. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Fazuľová omáčka s údeným mäsom*♥* - RECEPT 15777

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

OMÁČKY

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


*♥*Fazuľová omáčka s údeným mäsom*♥*


[ recept č. 15777 zo dňa  ]


*♥*Fazuľová omáčka s údeným mäsom*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

250 g suchej fazule, 4 ks bobkových listov, soľ, biele mleté korenie, trocha saturejky, 4 strúčiky cesnaku, 250 ml smotany na varenie (10%), 250 ml mlieka, 2 PL hladkej múky, ocot, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Fazulu preberieme, opláchneme na site pod tečúcou vodou a švacneme ju do misy, pridáme vodu, aby bola asi 2 cm nad fazuľou a necháme ju napučať do ďalšieho dňa.
Do tlakového hrnca vysypeme fazuľu z misy a pridáme vodu, aby bola opäť asi 2 cm nad fazuľou, osolíme, pridáme bobkový list a saturejku. Uzavrieme tlakáč a dáme variť. Necháme variť cca 15 minút. Potom fazuľu i s tekutinou vylejeme do normálneho kastróla, zistíme, či je fazulisko hotové, alebo či ešte potrebuje chvíľu variť.

Zatiaľ pripravíme zátrepku. V hrnčeku rozšľaháme smotanu a múku, snažíme sa zlikvidovať všetky možné hrčky a vlejeme ju do vriacej fazule. Hneď potom pridáme i mlieko a poriadne zamiešame a kontrolujeme, aby to neprihorelo, keď začne bublať. Varením omáčka hustne. Upravíme si ju na želanú hustotu, (keby bola málo hustá, pridáme trocha múky roztrepanej v mlieku alebo vode) povaríme asi 5 minút a medzitým ochutíme ešte korením a vegetou. Nakoniec dokyslíme octom. S octom opatrne, lebo vraj nie je extra zdravý. No a na úplný záver pridáme prelisovaný cesnak. Ale aj keď máme cesnak radi, nedajme ho priveľa, v tomto jedle nemá byť dominantná chuť cesnaku, ale len tak "přiměřene" :)).
K omáčke sa najlepšie varené údené mäso, ale dá sa aj s klobásou, či párkom.
<< Ľadový jogurt | *♥*Fazuľová omáčka s údeným mäsom*♥* | Letný cestovinový šalát >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Renáta Švantnerová (Renikka) ID 141398, mimibazar.sk/renikka (21.2.2022, 8:03)
Začínam variť
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (12.4.2014, 9:40)
už sa varí.... (pl)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (16.4.2014, 10:39)
tiež som dnes uvažovala, že spravím, ale munície nebolo dosť ,-) tak robím hrachovú (jidlo) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (27.3.2013, 1:09)
jaj, toto mám radaaaaa (jidlo) Ukladám si recept a najbližšie uvarím (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.3.2013, 12:23)
:-) ja tiež, ale často to nevarievam... lebo potom tie následky ,-)
ODPOVEDAŤ
Ján H. (janhofman) ID 335380 (2.4.2022, 17:26)
Následkom sa dá predísť:
1. Priviesť fazuľu do varu na 2-3 min
2. Prepláchnuť, dať čistú vodu a zopakovať ešte raz.
3. Po druhom prepláchnutí pokračovať vo varení.
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (30.6.2009, 18:10)
hneď by som si dala (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (30.6.2009, 22:26)
xixixi :-) :-) :-) tak už si dala namočiť fazuľu ? :-D
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu