. .. .. .. .. .. .
. .

Orechovo-škoricové cmarové vejáriky.....alebo ako využiť plech na muffiny :-) - RECEPT 46559

Mária K. (konteska) ID 177553
.
Oblasť: IRSKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.11.2010
Naposledy: 2.11.2022 18:06
Aktualizácia: 14.9.2011 19:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 99
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Orechovo-škoricové cmarové vejáriky.....alebo ako využiť plech na muffiny :-)


[ recept č. 46559 zo dňa  ]


Orechovo-škoricové cmarové vejáriky.....alebo ako využiť plech na muffiny :-)


POTREBNÉ PRÍSADY

200ml cmaru, 375g hladkej múky, 30g roztopeného masla, 15g čerstévo droždia alebo 2 ML sušeného, 1/3 ML soli, 2-3 ML cukru, 1/2 ML sódy bicarbóny......+ 30g masla,1 škoricový cukor,vanilkový cukor,vlašské orechy.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je z knihy Chlieb.V originálnom recepte sa volá FAN TANS a nie je v ňom škorica ani orechy,ale podľa mňa je takto koláčik chutnejší.Upozorňujem recept je na 12 ks.Kvasnice a 1ML cukru vsypte do nádoby s cmarom.Pomiešajte a nechajte 5 min.odpočívať.V miske zmiešajte múku,soľ,sódu,cukor podľa chuti a vlejte cmar a roztopené maslo.Všetko spolu zmiešajte,ak je treba dolejte trošku cmaru.Cesto prelože na pomúčenú dosku a mieste asi 10 min,kým nie je cesto hladké a pružné.S cestom sa dobre pracuje,preto nie je treba dosypávať múku.Vypracované cesto dajte späť do misky a nechajte na teplom mieste kysnúť asi 1 - 1 a 1/2 hod. - kým cesto nazdvojnásobí svoj objem.Po vykysnutí cesto zrazte hánkami a nechajte pár min. odpočívať.Potom preložte na pomúčenú dosku a vyvaľkajte na obdĺžnik 50 x 30.Mne to vydalo na 40 x 25,a tiež v pohode.Ostrým nožom nakrájajte cesto na 6 - 7 pásov širokých asi 4 cm.Potrite 30g roztopeným maslom.Posypte napr.ako ja poriadne škoricovým cukrom,orechami,alebo nechajte len také čisté maslové,ako v originály.Poukladajte pásy na seba a pokrájajte na 12 ks.Jednu bočnú stranu stlačte,aby sa jednotlivé vrstvy spojili.Len jednu stranu,ostatné strany veľmi nestláčame,aby sa vejáriky pekne otvorili.Vložte do maslom vymastenej muffinkovej formy spojom dole a prikryte utierkou.Nechajte ešte asi 30 min.podkysnúť.Pečte na 190 *C 15-20 min.Záleži samozrejme od Vašej rúry,preto radšej sledujte.Upečené pocukrujeme práškovým cukrom,alebo ešte škoricovým a maškrtíme.

Prajem dobrú chuť :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


kvasnice s cmarom


všetky suroviny spolu zmiešame


spracujeme


vypracujeme hladké a pružné cesto


vložíme späť do misky a necháme kysnúť


cesto nám krásne podkyslo


tak ho hánkami zrazíme a necháme asi 10 min.odpočívať


preložíme na dosku


na pomúčenej doske vyvaľkáme do obdĺžnika.S cestom sa krásne pracuje


pokrájame na pásy


potrieme roztopeným maslom


posypeme orieškami,škoricovým cukrom...


jednotlivé pásy poukladáme na seba


pokrájame na 12 ks


konce k sebe pritlačíme


poukladáme na muffinkový plech


necháme podkysnúť


upečené vejáriky



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Kôprová omáčka :-) | Orechovo-škoricové cmarové vejáriky.....alebo ako využiť plech na muffiny :-) | Výborný zemiakový chlieb pečený v tortovej forme :-) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lenka A. (Ledura) ID 170706 (31.10.2013, 20:07)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea L. (andy24) ID 35214 (24.5.2012, 20:38)
hlasim, ze som muffinky dnes vyskusala,no so zakysanym mlieckom a funguje to, len mi uslo asi raz tolko drozdia a trosku mi nadkysli az mi skoro poutekali z plechu, neviem ci je to tym drozdim, ci zakysanym mlieckom ,-)no chutia vyborne (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)dakujem za receptik
ODPOVEDAŤ
Mária K. (konteska) ID 177553 (25.5.2012, 8:49)
(Y) (Y) (Y) super,som rada,že sa podarili aj so zakysaným mliekom :-) a hlavne,že chutili (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Gabriela P. (Sely5) ID 40357 (23.5.2012, 10:20)
skvelý nápad (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Andrea L. (andy24) ID 35214 (23.5.2012, 7:56)
Mozem sa opytat, kde by som mohla kupit cmar?mozte prosim napisat, kde ste Vy kupila butter milk?vyzeraju uplne super, ak nezozeniem cmar, tak urcite skusam s acidkom (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) 8o|
ODPOVEDAŤ
Mária K. (konteska) ID 177553 (23.5.2012, 8:48)
neviem,či práve ja dobre poradím *-) pretože som v Írsku a kupujem ho tu (H) ale myslím,že na Slovensku je určite lepší výber (L)
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (14.3.2012, 16:01)
vyzerajú tak chutne...až tu cítim úžasnú vôňu škorice...mňam... (clamp) (clamp) (clamp)Mária, chcem sa opýtať, toľko Ti vyšlo z jednej dávky??? Ďakujem (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (konteska) ID 177553 (14.3.2012, 16:45)
veru mňam :-$ z tejto dávky je presne 12 ks (L)
ODPOVEDAŤ
Ľubica B. (maruschka) ID 23233 (14.3.2012, 12:32)
Dnes som urobila hneď z dvojitej dávky ,-) ,-) ,-) Musím konštatovať, že je to perfektný recept a neskutočne výborné vejáriky - aj na pohľad a ešte lepšie na chuť..Hneď sme sa do nich pustili, sú jemné, voňavé a okraje chrumkavé..
Ďakujem za receptík (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
PS: kto ich nevyskúšal, môže ľutovať, je to naozaj jednoduchý a rýchly múčnik
ODPOVEDAŤ
Mária K. (konteska) ID 177553 (14.3.2012, 15:21)
:-) :-) :-) ďakujem veľmi pekne za krásny komentár (Y) a teší ma,že Vám vejáriky chutili (dance) (dance) (dance)
Podľa mňa,čím je viac škoric.cukru,tým sú lepšie (L)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (13.3.2012, 20:23)
(Y) (Y) (Y)určite vyskúšam (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (konteska) ID 177553 (13.3.2012, 20:36)
:-$ dúfam,že bude chutiť (L)
ODPOVEDAŤ
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (10.3.2012, 21:07)
a namiesto cmaru sa môže dať aj acidko? ďakujem.
ODPOVEDAŤ
Mária K. (konteska) ID 177553 (10.3.2012, 21:22)
*-) v knihe písali cmar, :^) ale ja myslím,že acidko je v pohode :-$ snáď sa podaria (hello)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (10.3.2012, 21:05)
super (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (10.3.2012, 19:09)
kráááásne (clamp) (F)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (9.3.2012, 23:28)
krasny postup, nepochybujem o uzasnej chuti (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (konteska) ID 177553 (10.3.2012, 9:36)
ďakujem (L) chuťovo sú výborné,ale nebol čas na extra degustáciu +o( postavila som tácku pred manžela, a behom pár minút bolo všetko fuč ,-)
ODPOVEDAŤ
Natali F. (druna) ID 217609 (9.3.2012, 22:18)
(clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (9.3.2012, 21:02)
Úžasné! Vydarili sa tI perfektne! (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (konteska) ID 177553 (10.3.2012, 9:37)
(Y) (Y) (Y) ďakujem :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (9.3.2012, 20:33)
Zaujimave. (F)
ODPOVEDAŤ
Marta Š. (siskam1) ID 199001 (9.3.2012, 19:30)
Veľmi pekné, si šikulka.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu