. .. .. .. .. .. .
. .

SCHIACCIATA-TALIANSKY CHLIEB - RECEPT 41177

Katarína T. (studiokatja) ID 26305
.
mimibazar.sk/studiokatja
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.11.2007
Naposledy: 6.5.2024 10:59 včera
Aktualizácia: 6.5.2024 10:59 včera
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 91
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 573
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 127
NÁVODY 0

DOMÁCE PEKÁRNE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)


SCHIACCIATA-TALIANSKY CHLIEB


[ recept č. 41177 zo dňa  ]


SCHIACCIATA-TALIANSKY CHLIEB


POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hladkej pšeničnej múky, 10g čertsvých kvasníc, 5g soli, 10ml extra panenského olivového oleja, 750ml vlažnej vody. Na ozdobu sušené bylinky, morská soľ+chilli paričky, sušené hríby. /možno dať olivy, sušené trajčiny, ančovičky...atď/.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som si naštudovala a vyskúšala, Chlebík je výborný. Z cesta vydú tri kusy. Možno dať do mrazničky.
Čerstvý sa dá jesť aj sám. Ja milujem tieto chlebíku odrthnúť a kúsky namáčať do olivového oleja s troškou octa balsamiko.
Ingrediencie ručne, alebo v robote spracujeme na hladké cesto. Cesto sa lepí, tak to má byť.
Po vypracovaní necháme csto odpočívať 30 minút.
Potom ho rozdelíme na tri časti.
Z každej časti urobíme peceň valcového tvaru. Položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 15 minút odpočívať.
Potom prstami do cesta urobíme jamky.
Postriekame olivovým olejom a rozotrieme. Povrch posypeme pripravenými ingredienciami.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 stupňov cca 25-30minút. Piekla som v horkovzdušnej


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


...tieto vecičky potrebujeme...


po vypracovaní a odležaní cesta urobíme tri vlacové bochníky a položíme na plech necháme ešte odpočinúť...


...potom prstami urobíme v ceste jamky..


..pokropíme olejom a rozotrieme...


..povrch posypeme ja som dala zmes sušených byliniek, sušené hríby, a morskú soľ rozdrvenú s chilli papričkami.. potom už dáme piecť..



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< MUFFIN S ČOKOLÁDOU A VIŠŇOU | SCHIACCIATA-TALIANSKY CHLIEB | TRIFLE S LESNÝMI PLODMI >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Hana Š. (sisi4) ID 15032 (28.7.2011, 13:11)
Mhmmm, ja som tiez robila, ale vobec sa mi nedali vyformovat valceky :( musela som dat zabrany z alobalu, aby sa to neroztekalo, ale aj tak to boli skor osuchy.... Mozno este dam receptu druhu sancu :´(
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (28.7.2011, 20:30)
Hanka, mala si cesto veľmi tekuté, ono má byť hutné aj keď trošku mazľavé, nemalo by sa roztekať :-$
ODPOVEDAŤ
jana s. (janka256) ID 66443 (23.7.2011, 20:30)
uz ho aj papame je vynikajuci dali sme si ho s rybacou pomazankou a detom velmi chutiiiiiiii |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (23.7.2011, 20:50)
Ďakujem Janka (F) som rada, že chutí a hlavne deťom :-) a s rybacou pomazánkou no mňáááááááááám (zajic) (hello)
ODPOVEDAŤ
jana s. (janka256) ID 66443 (23.7.2011, 19:55)
akurat som ho dopiekla krasne rozvoniava dufam ze aj chutit bude tak (Y) ^o) (radost)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (23.7.2011, 20:04)
Janka, nám chutil véééééľmi aj na grilovačke si pochvaľovali :-)
ODPOVEDAŤ
Anna T. (babuš) ID 7831, mimibazar.sk/caldera (6.7.2011, 8:37)
(zajic) vyzerá úžasne...a určite aj tak chutí (zajic) vyskúšam |:o)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (6.7.2011, 8:46)
Ďakujem Anka, je výborný (hello)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (5.7.2011, 21:39)
Úžasný chlebíček, hneď by som si jeden uchmatla!!! (clamp) (clamp) (L) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (6.7.2011, 8:10)
Darinka, ešte je jeden kus v mrazáku, vyberiem ho? urobím k tomu nejakú dobrú pomazánku (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (5.7.2011, 11:03)
vyzera uzasne...dala by sa cast muky nahradit napr. spaldovou? aby bol zdravsi? (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (5.7.2011, 13:27)
Áno,, ja som používala aj celozrnnú :-$ Potom ale treba sledovať, aby cesto nebolo príliš hutné, pridať trošku viac vody :-)
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (4.7.2011, 21:40)
vyzerajuuu fantasticky (Y) (Y) (Y) urcite vyskusam ...aj ja zboznujem talianske chlebiky :-) (F)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (5.7.2011, 10:23)
Ďakujem (F) daj vedieť, ako sa vydarili (hello)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (4.7.2011, 11:35)
Katka, parádne sú, len sa slinky zbiehajú, na leto ako stvorené (Y) (zajic) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (4.7.2011, 20:48)
Ďakujem Irenka, od Teba si to vážím (F)
ODPOVEDAŤ
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (4.7.2011, 10:18)
Určite sú mňamkové (zajic) Mohla by som použiť aj sušené droždie?
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (4.7.2011, 10:36)
Beatka v tom Ti neporadím, ja ho nepoužívam :-$ pri týchto chlebíkoch sa používa čerstvé, alebo kvások :-$
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (4.7.2011, 9:39)
(Y) (Y) (Y) (Y) vyzerajú super (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (4.7.2011, 9:44)
Ďakujem Evi (F) sú iné, ako sme zvyknuté pri slovenskom chlebíku ale ja ich milujem, sú fantastické a hlavne zdravé (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (4.7.2011, 7:50)
(Y) (Y) mňaaaam, určite vyskúšam (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (4.7.2011, 7:52)
Janka, to isté som si povedala, keď som ten recept čítala ,-) (F) ešte mám v pláne dva vyskúšať (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (4.7.2011, 8:41)
(Y) no možno ich urobím skusmo už zajtra ^o) ^o)...ak ma nepremôže lenivosť (H)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (4.7.2011, 9:45)
Jani, napíš potom ako sa Ti vydarili (hello) som zvedavá
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (6.7.2011, 7:34)
(Y) Katka, robila som tieto úžasné chleby, aj som polovičku zamrazila, lebo toho bolo veeeeľa :-$ :-$ a sú naozaj veľmi mňam, len dám nabudúce troška menej soli (L) (L) a určite budem robiť napr. na grilovačku k dobrému šalátu..ja som ich jedla len tak s maslom, a skoro som sa zadrhla (zajic) (zajic) (zajic) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (6.7.2011, 8:09)
Jani, ja som tiež dala so mrazáku na polovice a pomaly vyťahujem ,-) som rada, že sa vydarili (clamp) (clamp) a že chutili (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.7.2011, 20:10)
mňaaaaaaaaaaam, ja takéto veci milujem (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (3.7.2011, 20:26)
Ďakujem Ivetka (F) aj ja :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu