. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > OMÁČKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 152 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,16 ďalšie >>

OMÁČKY

Pikantná jogurtová omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lyžička soli, 1 lyžička škorice, 1 lyžička sladkej papriky, 1 lyžička pálivej papriky, 1 lyžička mletého korenia, 2 lyžičky kari korenia, 1 kelímok bieleho jogurtu.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zmiešame a je to hotové :)
Výborná je k vyprážaným a grilovaným jedlám, k mäsu aj zelenine a zemiakom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Iveta K. (Iwka) ID 19057 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.2.2011, 11:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

tekvicový prívarok



POTREBNÉ PRÍSADY

olej, cibuľa, tekvica, rasca, cesnak, bobkový list, soľ, korenie, červená sladká paprika, smotana na varenie, mlieko, múka, ocot

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme cibuľu s rascou a krátko orestujeme, potom pridáme postrúhanú tekvicu spolu s červenou mletou sladkou paprikou, soľou, korením, bobkovým listom, nakrájaným cesnakom (nie prelisovaným), podlejeme trochou vody (len tak, aby bola tekvica ponorená) a varíme domäka. Keď je tekvica mäkká, zahustíme ju trochou múky rozmiešanej v smotane na varenie a prípadne dorobíme mliekom. Nakoniec dochutíme octom podľa chuti. My sme si ju urobili s novými zemiakmi s maslom a pažítkou a mäsovou sekanou. DOBRÚ CHUŤ

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Katarína P. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 18.8.2011, 10:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Kurča s pórovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

**kuracie stehna /500g/ **70g masla **2 póry **soľ, **mleté biele korenie **2,5dl suchého bieleho vína /ja som dala vodu ale môžete pridať aj vývar/ **125g nízkotučného tvarohového syra **1,5dl kyslej smotany **pažítka

POSTUP PRÍPRAVY

nižšie

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 13.6.2010, 14:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Omáčky - sterilizácia



POTREBNÉ PRÍSADY

napr: tekvicová omáčka, špenátová a pod.

POSTUP PRÍPRAVY

Ahojte,

milujeme tekvicovú omáčku, špenátovú, kôprovú.. a pod. Onedlho ideme na dovolenku, len tak "na blind", autom a babrať sa na dovolenke so šúpaním a strúhaním cukety nie je veľmi dovolenkové (aj keď varenie milujem), tak by som si rada pripravila tekvicovú omáčku doma.
Myslíte, že sa nič nestane, ak si tekvicu udusím doma a zasterilizujem do pohára a tam ju už iba dohustím smotanou?
A podobným spôsobom by som si dopredu predprípravila špenát (z mrazeného špenátového pyré)?

Máte podobné skúsenosti alebo nápady?

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Petra R. (peckaa) ID 104643 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.7.2009, 22:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

*♥*Syrovo-smotanová omáčka so šampiňónmi*♥* (vhodná na cestovinu alebo gnocchi)



POTREBNÉ PRÍSADY

kúsok masla, cibuľa, oravská slanina, šampiňóny, tavený krémový syr (napr. bambino), 1,5 dl šľahačkovej smotany, mlieko na zriedenie, soľ, mčk, trocha drvenej rasce, vegeta, cesnak, citrónová šťava, zelená cibuľová vňať (alebo iná zelená)

POSTUP PRÍPRAVY

xxx
recept na prípravu domácich ňokov: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14068&user=32120

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 24.1.2010, 14:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

*♥*Paradajková kapusta*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

polovica stredne veľkej bielej kapusty (najlepšie mladučkej, aká je teraz v predaji), 1 cibuľa, 500 ml paradajkového pyré alebo veľký pretlak, soľ, mčk, troška drvenej rasce, práškový cukor, vegeta, olej, hladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 65 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (66) posledné: 2.1.2019, 11:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

*♥*Fazuľová omáčka s údeným mäsom*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g suchej fazule, 4 ks bobkových listov, soľ, biele mleté korenie, trocha saturejky, 4 strúčiky cesnaku, 250 ml smotany na varenie (10%), 250 ml mlieka, 2 PL hladkej múky, ocot, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Fazulu preberieme, opláchneme na site pod tečúcou vodou a švacneme ju do misy, pridáme vodu, aby bola asi 2 cm nad fazuľou a necháme ju napučať do ďalšieho dňa.
Do tlakového hrnca vysypeme fazuľu z misy a pridáme vodu, aby bola opäť asi 2 cm nad fazuľou, osolíme, pridáme bobkový list a saturejku. Uzavrieme tlakáč a dáme variť. Necháme variť cca 15 minút. Potom fazuľu i s tekutinou vylejeme do normálneho kastróla, zistíme, či je fazulisko hotové, alebo či ešte potrebuje chvíľu variť.

Zatiaľ pripravíme zátrepku. V hrnčeku rozšľaháme smotanu a múku, snažíme sa zlikvidovať všetky možné hrčky a vlejeme ju do vriacej fazule. Hneď potom pridáme i mlieko a poriadne zamiešame a kontrolujeme, aby to neprihorelo, keď začne bublať. Varením omáčka hustne. Upravíme si ju na želanú hustotu, (keby bola málo hustá, pridáme trocha múky roztrepanej v mlieku alebo vode) povaríme asi 5 minút a medzitým ochutíme ešte korením a vegetou. Nakoniec dokyslíme octom. S octom opatrne, lebo vraj nie je extra zdravý. No a na úplný záver pridáme prelisovaný cesnak. Ale aj keď máme cesnak radi, nedajme ho priveľa, v tomto jedle nemá byť dominantná chuť cesnaku, ale len tak "přiměřene" :)).
K omáčke sa najlepšie varené údené mäso, ale dá sa aj s klobásou, či párkom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 2.4.2022, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

*♥*Špenát, ktorý miluje celá naša rodina*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

60 - 70 dg čerstvého listového špenátu, 5 PL oleja, 3 PL hladkej múky, soľ, mčk, 5 - 6 strúčikov cesnaku , 3/4 l mlieka, vajco (alebo zvyšné bielky z nejakého pečenia)

POSTUP PRÍPRAVY

Špenátové listy zbavíme koreňovej časti a dobre ich umyjeme a ešte raz prepláchneme pod tečúcou vodou. Potom ich otrasieme a vložíme do hrnca s vodou. Vody nedáme veľa, stačí asi 1,5 cm vrstva na dne. Prikryjeme a varíme asi 5 minút. Necháme trocha vychladnúť a potom špenát vyberieme do sitka, necháme odkvapkať. Špenát na doske ručne posekáme nožom nadrobno. (Môže sa i pomixovať, ale my nechceme pretlak, chutí viac kúskový.)
Urobíme bledohnedú zápražku a zalejeme ju mliekom, pridáme posekaný špenát a miešame. Pridáme soľ a mčk. Keď špenát začne vrieť, už je dosť hustý, preto pridáme časť vody z varenia špenátu. Súčasne pridáme roztrepané vajco / vajcia - počet podľa chuti / a povaríme na minimálnom stupni. Po odstavení prelisujeme do špenátu cesnak v množstve podľa chuti. Môžeme ešte dosoliť a prikoreniť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.4.2013, 18:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

*♥*Tekvicový prívarok (omáčka)*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

tekvica strednej veľkosti, cibuľa, olej, rasca, smotana na varenie (alebo kyslá pochúťková), kôpor, soľ, cukor, ocot

POSTUP PRÍPRAVY

Tekvicu prepolíme a lyžicou vydlabeme jadierka a nepoužiteľný stred. Potom škrabkou na zemiaky očistíme vrchnú šupu. Z mladej tekvičky to ide jedna radosť. Potom tekvicu pokrájame na menšie časti a buď ju pokrájame alebo postrúhame nahrubo. My strúhame strúhadlom na hranolky, nechceme mať totiž tekvicovú kašu.
Na oleji orestujeme cibuľu pokrájanú nadrobno a pridáme tekvicu. Osolíme pre začiatok len 1 čL soli a pridáme trocha celej rasce (asi tak 1/4 čL) , pomiešame, chvíľu restujeme (3 - 5 min), vidíme, že tekvica púšťa šťavu. Budeme ju dusiť, takže potrebujeme ju podliať. Pridáme len toľko vody, aby tekvica nebola celá ponorená. Zamiešame a prikryjeme. Pri mladej tekvičke stačí úplne 10 minút (ak máme staršiu, napichneme, okúsime). Kým sa dusí, pripravíme si zátrepku zo smotany a hladkej múky. Pre toto množstvo asi tak 1/4 l smotany a 2 PL múky rozhabarkujeme, aby neboli hrčky a nalejeme k tekvici, pričom ju miešame. Samozrejme že v tejto chvíli poriadne zhustne. Preto pridáme potrebné množstvo vody alebo ak chcete, môžete i mlieko. Opäť miešame, aby omáčka neprihorela. Necháme ju povrieť asi 2 minúty, nezabúdame miešať. Odstavenú omáčku dochutíme. Môžeme jej chvíľu dať pauzu, aby trocha vychladla a nepopálila nám jazyk pri ochutnávaní :-) . Omáčku dosolíme podľa chuti, pridáme cukor a ocot tiež podľa toho, ako máte radi. (Ja osobne som dala okrem tej prvej 1 čL soli ešte asi 1,5 ďalšej + 1,5 čLprášk.cukru + 3 PL octu) A na záver pridáme kôpor - čerstvý, mrazený, akýkoľvek.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (35) posledné: 5.9.2017, 15:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

*♥*Šampiňónová omáčka*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

veľká cibuľa, 30 - 40 dg šampiňónov, olej, soľ, rasca, mčk, vegeta, 200 ml smotany na varenie, 3 navŕšené čL hladkej múky, citrónová šťava (cca 1/2 citróna) podľa chuti, podľa potreby mlieko na zriedenie

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme cibuľu. Popražíme ju do sklovita a pridáme pokrájané šampiňóny. Restujeme, osolíme, prihodíme mčk i rascu. Trocha podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou, kým huby zmäknú (cca 10 min).
Zatiaľ si pripravíme zátrepku z trochy studenej vody a hladkej múky, rozšľaháme tak, aby neobsahovala hrudky. K šampiňónom prilejeme smotanu, necháme povariť a prilejeme zátrepku. Stále miešame, aby sa nám to nepripaľovalo. Podľa toho, akú hustú chceme mať omáčku, pridáme (alebo nie) ďalšiu smotanu alebo mlieko. Povaríme asi 2 min, pričom ešte môžeme ochutiť trochou vegety. Keď omáčku odstavíme, dochutíme ju do finálnej podoby citrónovou šťavou (neprešvihnúť :-) )

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 16.3.2014, 10:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 152 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,16 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu