končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
OMÁČKY |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) *♥*Tekvicový prívarok (omáčka)*♥*[ recept č. 15623 zo dňa 26.6.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY tekvica strednej veľkosti, cibuľa, olej, rasca, smotana na varenie (alebo kyslá pochúťková), kôpor, soľ, cukor, ocot POSTUP PRÍPRAVY Tekvicu prepolíme a lyžicou vydlabeme jadierka a nepoužiteľný stred. Potom škrabkou na zemiaky očistíme vrchnú šupu. Z mladej tekvičky to ide jedna radosť. Potom tekvicu pokrájame na menšie časti a buď ju pokrájame alebo postrúhame nahrubo. My strúhame strúhadlom na hranolky, nechceme mať totiž tekvicovú kašu. Na oleji orestujeme cibuľu pokrájanú nadrobno a pridáme tekvicu. Osolíme pre začiatok len 1 čL soli a pridáme trocha celej rasce (asi tak 1/4 čL) , pomiešame, chvíľu restujeme (3 - 5 min), vidíme, že tekvica púšťa šťavu. Budeme ju dusiť, takže potrebujeme ju podliať. Pridáme len toľko vody, aby tekvica nebola celá ponorená. Zamiešame a prikryjeme. Pri mladej tekvičke stačí úplne 10 minút (ak máme staršiu, napichneme, okúsime). Kým sa dusí, pripravíme si zátrepku zo smotany a hladkej múky. Pre toto množstvo asi tak 1/4 l smotany a 2 PL múky rozhabarkujeme, aby neboli hrčky a nalejeme k tekvici, pričom ju miešame. Samozrejme že v tejto chvíli poriadne zhustne. Preto pridáme potrebné množstvo vody alebo ak chcete, môžete i mlieko. Opäť miešame, aby omáčka neprihorela. Necháme ju povrieť asi 2 minúty, nezabúdame miešať. Odstavenú omáčku dochutíme. Môžeme jej chvíľu dať pauzu, aby trocha vychladla a nepopálila nám jazyk pri ochutnávaní :-) . Omáčku dosolíme podľa chuti, pridáme cukor a ocot tiež podľa toho, ako máte radi. (Ja osobne som dala okrem tej prvej 1 čL soli ešte asi 1,5 ďalšej + 1,5 čLprášk.cukru + 3 PL octu) A na záver pridáme kôpor - čerstvý, mrazený, akýkoľvek. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Na oleji orestujeme cibuľu pokrájanú nadrobno a pridáme tekvicu. Osolíme pre začiatok len 1 čL soli a pridáme trocha celej rasce (asi tak 1/4 čL) , pomiešame, chvíľu restujeme (3 - 5 min), Ideme ju dusiť, takže potrebujeme podliať. Pridáme len toľko vody, aby tekvica nebola celá ponorená. Zamiešame a prikryjeme. Pri mladej tekvičke stačí úplne 10 minút po 10 min skúška vidličkou... už je mäkká, ale nie rozvarená... takže je čas omáčku zahustiť počas dusenia tekvičky sme pripravili zátrepku zo smotany a hladkej múky. Pre toto množstvo asi tak 1/4 l smotany a 2 PL múky rozhabarkujeme, aby neboli hrčky Zátrepku nalejeme k tekvici, pričom ju miešame. Samozrejme že v tejto chvíli poriadne zhustne. Musíme dobre miešať a isteže aj zriediť. Pridáme potrebné množstvo vody alebo ak chcete, môžete i mlieko, či viac smotany, ako vám chutí. Necháme ju povrieť asi 2 minúty, nezabúdame miešať. Omáčku dosolíme podľa chuti, pridáme cukor a ocot tiež podľa toho, ako máte radi. A na záver pridáme kôpor - čerstvý, mrazený, akýkoľvek. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Alica S. (aliciatko) ID 27980 (5.9.2017, 15:53) |
Vyborne pspanie |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (ada304) ID 308203 (20.6.2017, 13:01) |
Dneska som ho robila na obed...fakt perfektny...odporucam |
ODPOVEDAŤ |
Martina L. (tinka1510) ID 25983 (12.8.2014, 11:05) | |
dnes som robila privarok podla tohto receptu a palec hore | |
ODPOVEDAŤ |
Soňa M. (soniell812) ID 65720, mimibazar.sk/soniell812 (6.8.2013, 15:34) | |
najlepší čo som doposiaľ robila! hneď aj ukladám. S. | |
ODPOVEDAŤ |
Daniela B. (bombicka) ID 75858 (15.7.2013, 14:35) |
aj ja som ju prave dovarila...dufam ze bude chutit celej rodine robim k nej opečene špekajdy.. dakujeeeem za receptik |
ODPOVEDAŤ |
Maria S. (majockaaaa) ID 91532, mimibazar.sk/majockaaaa (13.6.2013, 12:39) | |
tak som dnes navarila tekvicku podla Vasho receptu...vydarila sa nadmieru dobre :D chuti presne ako robieva moja mamina....dakujem pekne za receptik pomohol :D a hlavne chuti mnam mnam |
|
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (15.6.2013, 16:54) | ||
Jejda, to ma potešilo Ja som tiež robila tento týždeň prvú tohoročnú. Majte sa fajn a varte tekvičku | ||
ODPOVEDAŤ |
jana f. (gia88) ID 246971 (29.8.2012, 12:28) |
prave som ju dovarila, fantasticka je )) dakujem za receptik |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (29.8.2012, 15:50) | ||
no super teším sa že sa vydarilo | ||
ODPOVEDAŤ |
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (6.10.2011, 20:51) | |
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=829122 Bolo to super, ďakujeme |
|
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.10.2011, 16:17) | ||
Teším sa | ||
ODPOVEDAŤ |
Lucia B. (Luliku) ID 130809 (6.9.2011, 11:33) |
Super receptík, už som tekvičku podľa neho varila viac krát ale vždy sa oblizujem až za ušami |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.9.2011, 9:46) | ||
tak to som fakt rada | ||
ODPOVEDAŤ |
Lucia B. (Luliku) ID 130809 (20.7.2011, 22:29) |
Už dva krát som robila podľa Vášho receptu tento prívarok a je fakt super, veľmi mi chutí a dokonca aj manžel ho jedol dnes aj keď on tekvicový moc nemusí |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.7.2011, 19:04) | ||
Vážne? No ked ho jedol, asi ste ho dobre urobili a dochutili čiže super I ja sa teším | ||
ODPOVEDAŤ |
Silvia B. (silke) ID 117081 (20.7.2011, 14:09) |
chutilo |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (20.7.2011, 18:06) | ||
To som rada Ja som ju tiež tento týždeň robila | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (23.6.2011, 9:20) | |
super, mám doma tekvicu, urobím | |
ODPOVEDAŤ |
dominika l. (domca11) ID 114533, mimibazar.sk/domca11 (9.6.2011, 9:52) |
mňaaaaaaaam toto je pochúťka super receptík môj synček sa zalizoval až za ušami mňaaaaaaaaaaaaaaam odporúčam ) |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (10.6.2011, 16:18) | ||
Ďakujeeééém a teším sa, že maličkému tak chutilo | ||
ODPOVEDAŤ |
Alexandra F. (prettybaby) ID 103396 (3.1.2011, 13:13) |
mnaaaam, akurat som to dovarila a uz sa oblizujem |
ODPOVEDAŤ |
Marian V. (xemmann) ID 43568 (13.11.2010, 17:03) |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (15.11.2010, 15:43) | ||
ODPOVEDAŤ |
Eva U. (Ruti) ID 137412 (3.9.2010, 13:42) |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (3.9.2010, 17:51) | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana L. (lilijana) ID 138752 (16.6.2010, 14:37) | |
Mňam,toto milujem.A ešte k tomu udusene hovädzie mäsko na kocky-makkulinké | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (16.6.2010, 15:55) | ||
Ano, aj u nás je toto obľúbená mňamka s mäsovými dusenými kockami. A môj muž to má rád aj s pečeným vajcom alebo klobásou | ||
ODPOVEDAŤ |
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (upravené 2.9.2009, 15:13) | |
Kristinka, akurat idem varit tento tvoj privarok, vyzera mnamkovo akurat ho budem robit bez cibule, tak to lubim viac- a chcela by som sa este opytat na tu polievku z tekvice co chuti ako hovadzia- to sa vari asi ako dlho? asi nie tak ako vyvar, ze? dakujem | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (3.9.2009, 1:53) | ||
sorry, Klaudi, neskoro sa ozývam ... tá polievka sa varí len tak dlho, aby zmäkla zelenina. Predpokladám, že sa podarilo | ||
ODPOVEDAŤ |
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (3.9.2009, 22:49) | |||
Kristinka, ja som uz mala polievku navarenu ked som sa ta pytala, ale taku zeleninkovu. A to som sa pytala skor tak dobuducna dakujem | |||
ODPOVEDAŤ |
Tomas H. (tomasxiii) ID 70432 (25.7.2009, 16:17) |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.7.2009, 13:37) | ||
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (26.6.2009, 9:04) |
Tekvicu milujeme. Keď robíte omáčku zo starej tekvice, nevyhadzujte vydlabaný stred. Zalejte vodu, pridajte zeleniny a uvarte. Na nerozoznanie od hovädzej polievky. |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (25.7.2009, 11:41) | ||
Andulka, tak som to pred dvoma dňami vyskúšala. Fakt to má niečo do seba i keď som bola skeptická. Skúsila som to a neoľutovala som. Naozaj to pripomína hovädziu polievku (Len ja som to trocha presolila, lebo všetko som dávala ako do hovädzej polievky, čiže i soľ) No a pri tejto polievke zostanem, taká diétka a je to pritom dobréééé Andulka, ďakujem |
||
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.6.2009, 15:19) | ||
Fííííha, to som ešte nepočula Tak to niekedy skúsim, aj keď teda starej tekvici neholdujem Hovoríte o tej bielej tekvici, z ktorej sa bežne robí prívarok? Lebo je ešte taká oranžová, ktorá sa zvykne piecť. | ||
ODPOVEDAŤ |