. .. .. .. .. .. .
. .

Čokoládová torta s jahodami a tvarohovým krémom - RECEPT 46149

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 61360 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)


Čokoládová torta s jahodami a tvarohovým krémom


[ recept č. 46149 zo dňa  ]


Čokoládová torta s jahodami a tvarohovým krémom


POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 250ml acidofil.mlieka, 320g krystal. cukru, 350g polohr.muky, 2 CL sody bikarbony, 2 vajicka, 2PL kakaoveho prasku, 1,5 dl oleja. JAHODOVA VRSTVA: Mrazene alebo cerstve jahody, vanilkovy cukor, trosku zlateho klasu. TVAROHOVY KREM: 250 g jemneho tvarohu, 125g masla, 1/2 balicka zlateho klasu, asi 2dl mlieka, cukor podla chuti. + Cokoladova poleva na dokoncenie

POSTUP PRÍPRAVY

Torta pre kamarata na tridsiatku. Recept som si vyskladala a vyimprovizovala, ako sa mi pozdavalo a vysledok ma milo prekvapil :-)
Za recept na korpus dakujem Katke T. (studiokatja) - vyborne, vlacne, pevne, take ako som si predstavovala.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

na korpus si zmiesame osobitne suche a mokre prisady. Mokru zmes vlejeme do suchej a vareskou vymiesame cesto. Upecieme vo vymastenej a mukou vysypanej forme (moja ma priemer 23cm). papier na pecenie som nedavala a korpus sa krasne oddelil od formy. Vychladnuty korpus rozkrojime a pripravime si jahodovu vrstvu
jahody pokrajame na mensie kusky a dame do hrnca varit (mrazene urcite nepodlievame), pridame vanil. cukor podla chut a chvilu povarime. ked su jahody uvarene a zo stavy sa urobi hustejsia omacka, pridame v troske vody rozmiesany Zlaty klas (jahod som mala za 1 teglik od 400g masla a Zlateho klasu som dala 2 kopcovite lyzicky - vody naozaj len najnutnejsie mnozstvo). minutku povarime, zmes by mala byt stredne husta. Jahodovu "kasu" natrieme na korpus. Natierala som ju rovno za horuca, trosku som sa bala, ci sa prilis nevpije do cesta,ale zvlacnilo to korpus presne ako bolo treba :-)
Tvarohovy krem: Najprv si uvarime puding z polovice Zlateho klasu a 2dl mlieka. mozete pridat aj cukor, ako ste zvyknute. kasu nechame vychladnut. tvaroh a maslo nechame postat pri izbovej teplote, aby mali rovnaku teplotu a maslo bolo slahatelne. Maslo si vyslahame s praskovym cukrom,prip.aj s vanilkovym (mnozstvo podla chut, ja som dala asi 1 hrst a zdalo sa mi to akurat, nepresladene), do vyslahaneho po lyziciach zaslahavame vychladnutu kasu zo Zlateho klasu. Nakoniec postupne zaslahame aj tvaroh. Pre sviezejsi krem odporucam pridat aj trosku citronovej kory. Krem natrieme na vychladnutu jahodovu vrstvu. (trosku si nechame na ozdobu a natretie vrchneho platu)
Prilozime vrchnym platom a ten jemne natrieme kremom. Vrch polejeme cokoladovou polevou (cokolada + cera + trosku masla alebo par kvapiek oleja). Ozdobime podla vlastnej fantazie. tortu nechame odstat v chlade aspon par hodin.
Foto na reze bohuzial nemam, nebolo casu odfotit na oslave,ale torta chutila a urcite ju budem robit zase :-) pozn. trosku mi nakoniec praskla cokolada,lebo som mala tortu polozenu na tanieri hornou vypuklou stranou dole a ked som ju prelozila na rovnu podlozku, zachcelo sa jej narovnavat :-D


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< 65 rokov | Čokoládová torta s jahodami a tvarohovým krémom | Kristiánkova penovka k narodeninám... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
andrea k. (adka312) ID 241221 (7.1.2014, 16:28)
No, sice som nenapisala aka bola torta minuly rok, ale idem ju robit tento rok znova :-) (Y) (Y) bola super, kazdy si ju pochvaloval, tak sa mi zapacila... idem vsak spravit nieco ine - hlavu peppa pig :-p uvidim ako sa podari
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.1.2014, 19:41)
,-) lepsie neskor ako nikdy a hlavne fakt, ze ju ides robit zase pre mna svedci o tom, ze sa musela naozaj vydarit. dakujem krasne za komentar (L)
ODPOVEDAŤ
Naďa H. (brblosko) ID 157312 (26.9.2013, 10:33)
parádna :) už viem aku tortu upečiem malému na 3. narodeniny :-) len asi iné ozdoby budu :-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.9.2013, 21:03)
:-) jej, Nadi, tesim sa,ze recept zaujal. jasne, ozdobit kazdy podla seba, ja na zdobenie vonkoncom nie som ,-) verim,ze ked vyskusas,budes spokojna a malemu uz vopred vsetko najlepsie (L)
ODPOVEDAŤ
Mirka B. (Miruska 2) ID 32225 (18.6.2013, 12:26)
Ahoj, chcela by so sa spýtať či je ten krém dosť tuhý, či by vydržal aj v poschodovej torte, alebo či sa nerozteká a môžem ho potiahnuť marcipánom? ďakujem :-$
ODPOVEDAŤ
andrea k. (adka312) ID 241221 (10.1.2013, 16:36)
idem ju skusit upiect :) nemam acidofilne mlieko, tak som spravila iny korpus, tak uvidime ako to dopadne, zajtra ju naplnim a v sobotu budeme oslavovat dcerkine narodeniny, tak napisem aka bola :)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.1.2013, 15:59)
Adka, verim, ze budes spokojna. dcerke vsetko najlepsie a budem rada,ked napises,ako sa nakoniec vydarilo (L)
ODPOVEDAŤ
Janka L. (jankalo) ID 108253 (10.6.2012, 21:48)
Je vynikajúca, robila som ju na oslavu menín mojej vnučky Karolínky a okrem mojej tortičky tam bola prinesená ešte jedna od skutočnej cukrárky. Tortu s ťažkým krémom nechcel veru nikto, zato po tejto sa len tak zaprášilo. Bola jedinečná, svieža a chutná. Vďaka za recept, pridávajte ďalšie receptíky. Tieto Vaše improvizácie sú perfektné a inšpirujú mnoho ďaších kuchárok, ako napr. mňa. Ďakujem. (Y) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.6.2012, 10:50)
Janka, ani neviete ako ste ma svojim komentarom potesili :-) (G) Dakujem velmi krasne. Mam v zalohe este jednu prudko improvizovanu tortu,ktora vznikla pri priprave torty tejto velmi podobnej, no cakam na fotku v reze od oslavenkyne ,-)
juj,dakujem este raz za pochvalu. pozdravujem rodinku (L)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (27.4.2012, 21:48)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Marta M. (marta1979) ID 104721 (27.4.2012, 18:37)
Janíčku,dakujem za receptík,tortička je fantastická,mnam nevieme sa jej dojesť (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.4.2012, 19:48)
:-) jej, Marti, vyskusala si? :-) tesim sa velmi, ze si spokojna, jooooooj,tak velmi sa tesim (G) (L) dakujem krasne za milu spravu
ODPOVEDAŤ
Monika H. (jakubko) ID 17181, mimibazar.sk/jakubko (26.4.2012, 21:39)
vyskúšame (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.4.2012, 12:20)
budem rada,Monika. a hlavne, ked sa podari a bude chutit (L)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (14.3.2012, 16:07)
och to je teda mnamka :)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.3.2012, 19:01)
:-$ dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Monika B. (Monullik) ID 170902 (14.3.2012, 15:47)
|:o) dobry napad s jahodkami (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.3.2012, 19:01)
(L)
ODPOVEDAŤ
Viera K. (ravot) ID 122672 (19.2.2012, 21:21)
Jani chcem sa spýtať budem piecť vnučke poschodovú tortu zhánam aký korpus,lúbia taký štavnatý je tento taký štavnatejší? ako je asi vysoká,potrebujem vyššiu dík
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2012, 21:34)
tento korpus je pevnejsi a hutnejsi ako klasicky piskotovy a kedze je tam kysle mlieko, je podla mna dost stavnaty. v podstate velmi podobny ako babovka z kysleho mlieka. co sa tyka vysky... tipujem, ze mohol mat tak 4-5cm, takze ked budete potrebovat vyssi, asi bude treba zvacsit davku (L)
ODPOVEDAŤ
Viera K. (ravot) ID 122672 (20.2.2012, 19:47)
dakujem za odpoved asi to najprv skúsim upiecť pre nás doma .
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.2.2012, 22:32)
tak to bude asi najistejsie. ja sa na seba vzdy zlostim,ze skusam novoty a improvizujem vzdy na poslednu chvilu, ale zakazdym to urobim zas a znova ,-)
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (19.2.2012, 21:15)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2012, 21:34)
(L)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (19.2.2012, 21:10)
Janík, tvoje recepríky sú super, viacero som skúšala a sú (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2012, 21:34)
och, Ivanka, dakujem za taky kompliment. som rada, ze sme si sadli do rany, co sa chuti tyka :-p (L)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (19.2.2012, 19:28)
(^) je krásna. (Y) (Y) (Y) Určite aj chutná. Dávam plný počet...10 bodov. (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2012, 20:41)
:-) dakujeeem, Zlatka (L)
ODPOVEDAŤ
Marta M. (marta1979) ID 104721 (19.2.2012, 19:24)
Janíčku,tak teda musela byť 8o| 8o|,tvaroh ,jahody mnam,určite vyskúšam (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2012, 20:41)
(L) verim,ze bude chutit aspon tak ako nam, Martuska
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.2.2012, 18:55)
ahoj Janíčku (L), krásna tortička, nedá sa mi nereagovať (clamp) (clamp) (clamp) fakt skvelé, musela chutiť fantasticky :-p |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2012, 19:22)
Matka, dakujem krasne. chutila velmi, tie jahody urobili vela. sice som trpla, co z toho bude,lebo ja sa nepolepsim a musim stale improvizovat a vymyslat, ale co uz, hlavne,ze sa podarilo. aj preto som tu vlozila recept, aby som si pamatala,lebo nabuduce by som si teda nespomenula, ako som ju robila ,-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.2.2012, 19:31)
práve tie improvizácie sa mi veľmi páčia (clamp) (clamp) ... a píšem si všetko tiež- horšie je, že dosť často zabudnem kde som dala poznámky a najnovšie hľadám v PC aj 3 recepty, ktoré som aj nafotila ,-) ,-) - raz nájdem jedno, raz druhé -už len to dať dokopy :-D - takže - zapisovanie - fotenie, zverejňovanie plne plne oceňujem (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.2.2012, 14:40)
moja,ja to mam popisana po papierikoch, pozakladane po celej kuchyni (samozrejme,ze len suroviny, nazov nikdy a potom len spekulujem,co to asi tak mohlo byt ,-) ) nevadiii,ono sa to nejak vzdy da dokopy, ze? ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (19.2.2012, 18:07)
Janíček, super si to vymyslela (clamp) (clamp) (clamp)! Tiež mám rada takéto svieže torty, kamarát mal určite radosť! (L) (L) (L) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2012, 18:51)
Darinka, dakujem, tesil sa velmi, necakal to, bolo prekvapko :-)
ODPOVEDAŤ
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (19.2.2012, 12:23)
(zajic) (zajic) (zajic) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2012, 14:18)
(L) dakujem
ODPOVEDAŤ
Eva M. (evita76) ID 15730 (19.2.2012, 11:56)
krásna, verím že chutila super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (^) (^) (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2012, 14:18)
dakujem, Evi, bola vyborna :-)
ODPOVEDAŤ
Naďa D. (nadula2) ID 88352 (19.2.2012, 10:23)
Ďakujem za recept o týždeň upečiem synovi k narodeninám,hľadala som tu nejakú takúto tortu lebo deti nemajú radi krémové a táto prišla ako na zavolanie,jahody a tvaroh výborná kombinácia a vyzerá krásne tak ešte raz dík (Y) (L) (^) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2012, 14:17)
za malicko, Nadi, verim,ze bude chutit. keby si chcela krem este menej kremovy, urob len z tvarohu, masla a cukru, bez pudingu, i tak bude vyborny (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu