. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Mária K. (konteska) ID 177553
.
Oblasť: IRSKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.11.2010
Naposledy: 2.11.2022 18:06
Aktualizácia: 14.9.2011 19:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 99
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 99 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Moravské koláče :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hl.múky, 250g pol.múky, +-23g kvasníc, 250-300ml mlieka, 2PL kyslej smotany, 70ml oleja - masla, 3PL kr.cukru ( podľa chuti kľudne i viac ), štipka soli. Tvarohová náplň:1 tvaroh, 1 vajce, asi 3PL pr.cukru,šk.cukor. Posýpka: 3PL pol.múky, 3PL práš.cukru, 2PL masla.......slivkový lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

Do preosiatej múky pridáme smotanu,cukor,olej a nakoniec kvások.Podľa potreby dolievame mlieko.Vypracujeme hladké cesto.Necháme v teple asi hod.vykysnúť.Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska.Na plech s peč. papierom,alebo tef.podložkou poukladáme,urobíme v strede trochu priehlbinku,pridáme tvarohovú náplň,potom do stredu tvarohu dáme sliv.lekvár.Okraje potrieme olejom a nakoniec posypeme posýpkou.Necháme ešte chvíľu podkysnúť.Pečieme na 200 *C asi 15 min. - záleží od Vašej rúry,preto koláče radšej sledujte.

Toto cesto používam na všetky kysnuté koláče,tak Vám snáď bude chutiť!

Prajem dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.11.2012, 17:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkový mrežovník z lineckého cesta :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hladkej múky alebo aj špaldovej, 125g obyčajného masla, 100 g práškového cukru, 1 vajce, štipka soli. Plnka:5-6 jabĺk,1 vanilkový cukor, práškový cukor podľa chuti, škoricový cukor, hrozienka, mandle,rum

POSTUP PRÍPRAVY

Z preosiatej múky,prášk.cukru,zmäknutého masla,soli a vajca vypracujeme cesto.Cesto zabalíme do fólie a dáme na 1 hod. do chladničky. Medzitým si pripravíme plnku:nastrúhame jablká,ktoré si ochutíte podľa Vašej fantázie a chuti.Ja som dala posekané mandle,škoricový cukor,prašk.cukor,vanilk.cukor a rum.Z cesta odoberieme jednu tretinu a dáme stranou.Zo zvyšného cesta vyvaľkáme kruh a prenesieme ho do naolejovanej formy.Cesto musí byť až po okraje a pár krát popicháme vidličkou.Dáme rovnomerne plnku,ja som trochu vytlačila šťavu,aby to nebolo moc mokré.Zo zbytku cesta vyšúlame mriežky a poukladáme na jablkovú plnku.Pečieme na 170-180 *C asi 20-30 min.Samozrejme záleží od vašej trúby,preto koláčik radšej sledujte.Nakoniec už len pocukrujeme.Môžte zvoliť aj iné ovocie, v lete napr.jahody,maliny...
Nepozerala som sa,či sa tu už takýto koláčik nachádza,ak áno,tak zmažem.

Koláčik vyskúšaný aj so špaldovej múky,len foto som pri rýchlej konzumácii už nestihla :-) možno nabudúce
Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (36) posledné: 8.1.2016, 17:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kura na červenom víne :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie štvrťky,krídla...1 cibuľa, 2 - 3 mrkvy, šampiňóny,asi 2 dcl červeného vína, 3 str.cesnaku, kurací vývar, sójová omáčka, soľ, bob.list, korenie podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Kura umyjeme,osučíme,rozporcujeme,posolíme,pokoreníme a obalíme v hladkej múke.Na oleji a masle opečieme zo všetkých strán.Kura vyberieme a vo výpeku osmažíme cibuľu,šampiňóny,mrkvu.Poprašime hladkou múkou,poriadne rozmiešame a zalejem vývarom.Chvíľu dusíme,pridáme korenie a zalejeme vínom.Vrátime späť kura a dusíme,pokiaľ sa víno neodparí.Ja potom všetko preložím do zapekacej misy a pečiem domäkka a dochrumkava.Ak nechcete,môžte mäsko len podusiť.
Podávame s ryžou,peč.zemiakmi....

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Český hovädzí guláš na pive :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

hovädzie mäso (predné,zadné,kliška) - podľa počtu hladošov asi 1 kg, 3 - 4 cibule, 3-4 PL rajč.pretlaku, 3 str.cesnaku, 0,5 l hov.vývaru, asi 1,5 svetlého piva, bravč.masť a podľa chuti:červená paprika, drvená racsa, majoránka, čierne korenie a soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Hovädzie mäso si nakrájame na približne rovnaké kúsky.Cibuľu pokrájame na drobno a asi toľko,koľko je mäsa.Nie na gramáž ale na objem.Na bravč.masti orestujeme cibuľu,pekne do hneda.Pridáme mäso a opekáme zo všetkých strán,pokiaľ sa všetky kúsky nezatiahnú.Ostavíme z ohňa a pridáme asi 2 ML červenej papriky a rajčinový pretlak.Ja radšej papriku miešam mimo ohňa,aby nezhorkla.Poriadne premiešame,zalejeme horúcim vývarom a vrátime späť na oheň.Dusíme domäkka hodinku aj hod. a 1/2,podľa potreby dolievame vývarom.Pred koncom varenia zalejem pivom- POZOR nie chladeným a ochutíme:posolíme,pokoreníme,pridáme prelisovaný cesnak a medzi prsty majoránku.Podľa chuti a odvahy :-) môžme pridať aj čili papričku alebo čili korenie.Keď je guláš riedky,tak ho zahustíme chlebom,ktorý sme si dopredu namočili a prepasírujeme ho do gulášu,alebo postrúhame surový zemiak a povaríme.
Podávame s chlebíkom alebo knedlou,tu je link na moju: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35898&user=177553
Ozdobíme podľa chuti a fantázie:cibuľkou,chrenom......

Obľúbený gulášik môjho manžela,varený podľa: http://www.youtube.com/watch?v=Fv9PX6EkrXc

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.4.2014, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Chrumkavé cornflakes košíčky :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

8 PL medu, 10 PL kryšt.cukru, 250g masla alebo margarínu, 100g varovej čokolády, 100g mletých orechov, 300g cornflakesov, košíčky

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je výborná a rýchla mňamka.Ja robievam polovičnú dávku (zo všetkých surovín polovicu).
Nad parou rozpustíme cukor a med - celkom sa to nerozpustí,ale to nevadí.Pridáme maslo,čokoládu a orechy.Nakoniec cornflakesy,všetko spolu premiešame a teplú hmotu lyžicou ukladáme do košíkov.Necháme v chlade stuhnúť.Ja košíky nechám vychladnúť,potom ich dám do plastovej dózy a do chladničky.Keď mám chuť na sladké,tak toto mám vždy po ruke.

Prajem dobrú chuť :-)

Ak sa tu už recept nachádza,tak sa ospravedľňujem a stiahnem ho.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.9.2012, 15:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Výborný zemiakový chlieb pečený v tortovej forme :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

700g hladkej múky T 650, 3 menšie uvarené zemiaky, 450ml - 500ml letnej vody(záleží od savosti zemiakov), 1/2 kocky droždia alebo 2 KL sušeného, 2 PL olivového alebo obyčajného oleja, 1 PL octu, 1 a 1/2 KL morskej alebo jedlej soli, 1 KL mletej rasce, 1 KL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Po viacerých kombináciach receptov na chleba,som si sama vymyslela recept,ktorý mi najviac vyhovuje,keďže ho pečiem v tortovej forme o priemere 22cm,tak aby vyzeral dobre.Urobím si najskôr kvások: do 200 ml vody,ktorá má mať 37 *C dáme 1 ČL cukru a droždie.Nechám vzísť kvások.Medzitým si preosejem múku,pridáme soľ,racsu,ocot,olej a najemno postrúhané uvarené zemiaky - asi 130g už očistených zemiakov.Keď mám kvások hotový,pridám ho do múky a tiež zvyšnú vodu - vody toľko,aby sa všaetko spolu spojilo.Všetko spolu varechou zmiešam - nebude to celkom ľahké,ale ak nie je treba,vodu navyše nepridávam.Keď sa cesto konečne spojí,vyklopím ho na pomúčenú dosku a miesim.Cesto sa bude lepiť,tak ho jemne podsypávam múkou,len po troške pridavať múku.Keď je cesto jemné a hladké,vložím ho späť do misky a nechám kysnúť na teplom mieste,kým nezdvojnásobí objem.Asi 1 a 1/2 hod.Keď sa nám cesto zdvojnásobí,vyklopím ho na jemne pomúčenú dosku,a len prevrátim zhora nadol.Vyformujem a prenesiem ho na plech,na ktorom mám pripravenú silikónovú formu na tortu - formu ničím nemažem.Výhoda silikónovej formy a chlebík sa sám po upečení odlepí!Chlebík nechám ešte 30 min v teple podkysnúť.Ja si 15 min odpočítam,lebo toľko trvá mojej rúre,pokiaľ sa rozbehne a zapnem ju na 200*C.Po pol hodinke je chlebík pripravený,urobím v strede kríž,potriem ho slanou vodou a vložím ho do rozohriatej rúry.Pečiem 15 min.na 200 *C a potom dopekám 25 min. na 170 *C,ale samozrejme čas záleží od vašej rúry.Ja mám elektrickú bez ventilátora,a viem z vlastnej skúsenosti,že pečie úplne inak ako s ventilátorom,preto si radšej chlebík sledujte.Po upečení chleba potriem slanou vodou a dám chladnúť na mriežku.Prikryjem chlebík utierkou z plátna.

Prajem dobrú chuť :-)

Viac užitočných rád,ako piecť chlieb,mám v mojom recepte:

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45892&user=177553

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 29.9.2012, 15:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechovo-škoricové cmarové vejáriky.....alebo ako využiť plech na muffiny :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

200ml cmaru, 375g hladkej múky, 30g roztopeného masla, 15g čerstévo droždia alebo 2 ML sušeného, 1/3 ML soli, 2-3 ML cukru, 1/2 ML sódy bicarbóny......+ 30g masla,1 škoricový cukor,vanilkový cukor,vlašské orechy.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je z knihy Chlieb.V originálnom recepte sa volá FAN TANS a nie je v ňom škorica ani orechy,ale podľa mňa je takto koláčik chutnejší.Upozorňujem recept je na 12 ks.Kvasnice a 1ML cukru vsypte do nádoby s cmarom.Pomiešajte a nechajte 5 min.odpočívať.V miske zmiešajte múku,soľ,sódu,cukor podľa chuti a vlejte cmar a roztopené maslo.Všetko spolu zmiešajte,ak je treba dolejte trošku cmaru.Cesto prelože na pomúčenú dosku a mieste asi 10 min,kým nie je cesto hladké a pružné.S cestom sa dobre pracuje,preto nie je treba dosypávať múku.Vypracované cesto dajte späť do misky a nechajte na teplom mieste kysnúť asi 1 - 1 a 1/2 hod. - kým cesto nazdvojnásobí svoj objem.Po vykysnutí cesto zrazte hánkami a nechajte pár min. odpočívať.Potom preložte na pomúčenú dosku a vyvaľkajte na obdĺžnik 50 x 30.Mne to vydalo na 40 x 25,a tiež v pohode.Ostrým nožom nakrájajte cesto na 6 - 7 pásov širokých asi 4 cm.Potrite 30g roztopeným maslom.Posypte napr.ako ja poriadne škoricovým cukrom,orechami,alebo nechajte len také čisté maslové,ako v originály.Poukladajte pásy na seba a pokrájajte na 12 ks.Jednu bočnú stranu stlačte,aby sa jednotlivé vrstvy spojili.Len jednu stranu,ostatné strany veľmi nestláčame,aby sa vejáriky pekne otvorili.Vložte do maslom vymastenej muffinkovej formy spojom dole a prikryte utierkou.Nechajte ešte asi 30 min.podkysnúť.Pečte na 190 *C 15-20 min.Záleži samozrejme od Vašej rúry,preto radšej sledujte.Upečené pocukrujeme práškovým cukrom,alebo ešte škoricovým a maškrtíme.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (23) posledné: 31.10.2013, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Kôprová omáčka :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

2 PL masla, 1 PL oleja, 3 PL hladkej múky, 200 ml šľahačkovej smotany, asi 700 ml hovädzieho vývaru, 1 PL octu, asi 1 PL čerstvého alebo sušeného kôpru - podľa chuti, 1 KL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Táto omáčka sa Vám určite podarí a určite sa nezrazí - teda mne sa zatiaľ vždy podarila.Do zohriateho oleja a masla pridáme múku a urobíme zápražku.Miešame,aby náhodou neprihorela.Zalejeme vývarom,poriadne rozmiešame,stlmím plameň a za občasného miešania povaríme asi 15-20 min.V druhom hrnčeku zmiešam 1 PL octu a 1PL vody,nechám prejsť varom a odstavím.Pridám do toho asi 1 PL z omáčky,rozmiešam a až potom vlejem do hrnca k ostatnej omáčke.Ja tak robím všetky mliečne a kyslé omáčky,že si ten ocot prehrejem a až potom vlejem k ostatnému,pre istotu,aby sa omáčka nezrazila.Prilejem smotanu,pridám kôpor,cukor,soľ - všetko podľa chuti.Celú omáčku len prehrejeme - nevaríme.Ak by bola omáčka veľmi hustá,tak ešte rozriedim vývarom.Omáčka je výborná k varenému,alebo pečenému mäsku.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 5.6.2012, 9:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ovocný koláč z kyslého mlieka :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky polohr. múky, 1 hrnček kr.cukor, 1 hrnček kyslého mlieka - ja som dala cmar, 3/4 hrnčeku oleja, 2 vajíčka, 1 ČL sódy bicarbóny........1 tvaroh, citrónová kôra, 1 vanilkový cukor, škoricový cukor a ovocie - podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je veľmi jednoduchý - ako pri klasickej, rýchlej bublanine: Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme cmar, múku,olej a nakoniec jedlú sódu.Všetko spolu vymiešame a vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech.Ak chcete,časť cesta môžte zmiešať s kakaom,bude dvojfarebný.Na cesto rozotrieme tvaroh:ja rozmiešam tvaroh s vanilkovým a škoricovým cukrom a pridám trochu citrónovej kôry. Ak nechcete,tvaroh vynechajte.Potom poukládame ovocie:napr.slivky,marhule - podľa chuti a zásob vo Vašej špajze.Nakoniec posypem mrveničkou:4 PL polohr.múky, 4 PL prášk.cukru a trochu masla.Pečieme na 180 *C asi 20-25 min.záleží od vašej rúry,preto radšej sledujte,alebo vyskúšajte špajlou.Teplý koláčik kvalitne posypeme škoricovým cukrom.Je úžasný,vláčny a hlavne rýchly na prípravu .....

Dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Skvelé palacinky,ktoré sa nelepia :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

360g hladkej múky, 400ml mlieka, 200ml minerálnej vody, 50g masla, 50g cukru, 2 vajcia,štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Shrove Tuesday - Pancake Day je v Írsku fašiangový utorok - palacinkový deň.Je to posledný deň pred pôstom,kedy sa môžme napapkať sladkým jedlom.Tak ako sa na Slovensku robia fánky,šišky a pod,tak tu a pravdepodobne aj v Anglicku a anglicky hovoriacich krajinách sú to práve palacinky.Rozhodla som sa teda,že pridám recept na výborné palacinky,ktoré sa pri pečení nelepia:

Do letného mliečka pridáme maslo,preosiatu múku,vajcia,soľ,minerálku a cukor-samozrejme podľa chuti pridáte viac,alebo menej.Všetko spolu mixérom vymiešame do hladka.Panvicu pred prvou palacinkou potrieme olejom,alebo maslom a nalejeme cesto.Ostatné palacinky sa už nemusia pred naliatím na panvicu potierať,a cesto sa vôbec nelepí.Hotové palacinky si pripravíme a ozdobíme podľa chuti, v mojom prípade trošku netradične: palacinku dobre pokvapkám citrónom, pridám kyslú smotanu vymiešanú s práškovým cukrom a posypem škoricovým cukrom.Keďže o tvarohu tu môžem len snívať obľúbili sme si takúto variantu. V každom prípade vyskúšajte a uvidíte,že palacinky nemusia byť len s tvarohom alebo s marmeládou.
Z tejto dávky je asi 15 -16 palaciniek,čo pre mňa a manžela bohate stačí.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 5.7.2018, 14:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 99 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu