. .. .. .. .. .. .
. .

Mrazená petržlenová vňať na zimu - RECEPT 16230

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 104195 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Mrazená petržlenová vňať na zimu


[ recept č. 16230 zo dňa  ]


Mrazená petržlenová vňať na zimu


POTREBNÉ PRÍSADY

Petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Po roku upravujem svoj úplne prvý recept sem vložený a už robím vňaťku len tak ako mi poradili dievčatá v komentároch, je to jednoduché a ja im ďakujem, keby som to sem nedala, nič sa nedozviem a robím podľa starého spôsobu, ktorý som kedysi našla v časopise. Takže sa riaďte nižšie uvedeným postupom, veď aj vňaťka si zaslúži mať svoj vlastný obrázkový postup, no nie?


Petržlenovú vňať si natrháme u svokry na záhrade, umyjeme, necháme vysušiť. Nachystáme si najväčšiu dosku, ostrý nôž a pevné nervy. Vňaťku sa snažíme nasekať na čo najmenšie kúsky, ktoré potom vkladáme do nádobky na ľad, ale takej ohybnej, aby sa dobre vyberali, alebo do podložky od bonbónov. Zalejeme studenou vodou, položíme na tácku a dáme zmraziť. Po zmrazení vyklopíme a každý kúsok zabalíme do alobalu, ktorý sme si prezieravo našetrili z čokolád, teda, ktoré ho ešte majú. Keď nie, musíme použiť a rozkrájať veľký. Dáme do vrecka a šupneme do mrazničky. V zime ako keby sme našli a používame, kým sa nám neminie a svokre nenarastie nová. Naraz je s tým viac roboty, ale potom tá chuť čerstvej vňaťky stojí za to a keď sú zabalené, nespoja sa do jednej veľkej "guče" a je to pekne naporcované, stačí rozbaliť - dôležité - a hodiť do hotového jedla. Pekný deň!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Vňaťku umyjeme a necháme vysušiť od vody...
...potom už len na drobno nasekáme...
...a vložíme do kelímka a šup do mrazničky.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Cestoviny s tuniakom | Mrazená petržlenová vňať na zimu | 3 - pack ,o) >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jarmila V. (Božolé) ID 30389 (23.10.2018, 13:54)
Tak ja mám ten najjednoduchší spôsob mrazenia vňate bez rezania a strihania.Vňaťku umyjeme,usušíme,dáme do sáčku a vložíme do mrazničky.Na druhý deň vyberieme,necháme ju v sáčku,pobúchame po sáčku rukou,alebo len požmolíme v rukách a vňaťku máme nasekanú.Čistá práca.
ODPOVEDAŤnahlásiť
helena t. (polievka) ID 61034 (14.9.2011, 12:06)
no baliť do alobalu zmrznuté kocky je zbytočné. ja ich naukladám do mikroténového vrecka a držím v mrazničke. Sú osve až do konečnej spotreby - ak aj primrznú ľahko sa oddeľujú - vidím že si šikovná
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (18.9.2011, 20:05)
(L) (L) (L) (L) (L) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Mária M. (marmat) ID 113727 (6.11.2009, 10:35)
Ja takto robím aj zeleninu ( mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler a ku niektorej aj vnať)
a používam do zeleninových polievok. Mám na to už svoje nádobky zmrazím pobalím do alobalu alebo zeleninu do malých sáčkov.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (6.11.2009, 16:23)
Super nápad, len ja mám tak málo miesta v mrazáku, že to nemôžem realizovať. Som rada, že tam napchám čo-to ovocia. (clamp) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (1.11.2009, 18:24)
super nápad (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (1.11.2009, 18:32)
(hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marika S. (finka) ID 64179 (16.9.2009, 19:18)
Podľa mňa zbytočná práca.
Vezmeme kelímok od Perly, nasekanú čerstvú vňať doňho vložíme a strčíme do mrazu.
Absolútne z toho nie je guča, vňaťka sa dá krásne prstami, alebo lyžicou vyberať a nestrávim pri tom pol dňa |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (1.11.2009, 17:56)
(Y) (Y) aj ja tak robím, pri kocke sa musí ešte prevrieť tá voda s vňatkou - ja už nevarím vňať, keď beriem z kelímka :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (1.11.2009, 18:03)
Už mám vňaťku urobenú, ako mi poradili dievčence, takže ešte raz všetkým ďakujem, už žiadne kocky s vňaťkou... ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (1.11.2009, 19:20)
(L) (L) jasné, načo si robiť robotu naviac (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
anna t. (annaT.) ID 89985 (16.9.2009, 18:15)
Skuste namiesto krajani nastrihat nožničkamy.Ja si dam vnat do ig.sačka a zmrznute prejdem valčekom na cesto,

(C)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (27.7.2009, 18:41)
ježiiiiiiiš,však pri tom zostarnete...jednoducho umyt ,nakrajat a dat do kelimka zamrazit....hotovo !!! (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dagmar K. (dadakan) ID 227271 (12.7.2012, 16:01)
Veru, veru. :D
Umyť, nakrájať, dať do vaničky od masla, zatvoriť a zamraziť. :D
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (27.7.2009, 21:15)
Už sa stalo! (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (16.9.2009, 18:21)
:-D :-D ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (27.7.2009, 18:00)
Darinka, skvely tip! ja si tiez mrazim petrzlenovu vnat, ale tak, ze si ju natrham, umyjem, osusim na utiereke a potom uz len cele listky zamrazim v umelohmotnej krabicke..ked si vnatku z mrazaku vyberam, ide to lahucko, zostanu krasne cele listky a ked ich chcem nakrajat, tiez to ide jedna radost, len musia byt dobre zmrazene.. :) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (27.7.2009, 18:10)
Už mám namrazené dve krabičky podľa Anetky, už sa nebudem trápiť s vodou a balením, toto bolo oveľa šikovnejšie, ahoj (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Helena K. (helka333) ID 78665 (27.7.2009, 14:58)
Tiež si mrazím vňaťky , ale mám i iný recept : Keď končí vo foliovníku paprika, tie malé si očistím tak, že zrežem vrch, vyberiem vnútro /ako na plnenú papriku/ a do týchto paprík si natlačím kúsky petržlenovej a zelerovej vńate. Dám do sáčku a do mrazáku. Do mäsovej polievky, do gulášu je to výborné !!
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabriela K. (gabikaKa) ID 58190 (27.7.2009, 14:51)
Darinka, ja to robím presne ako Ty, len z mojej skúsenosti by som to nebalila do alobalu. Raz som to urobila a potom som vždy pri rozbaľovaní hromžila, lebo to nešlo, bolo to prilepené a trhalo sa to, musela som to rozbaľovať pod tečúcou vodou a samozrejme, že mi kopec vňate odplávalo. S tým prilepením jednej kocky o druhú to nie je také strašné, keď sa to stane, dajú sa celkom ľahko odpojiť. To je moja skúsenosť, prajem pekný deň, Gabika (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (27.7.2009, 16:24)
To sa teda čudujem, lebo do alobalu to balím dobrých pár rokov a ešte sa mi nestalo, že by sa mi vňaťka oň prilepila. Ináč by som to sem nedávala, keby som to nemala odskúšané Nechápem od čoho to záleží, možno od alobalu, ja si vždy našporím z čokolády, ale teraz ju začali baliť ináč, tak neviem. Aj tak Ti Gabika ďakujem za komentárik a pekný deň, Darina (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
jana k. (janka425) ID 45490 (27.7.2009, 14:42)
Skušali ste si nasekat vnat na kuch.robote,ja mam taky nož ako vrtulka myslim,že sa to použiva na mletie maska.Umytu,dam do mixera na par sekund potom necham trošku obschnut a balim do mrazaka.rychle a je najemno tak akurat.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (27.7.2009, 17:52)
Ešte som neskúšala, ale rozmýšľala som ako si zjednodušiť to krájanie, ale za pokus to stojí. Ďakujem! :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (upravené 25.7.2009, 19:11)
Moja mama to dáva do plastového obalu od vajec a zalieva to vodou. Má to pekný tvar. Ja zas mrazím do malých vákuovo-uzatvárateľných sáčikov . Tie sú v mrazáku šikovné, nezaberajú miesto, šupnú sa hocikam. Najprv vňať umyjem, nechám odkvapkať, pokrájam, -nezalievam vodou, vtedy sa dá odobrať iba časť. Ako čerstvé.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (25.7.2009, 22:44)
Ďakujem Tinka, super nápad, určite vyskúšam! (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka A. (azdenka) ID 26949 (18.7.2009, 9:45)
(hello) Aj ja to robím presne ako Anetka bylinky dobre osuším,nastrihám na drobné kúsky a šup do kelímkov.V zime už len lyžičkou vyberiem podľa potreby,v kelímku je to úplne sypké.Mrazím takto petržlenovú, zelerovú vňať aj kôpor.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva L. (evka*) ID 15 (18.7.2009, 9:32)
Dobrý nápad (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (18.7.2009, 9:10)
Ja siumyte,ale suchy bylinky naskladam narovno....aby to malo nejaky tvar na potravinovu foliu,zabalim a sup do mrazaku.Potom len nakrajam kolko potrebujem.Do polievky aj do zemiakov,to ma moj manzel rad :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lada M. (ostravak) ID 36919 (18.7.2009, 8:30)
a já k vůli sladnosti, také omyji, nasekám na drobno a uělám v potravinové folii válečky a zamrazím, a jak potřebuji, ukrojím kolik potřebuji a dám di jídla,( odbalení je rychlé ) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maja G. (mrka2) ID 29128 (17.7.2009, 22:45)
ja to tak robievam,ale teraz som to dala len na kopu do jedneho sacku a mam z toho gucu,ako vravis,ale mne to vobec nevadi. uz sa mi s tym nechcelo tak piplat. v zime na nezaplatenie. (L) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (17.7.2009, 21:55)
uff nie je to zbytocne komplikovane? ja vnat vzdy natrham, umyjem, necham uplne oschnut rozlozenu na utierkach a potom nasekam a dam do kelimkov do mraznicky. ked sa zamrazi taka uplne oschnuta tak aj po zmrznuti je to ako prasok ktory sa da oddelovat, uplne jednoducho naberiem lyzicou kolko potrebujem... skus aj ty, usetris si cas (Y) ja takto mrazim aj petrzlen, aj kopor, bazalku, rozmarin atd a vzdy to funguje. len treba bylinkam nechat aj pol dna nech uplne oschnu
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (18.7.2009, 9:51)
Takže Anetka, už mám v mrazáku aj kelímok aj sa mi mrazia na podložke, ale do toho kelímku to bolo ozaj rýchlejšie, v nedeľu čakám ďalšiu vňaťku, už ju spravím len tak. Ešte raz ďakujem! (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (17.7.2009, 22:15)
Neviem, robím to tak roky, ale skúsim si urobiť jeden kelímok na skúšku. Ďakujem za radu. (radost)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana K. (Janka97611) ID 63645, mimibazar.sk/janka97611 (17.7.2009, 22:04)
myslim ze susene bylinky nemaju tu spravnu vonu a ani farbu ja si tiez mrazim cerstve bylinky (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana J. (ajka007) ID 2990, mimibazar.sk/ajka007 (17.7.2009, 22:02)
Anetka, zajtra skúsim s kôprom...tie zelinky necháš len uschnúť, alebo až doslova vysušiť ?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (18.7.2009, 10:20)
nie nieee!!! len oschnut!!! len par hodin ich nechat napr na utierke
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea K. (anca66) ID 16418 (18.7.2009, 9:37)
Zelinky sa vlastne iba nechajú zbaviť vody po umytí - teda osušiť / nie vysušiť (smich) / keď sa nechajú mokré a dajú zamraziť, vtedy sa robia tie "guče". Po správnom oschnutí, naozaj sa dajú z kelímkov naberať lyžičkou - Anetka má pravdu.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu