPRAVY Suroviny spolu zmiešame. Vytvarujeme rezne, obalíme v strúhanke, namočíme do rozšľahaných vajec a zprudka opečieme. Poukladáme na pekáč. Pripravíme si šťavu: zmiešame všetky suroviny z ingrediencii na šťavu a zalejeme mäso až povrch...., zakryjeme vrchnákom, alebo alobalom, aby sa šťava nevyparila. Pečieme 1hod. a 10min. pri teplote 200 stupňov. Podávame zo zemiakovou kašou. Moje deti tieto rezne zbožňujú lebo sú mäkké a zo šťavou chutia baječne. Dobrú chuť:)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 10.6.2016, 22:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Výborný gulášikPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g bravčového pleca, 300 g udeného bôčku, 300 g cibule, 1 plechovka fazulí, 1 plechovka krájaných paradajok, 1 bal. guľašového korenia, olej, soľ, korenie, 5 Pl hlad. múky, 1 masox, chilli omáčka. POSTUP PRÍPRAVY Mäso a bôčik nakrájame na rovnaké kocky, mäso osolíme a okoreníme. Nakrájanú cibuľu orestujeme, pridáme mäso, guľášové korenie a masox, zalejeme vodou a dusíme do mäkka. Pridáme orestovaný bôčik a spoločne dusíme 10 min. Potom pridáme fazule a paradajky /bez nálevu/. Necháme prejsť varom a potom zahustíme múkou rozmiešanou vo vode do hladka. Varíme ešte 15 min. Hotový guľáš na tanieri ozdobíme kolieskami cibule a kyslou uhorkou. podávame s chlebom, zemiakmi alebo haluškami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zemiakovo - bylinkové toliarePOTREBNÉ PRÍSADY 800 g zemiakov, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 mrkvy, za hrsť nasekanej petržlenovej vňate, tymián, 1 Pl masla, 1 Pl kyslej smotany, 2 vajcia, 220 g poloh. múky, soľ, korenie, muškátový oriešok. POSTUP PRÍPRAVY Celé umyté zemiaky uvaríme a ešte teplé roztlačíme. Mrkvu nastrúhame, cibuľu a cesnak nadrobno nakrájame a krátko opražíme na masle. Prisypeme bylinky. Zmes potom zmišame s kyslou smotanou, vajcami a múkou. Zo zmesi formujeme toliariky a upečime. Podávame s čerstvou zeleninou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Bylinkový rezeňPOTREBNÉ PRÍSADY Zväzok petržlenovej vňate, žerucha, 150 g tvarohu, 4 morčaci rezne, 3 Pl oleja na opekanie, malá hlávka šalátu, 1 zelená paprika, 1 cibuľa, 4 Pl repkového oleja, 4 Pl vínneho octu, soľ ,korenie. POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame tvahoh s ptržlenovou vňaťou a žeruchou, osolíme a okoreníme. Rezne narežme tak, aby sme do nich môhli vložiť tvarohový krém a spojíme ich špáratkom. Potom rezne opekáme asi 15 min. na oleji. Papriku, cibuľu a šalát očistíme a nakrájame na drobno. Zleninu zalejeme zmesou oleja, octu a soli. podávame s rezňom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Udené s póromPOTREBNÉ PRÍSADY 1 pór, 2 jablká, 2 Pl olivového oleja, 1 Čl majoránky, 40 g strúhanky, soľ, korenie, 1 1/2 udeného rolovaného pleca, 1 citrón, 1 Čl chrenu, 200 g kyslej smotany. POSTUP PRÍPRAVY Pór nakrájame na kolieska, jablká zbavíme jadrovníkov a nakrájame na plátky. Na panvici rozohrejeme olej, krátko na ňom opečieme pór, jablká, majoránku a strúhanku. Zms okoreníme a osolíme. Rúru predhrejeme na 150 °C. uUduné plece vložíme do pekáča, nanesieme naň pripravenú zmes a k mäsu ju pritisneme. Zvoľna pečieme v rúre asi 2 hod. Z citróna vylisujeme šťavu a rozmiešame ju v kyslej smotane s chrenom. Osolíme a okorením. Udené plece necháme celkom vychladnúť, potom ho nakrájame asi na 1 cm hrubé plátky. Podávame s pripravenou chrenovou omáčkou a zemiakmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tvarohová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 bal. piškótov, 1/2 kg tvarohu, 4 dl mlieka, 2 vajcia, 1 hera, 2 bal. vanilkového cukru, 2 dl práškového cukru, 4 Pl rumu, 10 g svetlej želatiny, 1 Pl kakaa, ovocie /jahody, ananás, marhule, broskyňe /, šľahačka na ozdobenie. POSTUP PRÍPRAVY Želatinu namočíme na noc do 2 dl horúceho mlieka a želatinu rozmiešame v mixéry. Pridáme cukor, vanilkový cukor, rum, vajcia a striedame po lyžičkách tvaroh a zmäknutý tuk. Všetko dobre rozmiešame. Tvarohový krém rozdelíme na 3 časti. Väščiu tortovú formu vyložíme mikroténovou fóliou. Dno vyložíme tesne vedľa seba piškótmi a zalejeme 1 časťou tvarohového krému. avrch rozložíme ovocie a zalejeme 2 časťou tvarohového krému. Opäť rozložíme vrstvu piškótou a ovocie a zalejeme 3 časťou krému, do ktorého sme jemne zamiešali kakao. takto pripravenú tortu dáme do chladničky. Po vychladnutí ozdobíme šľahačkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Nepečená mokka tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 bal. detských piškótov, 100 ml silnéj kávy, 1 Pl rumu. Krém: 250 ml smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, 300 g Lučiny, 3-4 Pl práškového cukru. Na zdobenie: nastrúhaná čokoláda. POSTUP PRÍPRAVY Stužovač rozmiešame v smotane a tú potom ušľaháme do tuha. Lučinu rozotriem s cukrom a zjemníme s ušľahanou šľahačkou. Piškóty namočíme do kávy zmiešanej s rumom a vyložíme s nimi spodok i steny roztvárateľnej tortovej formy. Vrstvu piškótou pokryjeme časťou krému, ten prekryjeme časťou krému, ten prekryjeme vrstvou piškótou namočených v káve a potreme ostatným krémom. Tortu posypeme nastrúhanou čokoládou a dáme do chladničky stuhnúť a odležať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Omáčka z jogurtu a mrkvyPOTREBNÉ PRÍSADY 6-7 mrkví, 1 veľký jogurt, cesnak, soľ, olivy. POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu ošúpme a nastrúhame, orestrujeme na chvíľu na troche oleja. Potom zmiešame s jogurtom, do ktorého sme zamiešali cesnak a trochu soli. Na povrchu ozdobíme olivami. Podávam k hlavnému jedlu. Takto si pripravíme omáčku aj z cvikly, ktorú ale nerestujeme, lebo ju pred ošúpaním povaríme do mäkka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Zapečená ryža so slaninou a šampiónmyPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g ryže, 150 g sterelizovaných šampiónov, 50 g slaniny, 1 cibuľa nakrájaná na pol kolieska, 1 kyslá smotana, soľ, korenie, 1 paprika, ružičkový kel, olej. POSTUP PRÍPRAVY Na kocky nakrájanú slaninu orestujeme, pridáme cibuľu a šampióny. Osolíme, okoreníme, pridáme ružičkový kel a nakrájanú papriku. Do tejto zmesi vysypeme uvarenú ryžu a vložíme do rúry asi na 10 min. zapiecť. Vytiahneme z rúry, zaljeme smotanou a ešte zapečieme asi na 5 minút v rúre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Zapečné kuracie srdciaPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g kuracích sŕdc, 500 g brokolice, 1 konzervu lúpaných paradajok, 1 cibuľu, 100 ml bieleho vína, 200 ml vývaru, 250 ml bešamelovej omáčky, 1 žĺtok, 100 g tvrdého strúhaného syra, štipku strúhaného muškátového oriešku, 2 Pl nasekanej petržlenovej vňate, 2 Pl masla, maslo na vymazanie a strúhanku na vysypanie zapekacej misy, soľ, korenie. Bešamelová omáčka: 500 ml mlieka /popríp. zeleninový vývar /, štipku strúhaného muškátového oriešku, 1 Pl nasekanej petržlenovej vňate, 50 g masla, soľ. POSTUP PRÍPRAVY najprv si pripravíme bešamelovú omáčku: maslo rozohrjme a za stálho miešania pridáme múku. Získame svetlú záprašku, ktorú zriedime mliekom a za občasného miešania varíme na miernom plameni do zhustnutia. Nakoniec omáčku trocha osolíme, okoreníme muškátovým orieškom, prisypeme petržlenovú vňať a ešte 2 nim. povaríme. Na masle zpeníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené celé srdcia, podlejeme vínom a necháme chvíľu dusiť. Potom pridáme olúpané a nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme, podlejeme vývarom a pozvoľna dusíme do mäkka. Keď srdcia takmer zmäknú, pridáme k nim na ružičky rozobratú brokolicu a dodusíme spoločne. Zmes potom vložíme do maslom vymazanej a strúhankou vysypanej zapekacej misy a zalejeme bešamelovou omáčkou rozmiešanou so žĺtkom, syrom, štipkou muškátového orieška a naskanou petržlenovou vňaťou. V stredne rozohriatej rúre pečieme do zlatova. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi alebo ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 21 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |