
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 52 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
![]() МУСАКА (bulharská MUSAKA)POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg mletého bravčového pliecka * 4 cibule * olej * 500 g paradajok * soľ * MČK * čubrica (saturejka) * petržlenová vňať *** 1 kg zemiakov *** 3 PL oleja * 3 PL hladkej múky * 500 ml mlieka * soľ * 2 vajcia *** 300 g tvrdého syra POSTUP PRÍPRAVY Musaka je tradičné balkánske jedlo, v každej oblasti Balkánu je iná, toto je bulharská verzia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 27.10.2010, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Tekvicové mafiny (muffiny) s orechami a zázvoromPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček (objem 250 ml) polohrubej múky * 1/2 hrnčeka celozrnnej múky * 1/2 hrnčeka hnedého cukru alebo 1/3 hrnčeka fruktózy * 1 ČL zázvoru * 1 ČL prášku do pečiva * 1/2 hrnčeka vlašských orechov * 1 hrnček tekvicového pyré * 2 vajcia * 6 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Tekvicové pyré nie je nič iné ako zmixovaná očistená tekvica. Ak máte nadúrodu tekvíc, urobte si tekvicové pyré do zásoby - zamrazte ho v pohároch. Šťavu nevylievajte, okrem vajec a oleja už idú do mafín len suché prísady. Ak budete mať chuť na tieto mafiny, stačí siahnuť do mrazáku, pyré rozmraziť a hor sa do pečenia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 4.10.2010, 22:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Brusnicový kompótPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g brusníc * 170 g fruktózy alebo 250 g kryštálového cukru * 50 ml tuzemáku * 300 ml vody POSTUP PRÍPRAVY Brusnice sú vynikajúce ku divine alebo hovädzine. Namiesto klasického cukru - sacharózy používam ovocný cukor - fruktózu. Je vhodný aj pre diabetikov a určite je aj zdravší. Keďže je sladší, treba ho menej, cca o 30%. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 29.9.2010, 23:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Jahodová torta s tvarohovou šľahačkou alebo LUKÁŠOV JAHODOVÝ SENPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 3 vajcia * 3 kopcovité PL práškového cukru * 3 kopcovité PL polohrubej múky * papier na pečenie alebo tuk a polohrubá múka na vymastenie a vysypanie dna tortovej formy * PLNKA: 20 g práškovej želatíny * 250 ml vody * 120 g kryštálového cukru * 250 ml smotany na šľahanie * 250 g krémového tvarohu * 750 - 1000 g jahôd * cca 4 kiwi POSTUP PRÍPRAVY O jahodovej tortičke na 3. narodky náš Lukáško sníval už dosť dlho. Vždy, keď sa hovorilo o torte, on sám hovoril LEN o jahodovej. :-) Je to trošku upravená torta, ktorú mám v receptoch - "Malinovo-šľahačkovo-želatínová torta s ovocím". Podrobnosti budú v obrázkovom postupe. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 106 návštěvníkov) KOMENTÁRE (83) posledné: 13.5.2012, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Jarné alebo aj veľkonočné chlebíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY chlieb * nátierkové maslo * šunka (saláma) * plátkový tvrdý syr * uhorka * sardelová pasta * pažitka (žerucha, petržlenová vňať...) * cherry paradajky, reďkovka alebo iná zelenina na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Takéto chlebíčky potešia nielen na Veľkú noc ale po celú jar a vlastne po celý rok. :-) Chlebík (najlepšie doma upečený) natrieme nátierkovým maslom alebo roztierateľným syrom aký máme radi. Výborná je aj Lučina. Ďalšia vrstva bude šunka alebo saláma. Z plátkového syru vykrajovačkou vykrojíme kuriatko. Uhorku nakrájame na kolieska a nožíkom cik-cak orežeme. Syrové kuriatko s uhorkovou škrupinkou dáme na šunku. Očko "nabodkujeme" zo sardelovej pasty. Kuriatku dáme do zobáčika pažítku a chlebíček dozdobíme zeleninou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 22.7.2009, 22:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
![]() Syrová nátierka s cesnakom a orechamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie trojuholníkového syra (140 g) * 200 g nátierkového masla * 1 črievkový syr (100 g ) * 125 g tvarohu * 3-4 PL bieleho jogurtu * 3-4 strúčiky cesnaku * 6 PL nahrubo mletých vlašských orechov * (žerucha na ozdobenie) POSTUP PRÍPRAVY Táto nátierka má "šmrnc" vďaka orechom. Postup je samozrejme zdokumentovaný obrázkami. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 27.3.2009, 10:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Smotanovo-ovocná želé tortaPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 2 vajcia * 100 g kryštálového cukru * 50 ml oleja * 50 ml vody * 100 g polohrubej múky * 1 KL prášku do pečiva *** PLNKA: 125 ml smotany na šľahanie * 1/2 stužovača šľahačky * 250 ml kyslej smotany * 1 vanilínový cukor alebo 1 kopcovitá PL vanilkového cukru * ovocie *** ŽELÉ: 500 ml vody * 100 g kryštálového cukru * 1 Zlatý klas alebo 40 g kukuričného škrobu * 1 šumienka *** NA OZDOBENIE: 125 ml smotany na šľahanie * 1/2 stužovača šľahačky * ovocie POSTUP PRÍPRAVY Táto želé torta je variantom známeho želé koláča. Ak by ste chceli urobiť koláč na plech, len zdvojnásobte množstvo surovín. Recept venujem Lucke Š. z Prešova. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 27.3.2009, 10:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() SILVESTROVSKÁ KAPUSTNICA super de luxe špeciál :-)POTREBNÉ PRÍSADY rozpis pre 10 osôb: 3 l vody * 1 KL čierneho celého korenia * 1 KL čierneho mletého korenia * 2 KL rasce * 4 zrnká nového korenia * 2 ks bobkového listu * 2 zrná jalovca (borievky) * 35 g sušených húb * 1 kg kyslej pokrájanej kapusty * 1/2 kg údenej krkovičky * olej * 350 g bravčového pliecka * 2 cibule * 1 ČL červenej papriky * 5 sušených sliviek * 100 g údenej slaniny * 6 strúčikov cesnaku * 1/2 kg údenej klobásy * 2 zemiaky * 500 ml kyslej smotany POSTUP PRÍPRAVY O tejto vynikajúcej kapustnici som počula moju maminu spievať niekoľko rokov vždy v decembri ódy. Mávali ju totiž v práci každoročne na predvianočnom večierku. Bola to špecialita jedného kolegu, ktorý vlastnil "know-how". Mamina si recept pýtala niekoľko rokov, už som ani nedúfala, že ho niekedy donesie... A stalo sa! Odvtedy robievam túto kapustnicu každoročne v obrovskom hrnci a recept je veľmi žiadaný - odovzdávam ho ďalej. :-) Tak sa oň podelím aj s Vami. Minulý rok som postup nafotila, ale po Novom roku už recept nebol aktuálny, tak ho sem dávam až teraz. Varenie je rozdelené na 2 dni a samozrejme odležaná kapustnica je najlepšia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 258 návštěvníkov) KOMENTÁRE (75) posledné: 23.11.2024, 17:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Torta - mapa - s orechovým a čokoládovým krémom a s farebnou šľahačkouPOTREBNÉ PRÍSADY 2 PLÁTY PIŠKÓTOVÉHO CESTA (rozpis na 1 plát: 5 vajec * 5 kopcovitých PL práškového cukru * 5 kopcovitých PL polohrubej múky) *** ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: 1.časť: 150 g práškového cukru * 50 g kakaa * 200 g masla * 2. časť: 60 g masla * 60 g hladkej múky * 500 ml mlieka *** ORECHOVÝ KRÉM: 1. časť: 150 g práškového cukru * 200 g mletých vlašských orechov * 100 g masla * 2. časť: 60 g masla * 60 g hladkej múky * 500 ml mlieka *** 250 ml smotany na šľahanie * 1 stužovač šľahačky * potravinárske farby POSTUP PRÍPRAVY Upečieme piškótové pláty a urobíme orechový a čokoládový krém. Kto by chcel podrobný obrázkový postup, je uverejnený v mojom recepte "Rušeň Tomáš pre Tomáša :-)" - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3592 Na piškótový plát navrstvíme čokoládový krém, nezabudneme si z krému odložiť cca 2-3 PL. Na krém dáme druhý piškótový plát a naň navrstvíme orechový krém. Na vrchu, aj na bokoch torty krém zarovnáme a tortu dáme stuhnúť do chladu. Podľa papierovej predlohy najskôr naznačíme hranice štátu špáradlom a potom hranice obtiahneme odloženým čokoládovým krémom. Mne sa osvedčilo na "kreslenie" použite sáčku z mlieka. Je dosť pevný a hrúbku čiary si určíme tým, koľko z rožka sáčku odstrihneme. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom šľahačky a podľa toho aké farby sú na vlajke, zvolíme potravinárske farby. Tentokrát som použila tekuté farby z tuby, ktoré som vmiešala metličkou do vyšľahanej šľahačky. Tú som nanášala taktiež pomocou sáčku od mlieka vo vodorovných pásoch, otvor na sáčku som zvolila väčší. Nakoniec som povrch každého farebného pásu uhladila zvlášť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (10) posledné: 8.7.2009, 16:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Srdcová ♥ torta s orchideami (bez vykrajovátiek)POTREBNÉ PRÍSADY korpus * krém * hmota z penových cukríkov * papierové šablóny na orchidey POSTUP PRÍPRAVY Ak nemáte vykrajovátka na orchidey, skúste ich urobiť pomocou papierových šablón a pomôcok, ktoré určite doma máte. V obrázkovom postupe sa dozviete ako na to. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (20) posledné: 29.5.2010, 14:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 52 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |