končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 99 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moravské koláče :-)POTREBNÉ PRÍSADY 250g hl.múky, 250g pol.múky, +-23g kvasníc, 250-300ml mlieka, 2PL kyslej smotany, 70ml oleja - masla, 3PL kr.cukru ( podľa chuti kľudne i viac ), štipka soli. Tvarohová náplň:1 tvaroh, 1 vajce, asi 3PL pr.cukru,šk.cukor. Posýpka: 3PL pol.múky, 3PL práš.cukru, 2PL masla.......slivkový lekvár POSTUP PRÍPRAVY Do preosiatej múky pridáme smotanu,cukor,olej a nakoniec kvások.Podľa potreby dolievame mlieko.Vypracujeme hladké cesto.Necháme v teple asi hod.vykysnúť.Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska.Na plech s peč. papierom,alebo tef.podložkou poukladáme,urobíme v strede trochu priehlbinku,pridáme tvarohovú náplň,potom do stredu tvarohu dáme sliv.lekvár.Okraje potrieme olejom a nakoniec posypeme posýpkou.Necháme ešte chvíľu podkysnúť.Pečieme na 200 *C asi 15 min. - záleží od Vašej rúry,preto koláče radšej sledujte. Toto cesto používam na všetky kysnuté koláče,tak Vám snáď bude chutiť! Prajem dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 14.11.2012, 17:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový mrežovník z lineckého cesta :-)POTREBNÉ PRÍSADY 250g hladkej múky alebo aj špaldovej, 125g obyčajného masla, 100 g práškového cukru, 1 vajce, štipka soli. Plnka:5-6 jabĺk,1 vanilkový cukor, práškový cukor podľa chuti, škoricový cukor, hrozienka, mandle,rum POSTUP PRÍPRAVY Z preosiatej múky,prášk.cukru,zmäknutého masla,soli a vajca vypracujeme cesto.Cesto zabalíme do fólie a dáme na 1 hod. do chladničky. Medzitým si pripravíme plnku:nastrúhame jablká,ktoré si ochutíte podľa Vašej fantázie a chuti.Ja som dala posekané mandle,škoricový cukor,prašk.cukor,vanilk.cukor a rum.Z cesta odoberieme jednu tretinu a dáme stranou.Zo zvyšného cesta vyvaľkáme kruh a prenesieme ho do naolejovanej formy.Cesto musí byť až po okraje a pár krát popicháme vidličkou.Dáme rovnomerne plnku,ja som trochu vytlačila šťavu,aby to nebolo moc mokré.Zo zbytku cesta vyšúlame mriežky a poukladáme na jablkovú plnku.Pečieme na 170-180 *C asi 20-30 min.Samozrejme záleží od vašej trúby,preto koláčik radšej sledujte.Nakoniec už len pocukrujeme.Môžte zvoliť aj iné ovocie, v lete napr.jahody,maliny... Nepozerala som sa,či sa tu už takýto koláčik nachádza,ak áno,tak zmažem. Koláčik vyskúšaný aj so špaldovej múky,len foto som pri rýchlej konzumácii už nestihla :-) možno nabudúce Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov) KOMENTÁRE (36) posledné: 8.1.2016, 17:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kura na červenom víne :-)POTREBNÉ PRÍSADY kuracie štvrťky,krídla...1 cibuľa, 2 - 3 mrkvy, šampiňóny,asi 2 dcl červeného vína, 3 str.cesnaku, kurací vývar, sójová omáčka, soľ, bob.list, korenie podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Kura umyjeme,osučíme,rozporcujeme,posolíme,pokoreníme a obalíme v hladkej múke.Na oleji a masle opečieme zo všetkých strán.Kura vyberieme a vo výpeku osmažíme cibuľu,šampiňóny,mrkvu.Poprašime hladkou múkou,poriadne rozmiešame a zalejem vývarom.Chvíľu dusíme,pridáme korenie a zalejeme vínom.Vrátime späť kura a dusíme,pokiaľ sa víno neodparí.Ja potom všetko preložím do zapekacej misy a pečiem domäkka a dochrumkava.Ak nechcete,môžte mäsko len podusiť. Podávame s ryžou,peč.zemiakmi.... Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Český hovädzí guláš na pive :-)POTREBNÉ PRÍSADY hovädzie mäso (predné,zadné,kliška) - podľa počtu hladošov asi 1 kg, 3 - 4 cibule, 3-4 PL rajč.pretlaku, 3 str.cesnaku, 0,5 l hov.vývaru, asi 1,5 svetlého piva, bravč.masť a podľa chuti:červená paprika, drvená racsa, majoránka, čierne korenie a soľ POSTUP PRÍPRAVY Hovädzie mäso si nakrájame na približne rovnaké kúsky.Cibuľu pokrájame na drobno a asi toľko,koľko je mäsa.Nie na gramáž ale na objem.Na bravč.masti orestujeme cibuľu,pekne do hneda.Pridáme mäso a opekáme zo všetkých strán,pokiaľ sa všetky kúsky nezatiahnú.Ostavíme z ohňa a pridáme asi 2 ML červenej papriky a rajčinový pretlak.Ja radšej papriku miešam mimo ohňa,aby nezhorkla.Poriadne premiešame,zalejeme horúcim vývarom a vrátime späť na oheň.Dusíme domäkka hodinku aj hod. a 1/2,podľa potreby dolievame vývarom.Pred koncom varenia zalejem pivom- POZOR nie chladeným a ochutíme:posolíme,pokoreníme,pridáme prelisovaný cesnak a medzi prsty majoránku.Podľa chuti a odvahy :-) môžme pridať aj čili papričku alebo čili korenie.Keď je guláš riedky,tak ho zahustíme chlebom,ktorý sme si dopredu namočili a prepasírujeme ho do gulášu,alebo postrúhame surový zemiak a povaríme. Podávame s chlebíkom alebo knedlou,tu je link na moju: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35898&user=177553 Ozdobíme podľa chuti a fantázie:cibuľkou,chrenom...... Obľúbený gulášik môjho manžela,varený podľa: http://www.youtube.com/watch?v=Fv9PX6EkrXc Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 15.4.2014, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Chrumkavé cornflakes košíčky :-)POTREBNÉ PRÍSADY 8 PL medu, 10 PL kryšt.cukru, 250g masla alebo margarínu, 100g varovej čokolády, 100g mletých orechov, 300g cornflakesov, košíčky POSTUP PRÍPRAVY Toto je výborná a rýchla mňamka.Ja robievam polovičnú dávku (zo všetkých surovín polovicu). Nad parou rozpustíme cukor a med - celkom sa to nerozpustí,ale to nevadí.Pridáme maslo,čokoládu a orechy.Nakoniec cornflakesy,všetko spolu premiešame a teplú hmotu lyžicou ukladáme do košíkov.Necháme v chlade stuhnúť.Ja košíky nechám vychladnúť,potom ich dám do plastovej dózy a do chladničky.Keď mám chuť na sladké,tak toto mám vždy po ruke. Prajem dobrú chuť :-) Ak sa tu už recept nachádza,tak sa ospravedľňujem a stiahnem ho. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 29.9.2012, 15:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Výborný zemiakový chlieb pečený v tortovej forme :-)POTREBNÉ PRÍSADY 700g hladkej múky T 650, 3 menšie uvarené zemiaky, 450ml - 500ml letnej vody(záleží od savosti zemiakov), 1/2 kocky droždia alebo 2 KL sušeného, 2 PL olivového alebo obyčajného oleja, 1 PL octu, 1 a 1/2 KL morskej alebo jedlej soli, 1 KL mletej rasce, 1 KL cukru POSTUP PRÍPRAVY Po viacerých kombináciach receptov na chleba,som si sama vymyslela recept,ktorý mi najviac vyhovuje,keďže ho pečiem v tortovej forme o priemere 22cm,tak aby vyzeral dobre.Urobím si najskôr kvások: do 200 ml vody,ktorá má mať 37 *C dáme 1 ČL cukru a droždie.Nechám vzísť kvások.Medzitým si preosejem múku,pridáme soľ,racsu,ocot,olej a najemno postrúhané uvarené zemiaky - asi 130g už očistených zemiakov.Keď mám kvások hotový,pridám ho do múky a tiež zvyšnú vodu - vody toľko,aby sa všaetko spolu spojilo.Všetko spolu varechou zmiešam - nebude to celkom ľahké,ale ak nie je treba,vodu navyše nepridávam.Keď sa cesto konečne spojí,vyklopím ho na pomúčenú dosku a miesim.Cesto sa bude lepiť,tak ho jemne podsypávam múkou,len po troške pridavať múku.Keď je cesto jemné a hladké,vložím ho späť do misky a nechám kysnúť na teplom mieste,kým nezdvojnásobí objem.Asi 1 a 1/2 hod.Keď sa nám cesto zdvojnásobí,vyklopím ho na jemne pomúčenú dosku,a len prevrátim zhora nadol.Vyformujem a prenesiem ho na plech,na ktorom mám pripravenú silikónovú formu na tortu - formu ničím nemažem.Výhoda silikónovej formy a chlebík sa sám po upečení odlepí!Chlebík nechám ešte 30 min v teple podkysnúť.Ja si 15 min odpočítam,lebo toľko trvá mojej rúre,pokiaľ sa rozbehne a zapnem ju na 200*C.Po pol hodinke je chlebík pripravený,urobím v strede kríž,potriem ho slanou vodou a vložím ho do rozohriatej rúry.Pečiem 15 min.na 200 *C a potom dopekám 25 min. na 170 *C,ale samozrejme čas záleží od vašej rúry.Ja mám elektrickú bez ventilátora,a viem z vlastnej skúsenosti,že pečie úplne inak ako s ventilátorom,preto si radšej chlebík sledujte.Po upečení chleba potriem slanou vodou a dám chladnúť na mriežku.Prikryjem chlebík utierkou z plátna. Prajem dobrú chuť :-) Viac užitočných rád,ako piecť chlieb,mám v mojom recepte: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45892&user=177553 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 29.9.2012, 15:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Orechovo-škoricové cmarové vejáriky.....alebo ako využiť plech na muffiny :-)POTREBNÉ PRÍSADY 200ml cmaru, 375g hladkej múky, 30g roztopeného masla, 15g čerstévo droždia alebo 2 ML sušeného, 1/3 ML soli, 2-3 ML cukru, 1/2 ML sódy bicarbóny......+ 30g masla,1 škoricový cukor,vanilkový cukor,vlašské orechy. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je z knihy Chlieb.V originálnom recepte sa volá FAN TANS a nie je v ňom škorica ani orechy,ale podľa mňa je takto koláčik chutnejší.Upozorňujem recept je na 12 ks.Kvasnice a 1ML cukru vsypte do nádoby s cmarom.Pomiešajte a nechajte 5 min.odpočívať.V miske zmiešajte múku,soľ,sódu,cukor podľa chuti a vlejte cmar a roztopené maslo.Všetko spolu zmiešajte,ak je treba dolejte trošku cmaru.Cesto prelože na pomúčenú dosku a mieste asi 10 min,kým nie je cesto hladké a pružné.S cestom sa dobre pracuje,preto nie je treba dosypávať múku.Vypracované cesto dajte späť do misky a nechajte na teplom mieste kysnúť asi 1 - 1 a 1/2 hod. - kým cesto nazdvojnásobí svoj objem.Po vykysnutí cesto zrazte hánkami a nechajte pár min. odpočívať.Potom preložte na pomúčenú dosku a vyvaľkajte na obdĺžnik 50 x 30.Mne to vydalo na 40 x 25,a tiež v pohode.Ostrým nožom nakrájajte cesto na 6 - 7 pásov širokých asi 4 cm.Potrite 30g roztopeným maslom.Posypte napr.ako ja poriadne škoricovým cukrom,orechami,alebo nechajte len také čisté maslové,ako v originály.Poukladajte pásy na seba a pokrájajte na 12 ks.Jednu bočnú stranu stlačte,aby sa jednotlivé vrstvy spojili.Len jednu stranu,ostatné strany veľmi nestláčame,aby sa vejáriky pekne otvorili.Vložte do maslom vymastenej muffinkovej formy spojom dole a prikryte utierkou.Nechajte ešte asi 30 min.podkysnúť.Pečte na 190 *C 15-20 min.Záleži samozrejme od Vašej rúry,preto radšej sledujte.Upečené pocukrujeme práškovým cukrom,alebo ešte škoricovým a maškrtíme. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (23) posledné: 31.10.2013, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Kôprová omáčka :-)POTREBNÉ PRÍSADY 2 PL masla, 1 PL oleja, 3 PL hladkej múky, 200 ml šľahačkovej smotany, asi 700 ml hovädzieho vývaru, 1 PL octu, asi 1 PL čerstvého alebo sušeného kôpru - podľa chuti, 1 KL cukru POSTUP PRÍPRAVY Táto omáčka sa Vám určite podarí a určite sa nezrazí - teda mne sa zatiaľ vždy podarila.Do zohriateho oleja a masla pridáme múku a urobíme zápražku.Miešame,aby náhodou neprihorela.Zalejeme vývarom,poriadne rozmiešame,stlmím plameň a za občasného miešania povaríme asi 15-20 min.V druhom hrnčeku zmiešam 1 PL octu a 1PL vody,nechám prejsť varom a odstavím.Pridám do toho asi 1 PL z omáčky,rozmiešam a až potom vlejem do hrnca k ostatnej omáčke.Ja tak robím všetky mliečne a kyslé omáčky,že si ten ocot prehrejem a až potom vlejem k ostatnému,pre istotu,aby sa omáčka nezrazila.Prilejem smotanu,pridám kôpor,cukor,soľ - všetko podľa chuti.Celú omáčku len prehrejeme - nevaríme.Ak by bola omáčka veľmi hustá,tak ešte rozriedim vývarom.Omáčka je výborná k varenému,alebo pečenému mäsku. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 5.6.2012, 9:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ovocný koláč z kyslého mlieka :-)POTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky polohr. múky, 1 hrnček kr.cukor, 1 hrnček kyslého mlieka - ja som dala cmar, 3/4 hrnčeku oleja, 2 vajíčka, 1 ČL sódy bicarbóny........1 tvaroh, citrónová kôra, 1 vanilkový cukor, škoricový cukor a ovocie - podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Postup je veľmi jednoduchý - ako pri klasickej, rýchlej bublanine: Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme cmar, múku,olej a nakoniec jedlú sódu.Všetko spolu vymiešame a vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech.Ak chcete,časť cesta môžte zmiešať s kakaom,bude dvojfarebný.Na cesto rozotrieme tvaroh:ja rozmiešam tvaroh s vanilkovým a škoricovým cukrom a pridám trochu citrónovej kôry. Ak nechcete,tvaroh vynechajte.Potom poukládame ovocie:napr.slivky,marhule - podľa chuti a zásob vo Vašej špajze.Nakoniec posypem mrveničkou:4 PL polohr.múky, 4 PL prášk.cukru a trochu masla.Pečieme na 180 *C asi 20-25 min.záleží od vašej rúry,preto radšej sledujte,alebo vyskúšajte špajlou.Teplý koláčik kvalitne posypeme škoricovým cukrom.Je úžasný,vláčny a hlavne rýchly na prípravu ..... Dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Skvelé palacinky,ktoré sa nelepia :-)POTREBNÉ PRÍSADY 360g hladkej múky, 400ml mlieka, 200ml minerálnej vody, 50g masla, 50g cukru, 2 vajcia,štipka soli POSTUP PRÍPRAVY Shrove Tuesday - Pancake Day je v Írsku fašiangový utorok - palacinkový deň.Je to posledný deň pred pôstom,kedy sa môžme napapkať sladkým jedlom.Tak ako sa na Slovensku robia fánky,šišky a pod,tak tu a pravdepodobne aj v Anglicku a anglicky hovoriacich krajinách sú to práve palacinky.Rozhodla som sa teda,že pridám recept na výborné palacinky,ktoré sa pri pečení nelepia: Do letného mliečka pridáme maslo,preosiatu múku,vajcia,soľ,minerálku a cukor-samozrejme podľa chuti pridáte viac,alebo menej.Všetko spolu mixérom vymiešame do hladka.Panvicu pred prvou palacinkou potrieme olejom,alebo maslom a nalejeme cesto.Ostatné palacinky sa už nemusia pred naliatím na panvicu potierať,a cesto sa vôbec nelepí.Hotové palacinky si pripravíme a ozdobíme podľa chuti, v mojom prípade trošku netradične: palacinku dobre pokvapkám citrónom, pridám kyslú smotanu vymiešanú s práškovým cukrom a posypem škoricovým cukrom.Keďže o tvarohu tu môžem len snívať obľúbili sme si takúto variantu. V každom prípade vyskúšajte a uvidíte,že palacinky nemusia byť len s tvarohom alebo s marmeládou. Z tejto dávky je asi 15 -16 palaciniek,čo pre mňa a manžela bohate stačí. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 5.7.2018, 14:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 99 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >> |