končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
DOMÁCE PEKÁRNE |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)Výborný zemiakový chlieb pečený v tortovej forme :-)[ recept č. 47845 zo dňa 14.5.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY 700g hladkej múky T 650, 3 menšie uvarené zemiaky, 450ml - 500ml letnej vody(záleží od savosti zemiakov), 1/2 kocky droždia alebo 2 KL sušeného, 2 PL olivového alebo obyčajného oleja, 1 PL octu, 1 a 1/2 KL morskej alebo jedlej soli, 1 KL mletej rasce, 1 KL cukru POSTUP PRÍPRAVY Po viacerých kombináciach receptov na chleba,som si sama vymyslela recept,ktorý mi najviac vyhovuje,keďže ho pečiem v tortovej forme o priemere 22cm,tak aby vyzeral dobre.Urobím si najskôr kvások: do 200 ml vody,ktorá má mať 37 *C dáme 1 ČL cukru a droždie.Nechám vzísť kvások.Medzitým si preosejem múku,pridáme soľ,racsu,ocot,olej a najemno postrúhané uvarené zemiaky - asi 130g už očistených zemiakov.Keď mám kvások hotový,pridám ho do múky a tiež zvyšnú vodu - vody toľko,aby sa všaetko spolu spojilo.Všetko spolu varechou zmiešam - nebude to celkom ľahké,ale ak nie je treba,vodu navyše nepridávam.Keď sa cesto konečne spojí,vyklopím ho na pomúčenú dosku a miesim.Cesto sa bude lepiť,tak ho jemne podsypávam múkou,len po troške pridavať múku.Keď je cesto jemné a hladké,vložím ho späť do misky a nechám kysnúť na teplom mieste,kým nezdvojnásobí objem.Asi 1 a 1/2 hod.Keď sa nám cesto zdvojnásobí,vyklopím ho na jemne pomúčenú dosku,a len prevrátim zhora nadol.Vyformujem a prenesiem ho na plech,na ktorom mám pripravenú silikónovú formu na tortu - formu ničím nemažem.Výhoda silikónovej formy a chlebík sa sám po upečení odlepí!Chlebík nechám ešte 30 min v teple podkysnúť.Ja si 15 min odpočítam,lebo toľko trvá mojej rúre,pokiaľ sa rozbehne a zapnem ju na 200*C.Po pol hodinke je chlebík pripravený,urobím v strede kríž,potriem ho slanou vodou a vložím ho do rozohriatej rúry.Pečiem 15 min.na 200 *C a potom dopekám 25 min. na 170 *C,ale samozrejme čas záleží od vašej rúry.Ja mám elektrickú bez ventilátora,a viem z vlastnej skúsenosti,že pečie úplne inak ako s ventilátorom,preto si radšej chlebík sledujte.Po upečení chleba potriem slanou vodou a dám chladnúť na mriežku.Prikryjem chlebík utierkou z plátna. Prajem dobrú chuť :-) Viac užitočných rád,ako piecť chlieb,mám v mojom recepte: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45892&user=177553 OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI pripravím si vodu na kvások ostatné suroviny hotový kvások najskôr všetko spojíme varechou potom preložíme na pomúčenú dosku a miesime ručne vymiesime vložíme späť do misky a necháme pri izbovej teplote kysnúť po 1 a 1/2 hod. nám krásne chlebík narástol vyberieme z misky a dáme na dobre pomúčenú dosku.Chlieb už nemiesim,len obrátim zhora nadol vyformujem do gule dám do formy a nechám podkysnúť po 20 min. urobím kríž a potriem slanou vodou po 45 min.pečenia dáme chladnúť na mriežku ku kámošovi krásne prepečený aj zo spodu OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (29.9.2012, 15:04) | |
nemám slov. ... | |
ODPOVEDAŤ |
MARIA L. (majecka) ID 765, mimibazar.sk/majecka (17.5.2012, 8:02) | |
urcite vyskusam | |
ODPOVEDAŤ |
Mária K. (konteska) ID 177553 (17.5.2012, 8:56) | ||
dúfam,že sa podarí | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (17.5.2012, 8:01) | |
toto vyskúšam | |
ODPOVEDAŤ |
Mária K. (konteska) ID 177553 (17.5.2012, 8:56) | ||
ODPOVEDAŤ |
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (15.5.2012, 9:42) | |
ODPOVEDAŤ |
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (15.5.2012, 9:16) | |
ODPOVEDAŤ |
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (15.5.2012, 8:49) |
vyzerá krásne |
ODPOVEDAŤ |
Mária K. (konteska) ID 177553 (15.5.2012, 10:04) | ||
ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |