. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 373 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,38 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Pikant - na chlebík aj do varenia



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg červená paprika, 2 kg rajčiny, 1/2 kg cibuľa, 1 deko - zelko, 2 dcl olej, 2 dcl ocot, 20 dkg kryš.cukor, 4 strúčiky cesnak, 7 guľatých feferóniek - vypitvané

POSTUP PRÍPRAVY

- tento pikant - ktorý my hlavne minieme ako delikatesu - nátierku na chlebík a pečivko, nám raz daroval na ochutnanie manželov bratranec .... boli sme z toho úúúplne na "větvy" - strašne nám zachutil a odvtedy poctivo v tejto paprikovo-rajčinovej sezóne na ňom pracujem každý rok a zabezpečujem sa na zimu ako škrečok . ...........Moja mamina robila množstvo všelijakých takýchto podobných nátierok, ale ako ochutnala tento ... iný už tiež nerobí . Či na chlebík, alebo z neho trochu pridáte do maska na vylepšenie chuti ... je to proste úžasná delikatesa. Mala som úžasne krásnu červenú kapiu, ktorú bol manžel ešte vyslaný ráno kúpiť na tržnicu .. a priniesol papriku, že som skoro padla na zadok .. tvrdil že je určite z Černobilu .. taká bola krásna červená a merala 25-27 cm

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (39) posledné: 25.8.2017, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Cuketový džem s ananásom a džem miš-maš



POTREBNÉ PRÍSADY

Na CUKETOVÝ S ANANÁSOM potrebujeme 1 kg cukiny (alebo tekvice), 1 konzerva ananásu (560 g), 2-3 citróny, 1 kg želírovacieho cukru 1:1 - je to dosť sladké, nabudúce dám želírovací cukor 1:2, ale išla som podľa receptu Na DŽEM MIŠ - MAŠ potrebujeme aspoň tri druhy ovocia, ja som sa potreboval zbaviť sliviek (1 kg), broskýň (5 ks - 400 g), a poslednej cukiny ,ktorá mala po očistení 640 g - takže som mala dokopy 2 kg, podľa toho som dávala cukor (750 g) a 2 ks Quitinu

POSTUP PRÍPRAVY

Už dlhšiu dobu ma lákalo vyskúšať cuketový džem s ananásom a keďže som mala posledné dve cukety, vedela som, čo s nimi. Ten prvý recept je z jednej knižky s menšími úpravami a ten druhý môj výmysel, pretože slivky aj broskyne už nikto nechcel jesť a pomaly, ale iste by schytali skazu a to by bola veľká škoda, pretože je z nich super džem.

Postup viď nižšie...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 22.11.2016, 20:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Ríbezle ako brusnice (recept manželovej babky - naozaj vynikajúci)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg ríbezlí * 275 ml vody * 125 ml ocot * 650 g kryšt. cukor * 4 klinčeky * 1 lyžička mletej škorice

POSTUP PRÍPRAVY

Takže baby takýto recept tu už je, ale nepodobá sa na tento...je to naozaj vynikajúce, ja som to nepoznala až kým som nespoznala manžela...ríbezle sme mali stále plno, ale obyč. zavárané nie sú dobre a čerstvé vydržia krátko...dnes to robím každý rok aspoň z 20 dávok pretože my to papáme k všetkým druhom mäsa a ku zemiakovej kaši to je lahôdka... a začína čas ríbezlí :)

125 ml vody necháme zovrieť a pridáme 125 ml octu. Umyté ríbezle prelejeme vriacim roztokom a hneď scedíme. Do hrnca dáme 150 ml vody, cukor, škoricu, klinčeky, samozrejme ríbezle a za stáleho miešania varíme 10 minút. Vyberieme klinčeky a plníme do fliaš. Obrátime hore dnom, prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť. Takto by mali vydržať, ale ja ich pre istotu vždy na druhý deň aj zavarím. Presne takto robím aj čisté brusnice, ale na ríbezlé nemajú :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

Dana C. (atreyu) ID 28109 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (34) posledné: 3.9.2014, 22:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Pečený slivkový lekvár s rumom



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1kg sliviek potrebujeme 250-300 g krystaloveho cukru a asi 1-1,5dl rumu.

POSTUP PRÍPRAVY

2-3 kg sliviek priecne rozkrojime a povyberame kostky. Dame na hlboky plech a zasypeme cukrom. Pri teplote asi 170stupnov pecieme,kym sa nevypari stava. Obcas treba ruru otvorit, aby vysla para a lekvar premiesat. Lekvar sa pecie tak 3 hodinky, zalezi od rury a od sliviek. Upeceny je husty a stava vyparena. Premiesame ho , aby sa poriadne spojil a slivky trochu popucime (kto nema rad kusky ovocia, moze premixovat ponornym mixerom). Hotovy zalejeme rumom, premiesame a horuci lekvar plnime do flias, ktore otocime vieckom dole, zabalime do deky a nechame v nej vychladnut.
PS: lekvar robila mamka Marta :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (35) posledné: 25.1.2012, 23:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zázvorovo kardamónovo hruškový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

na 1 flasticku: cca 4 salky nakrajanych osupanych hrusiek(cca 1 kg hrusiek) * 1 salka cukru * 1 CL kardamonu * 1CL cerstveho zazvoru * 2 CL citronovej stavy * 1/4 CL soli

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný aromatický džemík....robila som len tak na skúšku,ale tak sa ujal,že budem musieť robiť "repete":)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (35) posledné: 3.10.2010, 15:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Mrazená petržlenová vňať na zimu



POTREBNÉ PRÍSADY

Petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Po roku upravujem svoj úplne prvý recept sem vložený a už robím vňaťku len tak ako mi poradili dievčatá v komentároch, je to jednoduché a ja im ďakujem, keby som to sem nedala, nič sa nedozviem a robím podľa starého spôsobu, ktorý som kedysi našla v časopise. Takže sa riaďte nižšie uvedeným postupom, veď aj vňaťka si zaslúži mať svoj vlastný obrázkový postup, no nie?


Petržlenovú vňať si natrháme u svokry na záhrade, umyjeme, necháme vysušiť. Nachystáme si najväčšiu dosku, ostrý nôž a pevné nervy. Vňaťku sa snažíme nasekať na čo najmenšie kúsky, ktoré potom vkladáme do nádobky na ľad, ale takej ohybnej, aby sa dobre vyberali, alebo do podložky od bonbónov. Zalejeme studenou vodou, položíme na tácku a dáme zmraziť. Po zmrazení vyklopíme a každý kúsok zabalíme do alobalu, ktorý sme si prezieravo našetrili z čokolád, teda, ktoré ho ešte majú. Keď nie, musíme použiť a rozkrájať veľký. Dáme do vrecka a šupneme do mrazničky. V zime ako keby sme našli a používame, kým sa nám neminie a svokre nenarastie nová. Naraz je s tým viac roboty, ale potom tá chuť čerstvej vňaťky stojí za to a keď sú zabalené, nespoja sa do jednej veľkej "guče" a je to pekne naporcované, stačí rozbaliť - dôležité - a hodiť do hotového jedla. Pekný deň!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (37) posledné: 23.10.2018, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Výborný džem z čierných ríbezlí plný vitamínov



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg čiernych ríbezlí, 1 kg kr. cukru, 100 ml rumu

POSTUP PRÍPRAVY

umyté a odstôpkované ríbezle rozmixujeme ponorným mixérom ( alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku), pridáme cukor a rum. poriadne zamiešame, bude to taká hustá hmota ( cukor sa vám v nej ešte poriadne nerozpustí ). Dáme do chladničky na cca 12 hod, do druhého dňa. po vybratí ešte raz premiešame, cukor už bude rozpustený a nalejeme do malých zaváracich pohárov. ja dávam polku pohárov zasterilizovať na 2-3 minútky, zvyšok nechám tak. poháre, ktoré neboli sterilizované odložíme do chladničky. tento džem používame najmä na palacinky alebo len tak na chlebík, je fajnový a takmer bez práce.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (40) posledné: 3.7.2018, 18:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Sterilizovaný segedínsky guláš - polotovar



POTREBNÉ PRÍSADY

mäso - môže byť bravčové, ja som dávala kuracie prsia, kyslá kapusta, olej, červená paprika, soľ, drvená rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Snažím sa svojim synom aspoň trošku uľahčiť varenie na internáte a tak vymýšľam, čo sa dá zavariť. Začala som omáčkou na špagety, potom bola na rade kapustnica, kuracie soté, a tento rok som skúsila aj segedín a keďže mal úspech, urobila som zopár pohárov spolu s kuracím soté.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (33) posledné: 5.2.2011, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Nakladaná zelenina bez sterilizovania - alebo bezodná fľaša :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Minulý rok môj muž dostal od jednej pani plnú fľašu rôznej nakladanej zeleninky, ktorú bolo možno po odjedení kedykoľvek doplniť. Tak mu to zachutilo, že som tento rok spravila aj ja tento jednoduchý recept a už sa muž teší ako začne pomaličky z tejto nakladanej zeleninky odjedať :-) Tento recept je na 3 5-litrové sklenené fľaše. Budete potrebovať: 4 litre vody, 1 liter octu, 65dg cukru, 13dg soli, 1PL celého čierneho korenia, 1ČL horčičného semena, 6 bobkových listov, 1ČL BORKÉN (kúpite v záhradkárskych potrebách), karfiol, cibuľa, zelené paradajky, cuketa, baranie rohy, paprika, jabĺčková paprika, fazuľové lusky... (akákoľvek zelenina okrem červených paradajok, červenej kapusty, cvikly.

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíte si nálev zo všetkých korenín a tekutín (nevariť!!! ). Nálev odložte na 24 hodín do chladu, občas premiešajte.
Na druhý deň si nálev rozlejte do 3 fliaš, resp. ak máte takú veľkú nádobu, že nemusíte, nechajte v jednej (napr. veľké vedro), zeleninu umyte a naukladajte do fliaš. Karfiol rozoberte na menšie ružičky, aj cuketu, paradajky a papriky nechajte vkuse. Už na druhý deň môžete zo zeleninky odjedať. Takýto nálev vám vydrží aj do zimy a stále môžete dopĺňať novú a novú zeleninku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (31) posledné: 23.8.2011, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Kiwi-bananova marmelada z mikrovlnky



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g kiwi,400 g bananov, 1 vanilkovy cukor, 500 g zelirovaci cukor: 2:1

POSTUP PRÍPRAVY

Kiwi a banany si nakrajame na male kusky, potom ich rozmackame.Dobre rozmixovat ponornym mixerom na hladko.Spolu s cukrom dat do mikrovlnky na 9 minut pri 700 W.
Je skutocne super!!!!Pomer ovocia si mozete zmenit, alebo urobit v kombinacii maliny s bananmi, jahodami...
Do mikrovnky to dame vo vyssej nadobe(ktora je vhodna na mikrovlnku), neprikryvame,mozeme ca po 4 minutach premiesat .Co sa tyka toho casu mozete to nechat aj menej ,ak robite z mensieho mnozstvo a aj viac ak chcete mat taky hustejsi.
Ja som robila z kila ovocia a mam taky polohusty.Nerobievam velmi huste marmelady.
Tak isto pomer ovocia moze byt 1: 1 ,ale ja som dala viac kiwi aby bol kyslejsi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (32) posledné: 30.7.2012, 9:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 373 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,38 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu