
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |
TORTY |
![]() Jahodová torta s tvarohovou šľahačkou alebo LUKÁŠOV JAHODOVÝ SENPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 3 vajcia * 3 kopcovité PL práškového cukru * 3 kopcovité PL polohrubej múky * papier na pečenie alebo tuk a polohrubá múka na vymastenie a vysypanie dna tortovej formy * PLNKA: 20 g práškovej želatíny * 250 ml vody * 120 g kryštálového cukru * 250 ml smotany na šľahanie * 250 g krémového tvarohu * 750 - 1000 g jahôd * cca 4 kiwi POSTUP PRÍPRAVY O jahodovej tortičke na 3. narodky náš Lukáško sníval už dosť dlho. Vždy, keď sa hovorilo o torte, on sám hovoril LEN o jahodovej. :-) Je to trošku upravená torta, ktorú mám v receptoch - "Malinovo-šľahačkovo-želatínová torta s ovocím". Podrobnosti budú v obrázkovom postupe. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 106 návštěvníkov) KOMENTÁRE (83) posledné: 13.5.2012, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Smotanovo-ovocná želé tortaPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 2 vajcia * 100 g kryštálového cukru * 50 ml oleja * 50 ml vody * 100 g polohrubej múky * 1 KL prášku do pečiva *** PLNKA: 125 ml smotany na šľahanie * 1/2 stužovača šľahačky * 250 ml kyslej smotany * 1 vanilínový cukor alebo 1 kopcovitá PL vanilkového cukru * ovocie *** ŽELÉ: 500 ml vody * 100 g kryštálového cukru * 1 Zlatý klas alebo 40 g kukuričného škrobu * 1 šumienka *** NA OZDOBENIE: 125 ml smotany na šľahanie * 1/2 stužovača šľahačky * ovocie POSTUP PRÍPRAVY Táto želé torta je variantom známeho želé koláča. Ak by ste chceli urobiť koláč na plech, len zdvojnásobte množstvo surovín. Recept venujem Lucke Š. z Prešova. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 27.3.2009, 10:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Torta - mapa - s orechovým a čokoládovým krémom a s farebnou šľahačkouPOTREBNÉ PRÍSADY 2 PLÁTY PIŠKÓTOVÉHO CESTA (rozpis na 1 plát: 5 vajec * 5 kopcovitých PL práškového cukru * 5 kopcovitých PL polohrubej múky) *** ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: 1.časť: 150 g práškového cukru * 50 g kakaa * 200 g masla * 2. časť: 60 g masla * 60 g hladkej múky * 500 ml mlieka *** ORECHOVÝ KRÉM: 1. časť: 150 g práškového cukru * 200 g mletých vlašských orechov * 100 g masla * 2. časť: 60 g masla * 60 g hladkej múky * 500 ml mlieka *** 250 ml smotany na šľahanie * 1 stužovač šľahačky * potravinárske farby POSTUP PRÍPRAVY Upečieme piškótové pláty a urobíme orechový a čokoládový krém. Kto by chcel podrobný obrázkový postup, je uverejnený v mojom recepte "Rušeň Tomáš pre Tomáša :-)" - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3592 Na piškótový plát navrstvíme čokoládový krém, nezabudneme si z krému odložiť cca 2-3 PL. Na krém dáme druhý piškótový plát a naň navrstvíme orechový krém. Na vrchu, aj na bokoch torty krém zarovnáme a tortu dáme stuhnúť do chladu. Podľa papierovej predlohy najskôr naznačíme hranice štátu špáradlom a potom hranice obtiahneme odloženým čokoládovým krémom. Mne sa osvedčilo na "kreslenie" použite sáčku z mlieka. Je dosť pevný a hrúbku čiary si určíme tým, koľko z rožka sáčku odstrihneme. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom šľahačky a podľa toho aké farby sú na vlajke, zvolíme potravinárske farby. Tentokrát som použila tekuté farby z tuby, ktoré som vmiešala metličkou do vyšľahanej šľahačky. Tú som nanášala taktiež pomocou sáčku od mlieka vo vodorovných pásoch, otvor na sáčku som zvolila väčší. Nakoniec som povrch každého farebného pásu uhladila zvlášť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (10) posledné: 8.7.2009, 16:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Srdcová ♥ torta s orchideami (bez vykrajovátiek)POTREBNÉ PRÍSADY korpus * krém * hmota z penových cukríkov * papierové šablóny na orchidey POSTUP PRÍPRAVY Ak nemáte vykrajovátka na orchidey, skúste ich urobiť pomocou papierových šablón a pomôcok, ktoré určite doma máte. V obrázkovom postupe sa dozviete ako na to. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (20) posledné: 29.5.2010, 14:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Torta SLNEČNICAPOTREBNÉ PRÍSADY torta - v mojom prípade torta Pohádka z môjho albumu receptov z dvojitej dávky *** mliečna hmota (falošný marcipán) podľa (BlankaB) ID 2194: 150 g práškového cukru * 150 g sušeného mlieka * 1 PL medu * 1 PL oleja * pár kvapiek mandľovej arómy * cca 3 - 5 PL vody *** žlté potravinárske farbivo * kakao POSTUP PRÍPRAVY Tortu som robila podľa receptu "Torta POHÁDKA alebo čokoládová torta" z môjho albumu receptov: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1143 Tentokrát som ju však robila z dvojitej dávky, aby bola vyššia, korpus som prerezala, oba pláty natrela krémom a krémom som natrela aj boky torty. Potom som ju dala na pol dňa do chladničky, aby poriadne stuhla. To, ako som robila samotnú slnečnicu dávam do obrázkového postupu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 11.4.2014, 6:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() MEXICKÁ - FAZUĽOVÁ tortaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 250 g veľkej strakatej fazule * 150 g práškového cukru * 3 vajcia * 3 PL vody * 80 g mletých orechov * 20 g strúhanky * 2 KL prášku do pečiva *** KRÉM: 1. časť: 100 g čokolády na varenie * 100 ml mlieka * 2 KL masla *** 2. časť: 1 PL solamylu * 100 ml mlieka *** 3. časť: 200 g masla * 100 g práškového cukru * (rum) *** NA OZDOBU: vyšľahaná šľahačka * mandľové lupienky * lieskovce POSTUP PRÍPRAVY Neviem, či sa v Mexiku robí takáto torta. Myslím si však, že žiadna Juanita, či Pedro by ňou nepohrdli. Nebojte, neide tam žiadne chilli, ani papričky jalapeño, ani nič podobné. :-) Hlavnou ingredienciou je niečo celkom iné. Je báječná a takmer nik, kto ju u nás jedol, nevedel, čo v nej je. Je časovo náročnejšia, ale stojí za to! Obrázkový postup napovie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 6.4.2010, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Torta macko Pooh - KRÉMOVÝ OBRÁZOKPOTREBNÉ PRÍSADY obrázok vytlačený na papieri - šablóna * potravinárska fólia * tvrdá podložka * ceruzka * pravítko * nožnice ***maslový krém: 6 vajec * štipka soli * 400 g práškového cukru vrátane vanilkového * 1000 g masla * potravinárske farby * kakao ***torta: akákoľvek, moja je Pohádka z môjho albumu receptov ***(šľahačka alebo krém na zdobenie) POSTUP PRÍPRAVY Obrázok z maslového krému sa robí veľmi podobne ako keď sa maľuje farbami na sklo. Je to časovo náročnejšie, pretože sa počas tvorenia musí dávať obrázok mraziť. Odporúčam preto obrázok nachystať vopred. Treba myslieť na to, že obrázok bude zrkadlový obraz predlohy. Ak je motívom obrázok, tak by to nemuselo vadiť, ale v prípade textu ... Obrázkový postup je samozrejme nachystaný. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (42) posledné: 7.7.2011, 17:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() RUŠEŇ TOMÁŠ pre Tomáša :-)POTREBNÉ PRÍSADY 3 PLÁTY PIŠKÓTOVÉHO CESTA (rozpis na 1 plát: 5 vajec * 5 kopcovitých PL práškového cukru * 5 kopcovitých PL polohrubej múky) *** ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: 1.časť: 150 g práškového cukru * 50 g kakaa * 200 g masla * 2. časť: 60 g masla * 60 g hladkej múky * 500 ml mlieka *** ORECHOVÝ KRÉM: 1. časť: 150 g práškového cukru * 200 g mletých vlašských orechov * 100 g masla * 2. časť: 60 g masla * 60 g hladkej múky * 500 ml mlieka ***FALOŠNÝ MARCIPÁN - MLIEČNA HMOTA (z cca 300 g sušeného mlieka)***POTRAVINÁRSKE FARBY: žltá, červená, modrá, zelená ***6 OKRÚHLYCH KEKSOV (napr. disko) ***PEVNÉ NERVY A KOPEC ČASU POSTUP PRÍPRAVY Tohto narodeninového rušňa Tomáša som cez víkend vyrábala na oslavu 3. narodenín nášho Tomina, veľkého fanúšika svojho menovca a jeho kamarátov. Pokúsim sa jednotlivé kroky popísať vo fotopostupe, ak by sa chcel niekto inšpirovať a dať na to. S falošným marcipánom - mliečnou hmotou som robila prvýkrát, takže som mala obavy ako to pôjde. Robila som ho ako inak podľa MMB. :-) Konkrétne podľa receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1133 - odporúčam. Potrebovala som 6 farieb mliečnej hmoty: bielu - základná hmota - na oči, ústa a do rezervy, žltú - na číslice "1", červenú - na okná a pásy, modrú - na väčšinu rušňa a kolesá, čiernu - na oči, obočie, hlavu, spodný pás, "zadok" a komín - dosiahla som ju zmiešaním červeného, modrého a zeleného farbiva, sivú - na tvár - zmiešaním bielej a trochy čiernej hmoty. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 45 návštěvníkov) KOMENTÁRE (85) posledné: 1.5.2012, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Malinovo-šľahačkovo-želatínová torta s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 3 vajcia * 3 kopcovité PL práškového cukru * 3 kopcovité PL polohrubej múky * tuk a polohrubá múka na vymastenie a vysypanie dna tortovej formy * PLNKA: 20 g práškovej želatíny * 250 ml vody * 120 g kryštálového cukru * 2 šľahačky á 250 ml * 200 g malín * ovocie na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Tip na letnú ovocnú tortu, viac v obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 20.7.2013, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Torta POHÁDKA alebo čokoládová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 100 g práškového cukru * 2 žĺtky * 4 PL vlažnej vody * 30 g kakaa * 70 g hrubej múky * 1/2 KL prášku do pečiva * 2 bielky - sneh *** NA OBLIATIE: 3 PL studenej vody * 1 PL tuzemáku (umu) *** KRÉM: 1. ČASŤ: 100 g práškového cukru * 50 g kakaa * 100 g masla *** 2. ČASŤ: 30 g masla * 30 g hladkej múky * 250 ml mlieka *** NA OZDOBENIE: 250 ml šľahačkovej smotany * stužovač šľahačky POSTUP PRÍPRAVY Púšťam sa do môjho prvého receptu, tak mi držte palce. Táto torta má v našej rodine vyše 25 ročnú tradíciu. Recept máme od maminkinej najlepšej kamarátky z Moravy, čo vysvetľuje aj meno torty. Teta Naďka, posielam veľa pozdravov do Luhačovíc! Mohla by som ju nazvať "Torta ROZPRÁVKA", ale už by to nebolo "ono". Vy si ju kľudne nazvite ako sa Vám páči, v našej rodine ju neprekladáme a je to teda torta "POHÁDKA". Je to najobľúbenejšia torta môjho manžela a keď ešte nebol mojím manželom, tvrdil, že inú tortu ani nevieme urobiť. :-))) Hmm, veď inú tortu u mojej mamy jedol tuším len raz. No a keďže sa mi veľmi páčia obrázkové postupy, tu je ten môj: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) KOMENTÁRE (29) posledné: 22.6.2012, 7:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |