Janik G. (janicekBJ) ID 61360 |
|
Oblasť: Bardejov |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 1.10.2008 |
Naposledy: 2.10.2019 22:49 |
Aktualizácia: 21.2.2011 22:08 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 70 návštěvníkov)
Šťavnaté pečené karé (krkovička) na horčici
[ recept č. 46636 zo dňa 12.3.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
bravčové karé bez kosti (alebo krkovička), plnotučná horčica, cibuľa, cesnak, korenie (mleté čierne, paprika, gyros alebo iné), soľ, olej
POSTUP PRÍPRAVY
Jednoduchý :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Karé si nakrájame na plátky, trošku naklepeme a okoreníme (pre zjednodušenie si zvyknem namiešať zmes soľ, mleté čierne korenie, paprika a čokoľvek, čo mi príde pod ruku, napr. gyros alebo grilovacie alebo žiadne okrem čierneho a papriky a touto zmesou mäso posypem naraz,nemusím brať do ruky osobitne všetky korenia). Okorenené mäso potrieme z jednej strany plnotučnou horčicou a na rozpálenom oleji krátko opečieme, najprv horčicovú stranu, potom tú druhú. Pozor, prská to. Opečené mäso ukladáme na hlboký pekáč (kľudne na seba aj 2 vrstvy). Na mäso v pekáči poukladáme plátky cibule a cesnaku. V teplej vode si rozmiešame horčicu a soľ (na asi 1kg mäsa som dala približne 3 PL horčice a asi 1 ČL soli), zalejeme mäso, prikryjeme vrchnákom alebo alobalom a dáme do vyhriatej rúry piecť. Pečieme asi hodinu a pol, počas pečenia môžeme skontrolovať, či netreba doliať vodu, príp. ochutnať a dochutiť soľou alebo horčicou. Podávame s ryžou, zemiakmi, chlebom....
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
zuzana l. (šena) ID 153370 (31.1.2014, 13:35) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.11.2013, 8:42) |
|
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (15.11.2013, 16:40) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.11.2013, 8:42) |
|
ODPOVEDAŤ |
Eva M. (Evka111) ID 176539 (16.4.2013, 21:54) |
|
ODPOVEDAŤ |
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (16.4.2013, 21:03) |
Dobré mäsko, len ja som papriku pridala rovno pri pečení do hrnca a dala som skoro 1 čl. Bolo to priveľa. Horčicu vôbec nebolo cítiť a to som dala celých 200 g. Mala som skôr taký paprikáš s neindentifikovateľnou príchuťou Manžel sa nesťažoval, ale krkovičku na horčici urobím asi s kyslými uhorkami, tak ako vždy. S paprikou to skúsim znova ale so smotanou...ale ďakujem za inšpiráciu...aj tak to bolo dobré |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.4.2013, 21:14) |
papriku priamo do hrnca pri opekani by som nedavala,aby nezhorkla. len jemne posypat maso. a horcice si dala naozaj vela, zvlastne,ze ju nebolo citit. ja som len maso potrela z jednej strany a do omacky som dala mozno 3 lyzice, nie viac. ono to tu spravnu chut dostane prave pri opekani tej horcice. co uz, nie vsetko sa podari podla nasich predstav,ale som rada,ze si vyskusala |
ODPOVEDAŤ |
Katarína P. (katarinnka) ID 69116 (4.12.2012, 13:08) |
vynikajuci recept, trochu som si to upravila podla seba ale dakujem za skvelu inspiraciu. bolo to skvele |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (4.12.2012, 18:59) |
Katka, tesim sa velmi, ze si sa inspirovala |
ODPOVEDAŤ |
| Michaela B. (lotee) ID 91215 (3.9.2012, 15:16) |
asi som to prehnala s horcicou... |
ODPOVEDAŤ |
Marcela P. (marca) ID 20095 (8.6.2012, 15:58) |
Super papaníčko akurát sme si na ňom pochutnali |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.6.2012, 5:14) |
tak to ma velmi tesi, Marcelka. dakujem za vyskusanie a za avizo |
ODPOVEDAŤ |
Lili L. (lilinkaS) ID 44649 (7.5.2012, 9:48) |
Janik, mnamka velkaaaa |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.5.2012, 14:52) |
tesim sa, u nas velmi chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| Darina K. (dardela) ID 180972 (3.4.2012, 9:53) |
Paraaada dnes večer upečiem, veľmi sa teším |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (3.4.2012, 22:03) |
tak verim, ze sa masko podarilo a hlavne, ze chutilo. dakujem za vyskusanie |
ODPOVEDAŤ |
| | | Darina K. (dardela) ID 180972 (5.4.2012, 8:41) |
Tak ja som použila krkovičku namiesto karé, musím povedať, že paráda, rozpadávalo sa na vidličke, no a chuťovo, hotová fantázia ďakujem za skvelý receptík |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.4.2012, 16:13) |
super,tesim sa velmi, ze si spokojna. s krkovickou to bolo asi este stavnatejsie ako s kare, ze? |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Darina K. (dardela) ID 180972 (9.4.2012, 19:19) |
asi áno, karé je predsa trocha suchšie mäsko.... |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.3.2012, 19:44) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (12.3.2012, 17:48) |
Janík, toto sú mäska, ktoré hádam každý ľubí u nás vždy vítané |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.3.2012, 19:44) |
ej veru, vdacne jedlo pre kazdeho |
ODPOVEDAŤ |
| Lubica L. (lubica007) ID 19881 (12.3.2012, 14:01) |
robím podobne, ale v tlakovom hrnci , a teda vlastne dusím a nepečiem |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.3.2012, 19:44) |
tiez robievame dusene v tlakaci, bravcove alebo hovadzie http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14750&user=61360, ale tentoraz sa mi zachcelo peceneho fajnove bolo tiez |
ODPOVEDAŤ |