končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 127 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
FANTASTICKÉ GAŠTANOVÉ MÁMENIE - GAŠTANOVÝ KRÉMEŠPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balíček medových plátov, 5OOg mascarpone,2 žĺtka, 3PL trstinového zlatého cukru, 250g gaštanový krém, 500ml tortová šľahačka, poleva, alebo krém na povrch, ozdobenie. Ja som použila gaštanový krém s vanilkou /kúpený v Anglicku od moje dcéry/ - fantastická vecička, ktorú môžete použiť na čokoľvek. Je chuťovo tak lahodný a sýty, nedá sa mu odolať, V živote som nejedla nič lahodnejšie z gaštanov. Pokiaľ máte možnosť kúpte si ho, neoľutujete !!!!! POSTUP PRÍPRAVY Tortové pláty uložíme na dno plechu. V miske rozmiešame mascarpone so žĺtkami, pridáme cukor a nakoniec gaštanový krém. Vymiešame na hladkú hmotu, ktorú natrieme na medové pláty. Vyšľaháme šľahačku a nanesieme na gaštanový krém Vyhladíme a prikryjeme druhou časťou medových plátov. Zatlačíme a povrch dozdobíme krémom, alebo čokoládovou polevou, a dozdobíme podľa chuti, alebo možnosti našich zásob :-) Dáme do chladničky aspoň na 1 deň, alebo na noc. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov) KOMENTÁRE (67) posledné: 26.10.2011, 14:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TVAROHOVÝ KOLÁČIK S OVOCÍMPOTREBNÉ PRÍSADY Na mrveničkové cesto: 1 hrnček polohrubej múky, 1/2 hrnčeka prášk.cukru, 100gmäkkého masla, 1/2 prášku do pečiva. Na náplň: 500g mäkkého tvarohu, 200g pochúťkovej smotany, 1/2 hrnčeka prášk.cukru, 200ml mlieka, 1 vanilkový cukor,1 vanilkový puding /Zlatý klas/, 400g lesné ovocie /mrazené/. Jahodovo-ríbezľový toping POSTUP PRÍPRAVY JEDNODUCHÝ A VÝBORNÝ... Dortovú formu vystelieme papierom na pečenie, alebo vymastíme maslom. Z múky, cukru, masla a prášku do pečiva vypracujeme mrveničku a asi tri štvrtiny nasypeme na dno tortovej formy. Zmiešame tvaroh, smotanu prášk.cukor v miske. V pohári si zmiešame mlieko s vanilkovým cukrom a pudingovým práškom. Po premiešaní pridáme mrazené ovocie a zľahka ho vmiešame do zmesi. Nanesieme na základ z mrveničky. Na túto masu nenesieme zvyšok mrveničky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 45 minút. Povrch by mal byť svetložltý. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 20.5.2012, 15:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
JABLČNÝ KOLÁČ S MRVENIČKOUPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie krehkého cesta, NÁPLŇ: 6 stredne veľkých jabĺk, šťava a kôra z 1 citróna, 25g kr.cukru, 1/2ČL mletej škorice, štipka muškátového orieška. MRVENIČKA: 85g zmäknutého masla, 85g hladkej múky, 85g prírodného cukru, kôra z jedného citróna. POSTUP PRÍPRAVY Keď som sa rozhodla robiť tento koláčik išla som vytiahnuť cesto z mrazničky, ale bohužiaľ pripravené krehké cestá, ktoré mám robené vopred vo forme kruhov do koláčovej formy som minula. Tak som použila cesto na croissanty, ale niet nad krehké cesto. Toto bola "z núdze cnosť", aj keď koláčik bol dobrý, ale z krehkého cesta je to iné kafe :-) Rúru zohrejeme na 180 stupňov, Cesto vyvaľkáme na veľkosť formy. Vložíme ho a riadne rozložíme po forme. Na cesto položíme papier a zaťažíme fazuľkami Predpečieme cca 10 minút. Medzitým olúpeme jablká, vyberieme stred a nakrájama na tenké kolieska. V miske pokapeme šťavou z citróna a rukami premiešame. V mieske z prísad prstami urobíme mrveničku. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (11) posledné: 5.9.2011, 18:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BANÁNOVÁ TORTIČKAPOTREBNÉ PRÍSADY Tortový korpus /3 pláty/, 300g banánový džem, 500ml tortová šľahačka, 1 stužovač, amaretový maslový krém, čokoládová poleva, mandľové lupienky. POSTUP PRÍPRAVY Potrebovala som spotrebovať niektoré ingrediencie a mala som málo času na veľké pečenie, tak som "spáchala" túto rýchlovku. Vyšľaháme si šľahačku so stužovačom, opražíme mandľové lupienky, a rozpustíme polevu. Na veľký rovný tanier, alebo podnos dáme prvý korpus, natrieme nahrubo banánový džem. Naň natrieme polovicu šľahačky, prikryjeme druhým plátom. Znovu nanesieme džem a šľahačku a dáme tretí plát. Na povrch plátu rozotrieme amaretový maslový krém, pokapeme čokoládovou polevou. Opražené mandľové lupienky rozsypeme po povrchu a ešte trošku pokapeme polevou. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 29.8.2011, 8:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
AMARETOVÝ MASLOVÝ KRÉMPOTREBNÉ PRÍSADY 115g zmäknutého masla, 60ml polotučného mlieka izbovej teploty, 1ČL kvalitnej vanilkovej esencie, 500g preosiateho Icing cukru, 1ČL Amaretta POSTUP PRÍPRAVY V miske zmiešame zmäknuté maslo, vanilkový extract a ôpolovic preosiateho Icingu a riadne vymiešame. Môžeme použiť aj elektrický mixér, alebo ručne, ako Vám je lepšie. Do vymiešanej masy, postupne pridávame druhú polovicu preosiateho Icingu, až sa nám vytvorí maslový krém hladkej konzistencie. Pridáme Amaretto, zapracujeme a dáme do nádobky, ktorú dáme do chladničky. Je dobré, keď je krém trošku vychladnutý je tvrdší. Potom natrieme na muffinky a ozdobíme. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 27.8.2011, 8:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KÁVOVÉ MUFFINY S AMARETOVÝM MASLOVÝM KRÉMOMPOTREBNÉ PRÍSADY 110g masla mäkkého masla, 110g demerara cukor, 120g hnedého cukru,2 väčšie vajcia izbovej teploty, 125g samokypriacej múky /self-raising/ 120g polohrubej múky, 1/2 ČL kvalitnej vanilkovej esencie, 1PL instantnej kávy, 125ml polotučného mlieka izbovej teploty Na ozdobu som použila amaretový maslový krém a čokoládové kávové zrná. POSTUP PRÍPRAVY Vo väčšej mise ušľaháme maslo s cukrom až kým bude masa bledá a hladká.Mixérom to trvá cca 3-5min.ručne dlhšie. Pridáme vajce, pár minút premiešame, potom pridáme druhé vajce a zase premiešame. V inej mise preosejeme múky. V pohári zmiešame mlieko, instantnú kávu a vanilkovú esenciu. Do maslového základu pridáme tretinu múkového mixu a zamiešame. Pridáme tretinu mliekového mixu a znovu zamiešame. Tento postup opakujeme kým všetko nezmiešame. Lyžičkou naplníme formičky na muffiny do troch štvrtín. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 17.9.2012, 22:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
JEDNODUCHÝ NEPEČENÝ DEZERTPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie piškótových dezertíkov Tortina, mandľový likér, 2 banány, jablkový kyslastý džem, 25Og mascarpone, 90g kr.cukru, 2 vajcia, 500ml šľahačky. Pôvodne som chcela dávať toping, ten je na obrázku, ale počas práce som sa rozhodla pre šľahačku, tá na foto nie je. Aby Vás to nemýlilo. Proste som robila z toho, čom som mala doma k dispozícii :-) POSTUP PRÍPRAVY Dezertíky som rozobrala /skladajú sa z dvoch častí spojených krémom/ a rozložila na dno koláčovej formy krémovou častou hore. Pokropíme mandľovým likérom. Poukladáme na kolieska nakrájané banány. Na banány rozotrieme jablkový džem /robila som z kyslastých jabĺčok, takže je veľmi vhodný/. Žĺtka vymiešame s kr.cukrom do penista, pridáme mascarpone, vyšľaháme na krém. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuký sneh a zapracujeme do krému. Navrstvíme na základ a dáme vychladiť. Pred podávaním vyšľaháme šľahačku, dáme na vrch a posypeme ozdobou. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (14) posledné: 21.7.2011, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TRIFLE S LESNÝMI PLODMIPOTREBNÉ PRÍSADY 500g mrazených lesných plodov, 6 PL marhuľovice /čerešňovice,alebo brandy/, práškový cukor na posypanie ovocia, 1 balíček piškotového cesta /použila som Tortinu/, 250g mascarpone, 300g lemon curd /nájdete u mňa v receptoch/, 200g kryšt.cukru, 500ml šľahačka, maslo na potretie papiera na pečenie. POSTUP PRÍPRAVY Mrazené ovocie si dáme do misy, zalejeme marhuľovicou a práškovým cukrom podľa chuti. Ja som dala cca 2PL. Premiešame a necháme rozpustiť. Občas premiešame. Plech si vystelieme papierom na pečenie, ktorý natrieme maslom. Do veľkej panvice vysypeme kryšt.cukor a na miernom ohni zahrievame, až kým cukor nezhnedne, nerozpustí sa na karamel. Vylejeme na plech rozotrieme a necháme stuhnúť. Po vychladnutí a stuhnutí nalámeme na kúsky, a tie buď roztlčieme na menšie kúsky, alebo nahrubo rozmixujeme. Dno misy si rovnomerne vystelieme piškótovým cestom, na to vylejeme rozpustené ovocie. V mise vymiešame mascarpone s lemon curd, vzniknutý hladký krém nanesieme na ovocie. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 24.8.2011, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
SCHIACCIATA-TALIANSKY CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg hladkej pšeničnej múky, 10g čertsvých kvasníc, 5g soli, 10ml extra panenského olivového oleja, 750ml vlažnej vody. Na ozdobu sušené bylinky, morská soľ+chilli paričky, sušené hríby. /možno dať olivy, sušené trajčiny, ančovičky...atď/. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som si naštudovala a vyskúšala, Chlebík je výborný. Z cesta vydú tri kusy. Možno dať do mrazničky. Čerstvý sa dá jesť aj sám. Ja milujem tieto chlebíku odrthnúť a kúsky namáčať do olivového oleja s troškou octa balsamiko. Ingrediencie ručne, alebo v robote spracujeme na hladké cesto. Cesto sa lepí, tak to má byť. Po vypracovaní necháme csto odpočívať 30 minút. Potom ho rozdelíme na tri časti. Z každej časti urobíme peceň valcového tvaru. Položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 15 minút odpočívať. Potom prstami do cesta urobíme jamky. Postriekame olivovým olejom a rozotrieme. Povrch posypeme pripravenými ingredienciami. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (28) posledné: 28.7.2011, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MUFFIN S ČOKOLÁDOU A VIŠŇOUPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO:100g tmavej čokolády, štipka soli, 3 vajíčka, 80g kr.cukru, 110g zmäknutého masla, 100g hladkej múky, 1ČL prášku do pečiva, 40g mletých mandlí. NA PLNENIE: 100g bielej čokolády, višne v sirupe. NA OZDOBU: biela čokoládová poleva, čokoládové kávové zrná. POSTUP PRÍPRAVY Rozlámeme si čokoládu a rozpustíme nad parou s malou štipkou soli /len medzi prsty/ Maslo vymiešame s cukrom do hladka, pridáme rozpustenú čokoládu a vymiešame. Po troške pridáme a vmiešame žĺtka. Múku si zmiešame s práškom do pečiva a mletými mandľami. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Zmes s múkou primiešame k čokoládovej zmesi, riadne premiešame. Zľahka prekladaním vmiešame sneh. Do pripravených košíčkov, alebo vymastenej formy na muffiny dáme cesto do štvrťky, potom rozdelíme nasekanú bielu čokoládu-polovicu balenia a višňu v sirupe. Pridáme na vrch druhú polovicu nasekanej čokolády a prikryjeme zvyšným cestom do troch štvrtín. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (16) posledné: 24.8.2011, 8:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 127 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >> |