končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 141 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,15 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové s údeným tofu a brokolicouPOTREBNÉ PRÍSADY bravčové mäso (alebo kuracie, morčacie) ,údene tofu, brokolica mrazená alebo čerstvá, sušené huby, čierne korenie mleté, sójová omáčka, soľ, paprika červená mletá, cibuľa, cesnak POSTUP PRÍPRAVY Presné množstvo neudávam, bohužial vždy varím od oka. Sušené huby zalejeme vriacou vodou a necháme postáť. Bravčové alebo iné mäso (kuracie, morčacie) nakrájame na malé kocky alebo pásiky. Odhadujem, že som použila asi 300 - 400g. Okoreníme ho čiernym korením, paprikou, môžeme pokvapkať sójovou omáčkou a necháme chvíľu postáť. Asi polovicu cibule nakrájame nadrobno, speníme na oleji. Pridáme nasekané 2 strúčiky cesnaku, chvíľu opekáme. Pridáme mäso a restujeme, kým sa nezatiahne. Podlejeme troškou horúcej vody, pridáme namočené huby aj s vodou, osolíme a prikryté dusíme. Kým sa mäso dusí, údené tofu nakrájame na asi 7mm pásiky. Posypeme červenou paprikou, čiernym korením, pokvapkáme sójovou omáčkou a necháme marinovať. Čerstvú brokolicu si rozoberieme na malé ružičky. Mäso priebežne kontrolujeme a podľa potreby podlievame horúcou vodou. Keď je skoro hotové pridáme brokolicu a spolu dusíme, kým nie je brokolica uvarená ako máme radi. My radšej chrumkavú. Namarinované tofu si opečieme na troške oleja a pridáme ku mäsu s brokolicou (opekanie môžete vynechať, ale ja to tak robím vždy, aby tofu trošku spevnelo a nenafúklo sa v šťave). Nakoniec pretlačíme strúčik cesnaku a už len chvíľu spolu povaríme. Kto chce, môže omáčku zahustiť, ja som to nerobila. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 26.3.2013, 18:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohové rezy s čučoriedkami (vyskladaný recept)POTREBNÉ PRÍSADY Drobenkové cesto: 1,5 hrnčeka polohr.múky, 0,5 hrnčeka práškového cukru, 130 g masla, 0,5 balíčka prášku do pečiva. Tvarohová plnka: 500g jemného tvarohu, 250g kyslej smotany, 1 vajíčko, 2 PL hladkej múky, vanilkový a práškový cukor podľa chuti (cca 100-150g), kôra z chemic.neošetreného citróna. Čučoriedky alebo iné ovocie POSTUP PRÍPRAVY Recept je na malý plech, rozmer 32x23cm alebo na tortovú formu. Vyskladala som si ho z asi 3-5 rôznych receptov, ako sa mi pozdávalo :-) Ospravedlňujem sa za otrasnú fotku, no vo foťáku sa nám vybili baterky,tak som fotila narýchlo posledný kúsok mobilom. Z múky, masla, cukru a prášku do pečiva si v prstoch spracujeme drobeničku. 2/3 dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, utlačíme na dno. Na to vylejeme plnku z vymixovaného tvarohu, smotany, vajíčka, hl.múky, cukru (cukor som pridávala len tak od oka, ochutnala som pred pridaním vajíčka) a citr. kôry. Na tvarohovú plnku rozložíme ovocie (u nás čerstvé čučoriedky) a posypeme zvyšnou mrveničkou. Pečieme pomaly v rúre vyhriatej na teplotu, ako bežne pečieme koláče. Prvú polhodinu som piekla koláč prikrytý papierom na pečenie a potom dopekala ešte asi 15-20min. odokryté. Upečený koláč necháme poriadne stuhnúť a vychladnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 25.7.2014, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapekané palacinky na slano - so špenátom a tvarohomPOTREBNÉ PRÍSADY Na palacinky: hladká múka (alebo kombinácia hladká + celozrnná), vajíčka, mlieko (+ trocha perlivej minerálky, asi 1 PL oleja). Na plnenie: špenát čerstvý alebo mrazený listový, 1 tvaroh jemný (vanička), 400 g kyslá smotana 18%, soľ, mleté čierne koreni,e cesnak, cibuľa POSTUP PRÍPRAVY Podľa osvedčeného obľúbeného receptu si upečieme palacinky (slané). Ja robím vždy od oka (cca 2-3 vajíčka, asi 0,5l mlieka, trochu perlivej minerálky, asi lyžica oleja, štipka soli a toľko múky, aby bolo cesto tak akurát. nechám postáť asi pol hodinky a pečiem palacinky). Na plnku si na troche oleja speníme cibuľu, pridáme čerstvý alebo mrazený listový špenát, trošku podlejeme a prikryté dusíme. trvá to len chvíľku. ochutíme soľou, čiernym korením a cesnakom. Tvaroh si vymiešame s kyslou smotanou (smotanu budeme potrebovať aj na potretie vrchu palaciniek). Osolíme. Palacinky natrieme tvarohovou plnkou, na ňu dáme udusený špenát a stočíme. Ukladáme do hlbšej zapekacej nádoby vystlanej papierom na pečenie (alebo potretej olejom). Vrch palaciniek potrieme kyslou smotanou a dáme do rúry zapiecť na cca 20min. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 28.4.2012, 16:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Šťavnaté pečené karé (krkovička) na horčiciPOTREBNÉ PRÍSADY bravčové karé bez kosti (alebo krkovička), plnotučná horčica, cibuľa, cesnak, korenie (mleté čierne, paprika, gyros alebo iné), soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY Jednoduchý :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 70 návštěvníkov) KOMENTÁRE (30) posledné: 31.1.2014, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Krupoto (krupove "rizoto" ) so zeleninou a tofuPOTREBNÉ PRÍSADY jačmenné krúpy, tofu (údené/biele), zelenina mrazená alebo čerstvá, cibuľa, korenie podľa chuti, zeleninový vývar, tvrdý syr (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY Nižšie OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 16.3.2012, 21:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Maslovo-medové sušienky z ovsených vločiekPOTREBNÉ PRÍSADY 200g jemnych ovsenych vlociek, 50g celozrnnej muky (alebo 250g ovsenych vlociek a ziadna muka), 130g masla (obsah tuku min.80%, proste to najmaslovejsie maslo,ake najdete), 50g cukru, 50-70g medu, 1 CL prasku do peciva, 1 vajicko, 50g sekanych alebo mletych orechov (pripadne aj slnecnicove alebo ine semienka, ja som dala asi 1PL slnecnicovych). POSTUP PRÍPRAVY Original recept je od Avanky zo stranky Varecha, ktorej zanho velmi pekne dakujem. Ako inak, musela som si ho pozmenit. A vy mozete kludne menit dalej a pridat do keksikov susene ovocie, viac druhov orechov, sekanu cokoladu... Link na Avankin recept: http://varecha.pravda.sk/recepty/susienky-z-ovsenych-vlociek/4231-recept.htmlkoment1 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov) KOMENTÁRE (29) posledné: 29.8.2017, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Čokoládová torta s jahodami a tvarohovým krémomPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 250ml acidofil.mlieka, 320g krystal. cukru, 350g polohr.muky, 2 CL sody bikarbony, 2 vajicka, 2PL kakaoveho prasku, 1,5 dl oleja. JAHODOVA VRSTVA: Mrazene alebo cerstve jahody, vanilkovy cukor, trosku zlateho klasu. TVAROHOVY KREM: 250 g jemneho tvarohu, 125g masla, 1/2 balicka zlateho klasu, asi 2dl mlieka, cukor podla chuti. + Cokoladova poleva na dokoncenie POSTUP PRÍPRAVY Torta pre kamarata na tridsiatku. Recept som si vyskladala a vyimprovizovala, ako sa mi pozdavalo a vysledok ma milo prekvapil :-) Za recept na korpus dakujem Katke T. (studiokatja) - vyborne, vlacne, pevne, take ako som si predstavovala. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov) KOMENTÁRE (42) posledné: 7.1.2014, 19:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Zeleninovo-krupková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY zelenina - zemiaky, mrkva, petrzlen, zeler, krupy, cesnak, cibula, sol, majoranka POSTUP PRÍPRAVY Krupky preberieme, premyjeme a namocime na hodinku-dve do vody (priznam sa, nemam vela skusenosti s varenim krupov, ale robim to takto a je to fajn :-) Na troche oleja spenime nadrobno nakrajanu cibulu, pridame nakrajanu mrkvu a cesnak, chvilu spolu poprazime, pridame trosku mletej cervenej papriky a cierneho korenia a za staleho miesania este trochu prazime. Zalejeme vriacou vodou, pridame zvysnu nakrajanu zeleninu a scedene krupy. Osolime, príp. ochutime domácou vegetou a varime do zmaknutia. Ja som mala aj uvareny mrazeny cicer, tak som tam dala aj ten. Pred koncom varenia mozeme pridat este pretlaceny cesnak a polievku trochu zahustime hladkou mukou rozhabarkovanou vo vode (muky davam vacsinou len malinko, aby nebola polievka vodova :-) prip. ked nechcem vobec, odoberiem cast uvarenej zeleniny a tu rozmixujem a vratim do polievky). Do odstavenej polievky pridame susenu majoranku. Polievka je syta a fakt dobra Orientacne mnozstvo na asi 3-4l hrniec: 3 zemiaky, 3 mrkvy, 1 petrzlen, asi 1/4 zeleru, 2 hrste krupov, 1/2cibule, 4 struciky cesnaku, (1PL hladkej muky) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 23.1.2013, 20:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medové rezy - klasikaPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g masla (margarinu), 300g prask. cukru, 8 poliev.lyzic medu, 4 vajicka, 2 kavove lyzicky sody bikarbony, 1kg hladkej muky. PLNKA: 0,5l mlieka, 8 kopcovitych cajových lyziciek hladkej muky, 250g prask.cukru, 200g masla, vanilkovy cukor. dzem (ribezlovy, slivkovy a pod.) POSTUP PRÍPRAVY Ak tu uz taky recept je, ospravedlnujem sa. Budem ho tu mat aspon pre seba, lebo u nas sa podla neho pieklo davno a su to tie najlepsie medove rezy, ake som kedy jedla. Maslo, praskovy cukor a med (teda prve tri suroviny z rozpisu) si v hrnci roztopime. Na dosku dame muku so sodou, pridame do nej roztopenu masu (vlaznu) a vajicka a vypracujeme cesto. Rozdelime ho na 4 casti, kazdu vyvalkame a na plytkom vymastenom a mukou vysypanom plechu upecieme. Alebo ako mi pripomenuli dievcence tu, jednoduchsie je upiect na opacnej strane plechu (tiez vymastit a vysypat mukou). Popod upeceny plat vtedy jemne prejdeme dlhym nozom a krasne sa zosmykne na podlozku. Na krem si uvarime hustu kasu z mlieka a hladkej muky. Osobitne si vyslahame maslo a cukor a postupne zaslahame vychladnutu mucnu kasu. Plnku si rozdelime na dve casti (alebo dve + trosku na vrchny plat) Vychladnuty plat potrieme plnkou a pritlacime druhym platom. Ten potrieme lekvarom a prilozime dalsim platom, natrieme plnkou a prilozime posledny plat. Poriadne popritlacame. Posledny plat mozeme potriet jemnuckou vrstvou kremu. Kolac polejeme cokoladovou polevou a nechame v chlade (staci chladnejsia komora, spajz) odstat. Najlepsi je po par dnoch a je vyborny na mrazenie. Osobne mam najradsej vytiahnuty z mrazaku napoly rozmrazeny, par mesiacov po Vianociach, ked uz clovek nie je tak prejedeny vsetkych sladkosti :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 92 návštěvníkov) KOMENTÁRE (36) posledné: 26.12.2013, 9:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Dusené tofu so zeleninouPOTREBNÉ PRÍSADY tofu (u nas vedie udene), mrazena zelenina aku mate radi (my mame najradsej akukolvek zmes s brokolicou), cibula, bujon alebo vyvar, sojova omacka, podla chuti bylinky, sol, hladka muka na zahustenie (nemusi byt) POSTUP PRÍPRAVY Bleskovka na odlahcenie, uvarene za 20 min. Tofu nakrajame na kocky, pokvapkame sojovou omackou a pridame korenie ake mame radi (napr. kari alebo cinske korenie, suseny cesnak, a pod.). Nechame aspon par minut postat (ale kludne aj hodinku,dve,tri). Na troche oleja spenime cibulu, pridame namarinovane tofu a opekame ho pekne do zlatista. Potom pridame mrazenu zmes, bujon (alebo vegetu), odporucam aj bylinky, napr. suseny tymian, podlejeme vodou a prikryte dusime,kym nie je zelenina hotova. Kto chce, moze omacku zahustit trochou muky. Priloha: cestoviny alebo ryza ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 21.11.2011, 6:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 141 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,15 ďalšie >> |