
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
OMÁČKY |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) *♥*Fazuľová omáčka s údeným mäsom*♥*[ recept č. 15777 zo dňa 30.6.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 250 g suchej fazule, 4 ks bobkových listov, soľ, biele mleté korenie, trocha saturejky, 4 strúčiky cesnaku, 250 ml smotany na varenie (10%), 250 ml mlieka, 2 PL hladkej múky, ocot, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Fazulu preberieme, opláchneme na site pod tečúcou vodou a švacneme ju do misy, pridáme vodu, aby bola asi 2 cm nad fazuľou a necháme ju napučať do ďalšieho dňa. Do tlakového hrnca vysypeme fazuľu z misy a pridáme vodu, aby bola opäť asi 2 cm nad fazuľou, osolíme, pridáme bobkový list a saturejku. Uzavrieme tlakáč a dáme variť. Necháme variť cca 15 minút. Potom fazuľu i s tekutinou vylejeme do normálneho kastróla, zistíme, či je fazulisko hotové, alebo či ešte potrebuje chvíľu variť. Zatiaľ pripravíme zátrepku. V hrnčeku rozšľaháme smotanu a múku, snažíme sa zlikvidovať všetky možné hrčky a vlejeme ju do vriacej fazule. Hneď potom pridáme i mlieko a poriadne zamiešame a kontrolujeme, aby to neprihorelo, keď začne bublať. Varením omáčka hustne. Upravíme si ju na želanú hustotu, (keby bola málo hustá, pridáme trocha múky roztrepanej v mlieku alebo vode) povaríme asi 5 minút a medzitým ochutíme ešte korením a vegetou. Nakoniec dokyslíme octom. S octom opatrne, lebo vraj nie je extra zdravý. No a na úplný záver pridáme prelisovaný cesnak. Ale aj keď máme cesnak radi, nedajme ho priveľa, v tomto jedle nemá byť dominantná chuť cesnaku, ale len tak "přiměřene" :)). K omáčke sa najlepšie varené údené mäso, ale dá sa aj s klobásou, či párkom. |
![]() | Renáta Švantnerová (Renikka) ID 141398, mimibazar.sk/renikka (21.2.2022, 8:03) |
Začínam variť | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (12.4.2014, 9:40) |
už sa varí.... ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (16.4.2014, 10:39) |
tiež som dnes uvažovala, že spravím, ale munície nebolo dosť ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (27.3.2013, 1:09) |
jaj, toto mám radaaaaa ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (28.3.2013, 12:23) |
![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ján H. (janhofman) ID 335380 (2.4.2022, 17:26) | |
Následkom sa dá predísť: 1. Priviesť fazuľu do varu na 2-3 min 2. Prepláchnuť, dať čistú vodu a zopakovať ešte raz. 3. Po druhom prepláchnutí pokračovať vo varení. |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (30.6.2009, 18:10) |
hneď by som si dala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (30.6.2009, 22:26) |
xixixi ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |