. .. .. .. .. .. .
. .

Nakladaná zelenina bez sterilizovania - alebo bezodná fľaša :-) - RECEPT 41875

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 18244 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)


Nakladaná zelenina bez sterilizovania - alebo bezodná fľaša :-)


[ recept č. 41875 zo dňa  ]


Nakladaná zelenina bez sterilizovania - alebo bezodná fľaša :-)


POTREBNÉ PRÍSADY

Minulý rok môj muž dostal od jednej pani plnú fľašu rôznej nakladanej zeleninky, ktorú bolo možno po odjedení kedykoľvek doplniť. Tak mu to zachutilo, že som tento rok spravila aj ja tento jednoduchý recept a už sa muž teší ako začne pomaličky z tejto nakladanej zeleninky odjedať :-) Tento recept je na 3 5-litrové sklenené fľaše. Budete potrebovať: 4 litre vody, 1 liter octu, 65dg cukru, 13dg soli, 1PL celého čierneho korenia, 1ČL horčičného semena, 6 bobkových listov, 1ČL BORKÉN (kúpite v záhradkárskych potrebách), karfiol, cibuľa, zelené paradajky, cuketa, baranie rohy, paprika, jabĺčková paprika, fazuľové lusky... (akákoľvek zelenina okrem červených paradajok, červenej kapusty, cvikly.

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíte si nálev zo všetkých korenín a tekutín (nevariť!!! ). Nálev odložte na 24 hodín do chladu, občas premiešajte.
Na druhý deň si nálev rozlejte do 3 fliaš, resp. ak máte takú veľkú nádobu, že nemusíte, nechajte v jednej (napr. veľké vedro), zeleninu umyte a naukladajte do fliaš. Karfiol rozoberte na menšie ružičky, aj cuketu, paradajky a papriky nechajte vkuse. Už na druhý deň môžete zo zeleninky odjedať. Takýto nálev vám vydrží aj do zimy a stále môžete dopĺňať novú a novú zeleninku.
<< Narodeninova otvorena kniha 14,5kg | Nakladaná zelenina bez sterilizovania - alebo bezodná fľaša :-) | Srdiečko Kitty >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Katka S. (lakra) ID 16404, mimibazar.sk/lakra (23.8.2011, 20:56)
Alinka,môžem sa opýtať treba zeleninku skladovať aj s nálevom v chladničke :-$
ďakujem určite vyskúšam
ODPOVEDAŤ
Ingrid B. (ikrekmegdenis) ID 124154, mimibazar.sk/ikrekmegdenis (upravené 15.8.2011, 9:55)
Alenka ďakujem za tento úžasný recept (clamp) (clamp) (clamp)pomaličky to budú robiť všetky moje susedky, lebo ho tak chválim, že všetky chcú recept (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
iveta s. (pribinacik 76) ID 168352 (14.8.2011, 15:17)
|:o)
ODPOVEDAŤ
Viera F. (Fafav) ID 30923 (14.8.2011, 13:43)
čítal si niekto z vás zloženie Borkénu? Ak áno, tak vás všetky obdivujem, že sa doma dáte na takéto chemické nakladanie. Dobrú chuť :´( ^o) ^o)
ODPOVEDAŤ
Halina M. (anilah) ID 93483 (14.8.2011, 9:58)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (12.8.2011, 23:42)
Halina ja som davala struky surove,a kukuricka moze byt super,len baklazan nie,lebo je fialovy,a cervene tam nema ist,aspon podla mna.Ja uz mam nalozene 3 kybliky 5 kilove je to mnamka.
ODPOVEDAŤ
Halina M. (anilah) ID 93483 (12.8.2011, 16:45)
Chcela by som sa opýtať či fazuľkové struky mám predvariť, alebo idú surové. Môže tam ísť kukurica a baklažán?
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (14.8.2011, 14:37)
Ja som čítala, že takéto struky sa nesmú jesť surové, obsahujú jedovaté lektíny, ktoré vyvolávajú silné vracanie a hnačku. Treba ich najskôr tepelne upraviť a až potom použiť...
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (11.8.2011, 20:00)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (11.8.2011, 12:06)
Dievcence ja idem dnes znova nakladat zeleninku bola som na zahradke,a bola zase uroda,tak skoda ju nechat tak.Dam detom po kybliku.Je fakt uzasna.
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (11.8.2011, 10:17)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (10.8.2011, 12:29)
Ahojte mimi bazaracky.Ja som tuto zeleninku robila pred vcerom,a veru dnes som robila novy nalev.Je uzasna a to som len uhorku,cuketu,a patizon ochutnala.Dnes som sa rozhodla nalozit dalsiu flasku.Len sa chcemopytat,ci musim dodrzat 24 hodin mat nalev,alebo mozem po 12 hodinach nakladat zeleninku.Ked pridem vecer z prace,tak by som chcela nakladat.
ODPOVEDAŤ
Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (12.8.2011, 19:32)
Helka, ja som skôr naložila tiež ako po 24 hodinách a stále je to fajn (Y)
ODPOVEDAŤ
Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (12.8.2011, 19:32)
.
ODPOVEDAŤ
Alena K. (ALENAK) ID 16914, mimibazar.sk/alenak (10.8.2011, 10:43)
Skúste si tam dať aj hrozno - veľké bobule a nejakú feferónku...
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (10.8.2011, 10:40)
takéto niečo podobné som kedysi dávno videla tuším v časopise Slovenka a už v tedy ma receptík veľmi zaujal, teraz keď vidím, že to naozaj funguje, určite vyskúšam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (6.8.2011, 21:27)
Tak to musim vyskusat, take mame radi, dik za recept. (F)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (6.8.2011, 11:31)
Pls., čo je to borkén? *-) Raz som toto jedla, ale bola tam aj kapusta, teda také menšie hlavičky kapusty - minikapusta. A to mi z celého najviac chutilo. Mňam, toto by som fakt chcela... (Y)
ODPOVEDAŤ
Diana S. (Lilidia) ID 14652, mimibazar.sk/lilidia (6.8.2011, 22:11)
http://www.biospotrebitel.sk/forum/tema/borken-1903 (L)
Je to zlúčenina, ktorá sa používa do mladého vína na zastavenie procesu kvasenia. Dostať to pod názvom Bor kén (maďarsky), doslovný preklad je vínna síra. Je to zlúčenina bez pachuti. ....vďaka borkénu sa zastaví kvasenie a máš dobručkú čalamádku.
ODPOVEDAŤ
Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (6.8.2011, 22:08)
Kika, nebol to kel? *-) *-) *-)borkén je dvojsiričitan draselný, na sírenie muštu a vína a na nakladanie zeleniny (to som taká múdra z obalu ,-) ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (6.8.2011, 9:11)
Alinka, tiež už zopár rokov robievam túto zeleninu - veľmi nám chutí, lebo je krásne chrumkavá ako čerstvo odtrhnutá. (Y)
Píšeš, že kapustu nenakladáme, ale aj to je možné, ja ju zvyknem nakrájať na pásiky (ako do čalamády) a potom ju natlačím do väčších paprík. :-$
ODPOVEDAŤ
Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (6.8.2011, 22:07)
Evka, to som myslela červenú kapustu, lebo púšťa farbivo.
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (5.8.2011, 21:23)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (5.8.2011, 20:51)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Halina M. (anilah) ID 93483 (5.8.2011, 20:15)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7924
ODPOVEDAŤ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (5.8.2011, 20:02)
Tento receptik vyzera uzasne,ale mam otazku.Po nalozeni zeleninky,to moze ist do chladnicky,alebo kde to treba skladovat.Mam v kuchyni.len skrinu potravinovu,tak neviem,ci to moze ist tam.Spajzu nemame.
ODPOVEDAŤ
Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (6.8.2011, 8:41)
ja to mám v špajzi a nejaká tma a chlad tam moc nie je a drží v pohode.
ODPOVEDAŤ
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu